تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,571 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,898,135 |
اثر جایگزینی روغن سویا با روغن کتان در زمان های مختلف بر عملکرد، ترکیب لاشه و غنی شدن گوشت سینه و ران جوجه های گوشتی با اسیدهای چرب امگا-3 | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 3، دوره 3، شماره 3، آذر 1393، صفحه 21-31 اصل مقاله (487.89 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
رضا میرشکار1؛ فتح اله بلداجی2؛ بهروز دستار* 2؛ احد یامچی3 | ||
1دانشجوی دکتری، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2استاد، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3استادیار، دانشکده تولیدات گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
هدف از این تحقیق بررسی اثر نوع روغن جیره و طول مدت مصرف روغن کتان پیش از کشتار بر عملکرد، ترکیب لاشه و الگوی اسیدهای چرب سینه و ران جوجههای گوشتی بود. برای این منظور 336 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه تجاری کاب 500 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 7 تیمار با 4 تکرار و 12 جوجه در هر تکرار اختصاص داده شدند. تیمارها شامل: 1) جیره حاوی روغن سویا از 1 تا 42 روزگی، 2) جیره حاوی روغن سویا از 1 تا 35 و روغن کتان از 36 تا 42 روزگی، 3) جیره حاوی روغن سویا از 1 تا 28 و روغن کتان از 29 تا 42 روزگی، 4) جیره حاوی روغن سویا از 1 تا 21 و روغن کتان از 22 تا 42 روزگی، 5) جیره حاوی روغن سویا از 1 تا 14 و روغن کتان از 15 تا 42 روزگی، 6) جیره حاوی روغن سویا از 1 تا 7 و روغن کتان از 8 تا 42 روزگی و 7) جیره حاوی روغن کتان از 1 تا 42 روزگی بودند. افزودن روغن کتان به جیره جوجههای گوشتی باعث افزایش مصرف خوراک و ماهیچه سینه شد (05/0>P). با افزایش طول مدت دوره مصرف جیره حاوی روغن کتان به مقدار کل اسیدهای چرب غیراشباع و همجنین اسیدهای چرب غیراشباع با چند باند دوگانه در گوشت سینه و ران جوجههای گوشتی افزوده شد (05/0>P). بر اساس نتایج آزمایش حاضر، استفاده از روغن کتان باعث غنی شدن گوشت سینه و ران جوجههای گوشتی با اسیدهای چرب امگا-3 شد. | ||
کلیدواژهها | ||
ترکیب لاشه؛ جوجه های گوشتی؛ روغن کتان؛ عملکرد؛ غنی سازی گوشت | ||
مراجع | ||
Betti M., Schneider B. L., Wismer W. V., Carney V. L., Zuidhof M. J. and Renema R. A. 2009. Omega-3 enriched broiler meat: 2. Functional properties, oxidative stability and consumer acceptance. Poultry Science, 88: 1085- 1095. Bou R., Grimpa S., Guardiola F., Barroeta A. C. and Codony R. 2006. Effects of various fat sources, α-tocopheryl acetate, and ascorbic acid supplements on fatty acid composition and α-tocopherol content in raw and vacuum-packed, cooked dark chicken meat. Poultry Science, 85: 1472- 1481. Crespo N. and Esteve-Garcia E. 2001. Dietary fatty acid profile modifies abdominal fat deposition in broiler chickens. Poultry Science, 80: 71- 78. Crespo N. and Esteve-Garcia E. 2002. Dietary polyunsaturated fatty acids decrease fat deposition in separable fat depots but not in the remainder carcass. Poultry Science, 81: 512- 518. Emmans G. C. 1994. Effective energy: a concept of energy utilization applied across species. British Journal of Nutrition, 71: 801- 821. Febel H., Mezes M., Palfy T., Herman A., Gundel J., Lugasi A., Balogh K., Kocsis I. and Blazovics A. 2008. Effect of dietary fatty acid pattern on growth, body fat composition and antioxidant parameters in broilers. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 92: 369- 376. Field C. J., Ryan E. A., Thompson A. B. and Clandinin M. T. 1990. Diet fat composition alters membrane phospholipid composition, insulin binding, and glucose metabolism in adipocytes from control and diabetic animals. The Journal of Biological Chemistry, 265: 11143- 11150. Hocquette J. F., Richardson R. I. and Prache S. 2005. The future trends for research on quality and safety of animal products. Italian Journal of Animal Science, 4: 49- 72. Hsu J. M. and Ding S. T. 2003. Effect of polyunsaturated fatty acids on the expression of transcription factor ADD1 and of lipogenic and fatty acid oxidation enzymes in porcine differentiating adipocytes. British Journal of Nutrition, 90: 507–514. Hulbert A. J., Faulks S., Buttemer W. A. and Else P. L. 2002. Acyl composition of muscle membranes varies with body size in birds. The Journal of Experimental Biology, 205: 3561- 3569. Isabel B., lopez-Bote C. J., Hoz L. D., Timon M., Garcia C. and Ruiz J. 2003. Effects of feeding elevated concentrations of monounsaturated fatty acids and vitamin E to swine on characteristics of dry cured ham. Meat Science, 64: 475- 482. Jimenez-Colmenero F., Carballo J. and Cofrades S. 2001. Healthier meat and meat products: their role as functional foods. Meat Science, 59: 5- 13. Kavouridou K., Barroeta A. C., Villaverde C., Manzanilla E. G. and Baucells M. D. 2008. Fatty acid, protein and energy gain of broilers fed different dietary vegetable oils. Spanish Journal of Agricultural Research, 6: 210- 218. Kouba M., Enser M., Whittington F. M., Nute G. R. and Wood J. D. 2003. Effect of a high linolenic acid diet on lipogenic enzyme activities, fatty acid composition and meat quality in the growing pig. Journal of Animal Science, 81: 1967- 1979. Leskanich C. O. and Noble R. C. 1997. Manipulation of the n-3 polyunsaturated fatty acid composition of avian eggs and meat. World’s Poultry Science Journal, 53: 155- 183. Lin B. H., Jayachandran V. N., Allshouse J. and Cromartie J. 2003. Food and Agricultural Commodity Consumption in the United States: Looking Ahead to 2020. www.ers.usda.gov/publications/aer820. Lopez-Ferrer S., Baucells M. D., Barroetta A. C. and Grashorn M. A. 2001. N-3 enrichment of chicken meat. 1. Use of very long-chain fatty acids in chicken diets and their influence on meat quality: Fish oil. Poultry Science, 80: 741-752. Lopez-Ferrer S., Baucells M. D., Barroeta A. C. and Grashorn M. A. 1999a. N-3 enrichment of chicken meat using oil: alternative substitution with rapeseed and linseed oils. Poultry Science, 78: 356-565. Lopez-Ferrer S., Baucells M. D., Barroetta A. C. and Grashorn M. A. 1999b. Influence of vegetable oil sources on quality parameters of broiler meat. Archiv fuer Gefluegelkunde, 63: 29–35. Matthews K. R., Homer D. B., Thies F. and Calder P. C. 2000. Effect of whole linseed (Linum usitatissimum) in the diet of finishing pigs on growth performance and on the quality and fatty acid composition of various tissues. British Journal of Nutrition, 83: 637- 643. Newman R. E., Bryden W. L., Kirby A. C., Storlien L. H. and Downing J. A. 2006. Dietary n-3 and n-6 fatty acids alter avian glucose metabolism. British Poultry Science, 46: 104- 113. Nguyen C. V., Smulikowska S. and Mieczkowska A. 2003. Effect of linseed and rapeseed or linseed and rapeseed oil on performance, slaughter yield and fatty acid deposition in edible parts of the carcass in broiler chickens. Journal of Animal Feed Sciences, 12: 271- 288. NRC, 1994. Nutrient requirement of poultry. 9th rev. National Academy Press. Washington, DC. Nuernberg K., Fischer K., Nuernberg G., Kuechenmeister U., Klosowska D., Eliminowska-Wenda G., Fiedler I. and Ender K. 2005. Effects of dietary olive and linseed oil on lipid composition, meat quality, sensory characteristics and muscle structure in pigs. Meat Science, 70: 63- 74.
O’Fallon J. V., Busboom J. R., Nelson M. L. and Gaskins C. T. 2007. A direct method for fatty acid methyl ester synthesis: Application to wet meat tissues, oils, and feedstuffs. Journal of Animal Science, 85: 1511- 1521.
Office of Dietary Supplements (ODS) National Institute of Health. 2005. Omega-3 fatty acids and health. Bethesda, Maryland 20892 USA. http://ods.od.nih.gov/FactSheets/Omega3FattyAcidsandHealth.asp.
Rise P. and Galli C. 1999. Arachidonic and docosahexaenoic acids differentially affect the expression of fatty acyl-CoA oxidase, protein kinase and lipid peroxidation in HepG2 cells. Prostaglandins Leukotrienes and Essential Fatty Acids, 60: 367- 370.
Rooyackers O. E. and Nair K. S. 1997. Hormonal regulation of human muscle protein metabolism. Annual Review of Nutrition, 17: 457- 485.
Sanz M., Flores A., and Lopez-Bote C. J. 2000. The metabolic use of calories from dietary fat in broilers is affected by fatty acid saturation. British Poultry Science, 41: 61- 68.
Sanz M., Flores A., Perez de Ayala P. and Lopez-Bote C. J. 1999. Higher lipid accumulation in broilers fed on saturated fats than in those fed on unsaturated fats. British Poultry Science, 40: 95- 101.
SAS Institute. 2003. SAS/STAT® User's guide, release 9.1 edition. SAS institute Inc., Cary, NC.
Simopoulos A. P. 2002. The importance of the ratio omega-6/omega-3 essential fatty acids, Biomedicine & Pharmacotherapy, 56: 365- 379.
Storlien L. H., Kraegen E. W., Chisholm P. J., Bruce P. G. and Pascor W. S. 1987. Fish oil prevents insulin resistance induced by high fat feeding in rats. Science, 237: 885- 887.
Villaverde C., Baucells M. D., Cortinas L. and Barroeta A. C. 2006. Effects of dietary concentration and degree of polyunsaturation of dietary fat on endogenous synthesis and deposition of fatty acids in chickens. British Poultry Science, 47: 173- 179.
Wood J. D., Richardson R. I., Nute G. R., Fisher A. V., Campo M. M. and Kasapidou E. 2003. Effects of fatty acids on meat quality: a review. Meat Science, 66: 21- 32.
Yang X., Zheng B., Guo Y., Jiao P. and Long F. 2010. Effect of dietary lipids and Clostridium butyricum on fat deposition and meat quality of broiler chickens. Poultry Science, 89: 254- 260.
Zelenka J., Schneiderova D., Mrkvicova E. and Dolezal P. 2008. The effect of dietary linseed oils with different fatty acid pattern on the content of fatty acids in chicken meat. Veterinarni medicine, 53: 77- 85.
Zuidhof M. J., Betti M., Korver D. R., Hernandez F. I. L., Schneider B. L., Carney V. L. and Renema R. A. 2009. Omega-3-enriched broiler meat: 1. Optimization of a production system. Poultry Science, 88: 1108- 1120. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,222 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,475 |