تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,705 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,898,229 |
اثر عصاره ی کاسنی و اولتیمیت اسید بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 2، دوره 3، شماره 3، آذر 1393، صفحه 11-20 اصل مقاله (465.84 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
ابوذر نجف زاده1؛ حسن درمانی کوهی* 2؛ محمّد روستایی علی مهر3؛ نوید قوی حسین زاده2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
2استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
3دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
در این آزمایش از 330 قطعه جوجه گوشتی (نر و ماده با نسبت 50:50) یک روزه سویه راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2 × 3 با سه سطح اسید اولتیمیت (0، 25/0 و 5/0 میلی لیتر در یک لیتر آب) و دو سطح عصاره کاسنی (0 و 2 میلی لیتر در یک لیتر آب)، در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با 6 تیمار، 5 تکرار و 11 جوجه در هر تکرار استفاده شد. خوراک مصرفی و افزایش وزن در پایان دوره آزمایش (روز 42) اندازهگیری و با استفاده از اطلاعات بدست آمده، ضرایب تبدیل غذایی محاسبه شد. ارزیابی پاسخ ایمنی هومورال جوجه ها از طریق تزریق SRBC و تعیین سطوح آنتی بادیها علیه SRBC با روش هماگلوتیناسیون انجام شد. در پایان دوره از هر تکرار 2 جوجه (نزدیک به میانگین تکرار) انتخاب و پس از کشتار، ویژگیهای لاشه آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این آزمایش نشان دهنده اثرات منفی استفاده از اسید آلی روی خوراک مصرفی و افزایش وزن روزانه بود (05/0P<). استفاده از عصاره کاسنی باعث بهبود افزایش وزن روزانه و اوزان نسبی لاشه، سینه و ران در مقایسه با تیمار بدون افزودنی شد (05/0P<). ضرایب تبدیل غذایی از اثرات اصلی اسید و کاسنی و اثرات متقابل این دو عامل تاثیر نپذیرفت. اثرات اصلی اسید و عصاره کاسنی و همچنین اثرات متقابل آنها روی سیستم ایمنی در مقایسه با تیمار بدون افزودنی، مثبت و معنیدار بود (05/0P<). در نتیجه استفاده از عصاره کاسنی در آب آشامیدنی جوجههای گوشتی به عنوان یک ترکیب محرک رشد پیشنهاد میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
اولتیمیت اسید؛ پاسخ ایمنی؛ جوجه های گوشتی؛ عصاره ی کاسنی؛ عملکرد | ||
مراجع | ||
کریمی ترشیزی، م. ا. 1384. جداسازی، شناسایی و انتخاب باکتریهای اسید لاکتیک مناسب برای تولید پروبیوتیک در تغذیه جوجههای گوشتی. رساله دکترا. دانشکده کشاورزی. دانشگاه تربیت مدرس. رحیمی، ش.، خاک سفیدی ا. و موسوی ط. 1382. مقایسه اثر پروبیوتیک و آنتی بیوتیک بر سیستم ایمنی جوجههای گوشتی. مجله دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران. 2 (58): 159-162. Barbosa Fascina V., Roberto Sartori J., Gonzales E., Barros de Carvalho F., Mailinch Gonçalves Pereira de Souza I., do Valle Polycarpo G., Cristina Stradiotti Ana and Cristina Pelícia1 V. 2012. Phytogenic additives and organic acids in broiler chicken diets. Revista Brasileira de Zootecnia, 41: 2189-2197. Biggs P., Parsons C. M. and Fahey G. C. 2007. The effects of several oligosaccharides on growth performance, nutrient digestibilities, and cecal microbial populations in young chicks. Journal of Poultry Science, 86: 36-2327. Choct M. 2001. Alternatives to in-feed antibiotics in monogastric animal industry. ASA Tecnical Bulletin, Vol. AN30. Chow J. M. 2002. Probiotics and prebiotics: A brief overview. Journal of Renal Nutrition, 12(2): 76-86. Clifford A. 1999. Poultry and acids. Feed International, 2: 14-19. Denli M., Okan F. and Celik K. 2003. Effect of dietary probiotic, organic acid and antibiotic supplementation to diets on broiler performance and carcass yield. Pakistan Journal of Nutrision, 2(2): 89-91. Fukuda, S., Toh H., Hase K., Oshima K., Nakanishi Y., Yoshimura K., Tobe T., Clarke J. M., Topping, D. L., Suzuki T., Taylor T. D., Itoh K., Kikuchi J., Morita H., Hattori M. and Ohno H. 2011. Bifidobacteria can protect from enteropathogenic infection through production of acetate. Nature,543-547. Ghareeb K., Awad W., Nitsch A. S., Abdel-Raheem S. and Böhm J. 2008. Effects of Transportation on Stress and Fear Responses of Growing Broilers Supplemented with Prebiotic or Probiotic. International Journal of Poultry Science, 7 (7): 678-685. Grasman K. A. 2010. In vivo functional tests for assessing immunotoxicity in birds. In: Dietert, RR (Ed.), Immunotoxicity testing: methods and protocols, methods in molecular biology. (1st Edn.), New York, Humana Press. PP: 387-397. Griggs J. P. and Jacob J. P. 2005. Alternatives to antibiotics for organic poultry production. Journal of Applied Poultry Research, 14: 750–756. Gudev D., Popova- Ralcheva S., Moneva1 P., Bonovska M., Valchev G. and Valcheva A. 2004. Effect of supplemental Sangrovit on some biochemical indices and leukocytes phagocytic activity in growing pigs. Journal of Archiva Zootechnica, 7: 123 – 134. Gunal M., Yayli G., Kaya O., Karahan N. and Sulak O. 2006. The effects of antibiotic growth promoter, probiotic or organic acid supplementation on performance, intestinal microflora and tissue of broilers. International Journal of Poultry Science, 5 (2): 149-155. Hernandez F., Madrid J. and García V. 2006. Influence of two plant extracts on broilers performance, digestibility, and digestive organ size. Poultry Science, (83): 169-174. Hernandez F., Garcı´a V., Madrid J., Orengo J. and Catala P. 2006. Effect of formic acid on performance, digestibility, intestinal histomorphology and plasma metabolite levels of broiler chickens. British Poultry Science, 47: 50–56. Hooge D. M. 2004. Meta-analysis of broiler chicken pen trials evaluating dietary mannan oligosaccharide, 1993–2003. International Journal of Poultry Science, 3: 74-163. Houshmand M., Azhar K., Zulkifli I., Bejo M. H. and Kamyab A. 2012. Effects of non-antibiotic feed additives on performance, immunity and intestinal morphology of broilers fed different levels of protein. South African Journal of Animal Science, 42: 22-32. Islam M. Z., Khandaker Z. H., chaowdhury S. D. and Islam K. M. S. 2008. Effect of citric acid and acetic acid on the performance of broilers. Journal of Bangladesh Agrilculture University, 6(2): 315-320. Janardhana V., Mary M., Matthew P., John W., Mark S., Robert J. and Andrew G. D. 2009. Prebiotics modulate immune responses in the gut-associated lymphoid tissue of chickens. Journal of Nutrition, 139: 1404-1409. Kelly K. A., Nelson P. D. and Buddington R. K. 2003. Dietary oligofructose and inulin modulate immune functions in mice. Nutrition Research, 23: 257-267. Kopecky J., Hrnčár C. and Weis J. 2012. Effect of organic acids supplement on performance of broiler chickens. Animal Sciences and Biotechnologies, 45 (1): 51-54. Langhout T. 2000. New additive for brioler chicken. World Poultry, 16: 22-27. Lee D. N., Liu S. R., Chen Y. T., Wang R. C., Lin S. Y. and Weng C. F. 2007. Effects of diets supplemented with organic acids and nucleotides on growth, immune responses and digestive tract development in weaned pigs. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 91(11-12): 508-518.
Lesson S., Antongiovanni H., Namkung M. and Lee E. H. 2005. Effect of butyric acid on the performance and carcass yield of broiler chickens. Journal of Poultry Science, 84: 1418-1422.
Lević J., Siniša M., Djuragić O. B and Slavica S. 2008. Herbs and organic acids as an alternative for antibiotic-growth-promoters. Journal of Archiva Zootechnica, 11 (2): 5-11.
Liu H. 2013. Interactions between dietary chicory, gut microbiota and immune responses. Faculty of Veterinary Medicine and Animal Science Department of Animal Nutrition and Management Uppsala.
Mansoub N. N. 2011. Comparative effect of using Zizaphora, Garlic and probiotic on performance and serum composition of broiler chickens. Journal of Biological Research, 2: 373-378.
NakamuraY., Nosaka S., Suzuki M., Nagafuchi S., Takahashi T., Yajima T. and Takenouchi-Ohkubo N. 2004. Dietary fructooligosaccharides up-regulate immunoglobulin. A response and polymeric immunoglobulin receptor expression in intestines of infant mice. Clinical and Experimental Immunology, 137: 8-52.
Nie W. and Zhang Y. X. 1999. Progress of the immunomodulating effect of polysaccharides and their mechanism. Chinese pharmacology Bulletin, 15: 3-15.
Panda A. K., Reddy M. R., Rama Rao S. V., Raju M. V. L. N. and Praharaj N. K. 2000. Growth, carcass characteristics, immunocompetence and response to Escherichia coli of broilers fed diets with various levels of probiotic. Archiv für Geflügelkunde, 64: 152-156.
Philipsen I. P. L. J. 2006. Acidifying drinking water supports performance. World Poultry, 22: 20-21.
Pirgozliv V., Murphy T. C., Owens B., George J. and McCann M. E. E. 2008. Fumaric and sorbic acid as additives in broiler feed. Research in Veterinary Science, 84: 387-394.
Runho R. C., Sakomura N. K., Kuana S., Banzatto D., Junqueira O. M. and Stringhini J. H. 1997. Use of an organic acid (fumaric acid) in broiler rations. Revista Brasileira de Zootecnia, 26: 1183-1191.
Rafacz-Livingston K. A., Amezcua C. M., Parsons C. M., Baker D. H. and Snow J. 2005. Citric acid improves phytate phosphorus utilization in crossbred and commercial broiler chicks. Poultry Science, 84: 1370–1375.
Samanta S., Haldar S. and Ghosh T. K. 2010. Comparative efficacy of an organic acid blend and bacitracin methylene disalicylate as growth promoters in broiler chickens: effects on performance, gut histology and small intestinal milieu. Veterinary Medicine International, Article ID 645150.
SAS Institute. 2007. SAS user’s guide. Version 9.1 ed. SAS Inst. Inc., Cary, NC.
Seifert S. and Watzl B. 2007. Inulin and oligofructose: review of experimental data on immune modulation. Journal of Nutrition, 137: 2563-2567.
Shaiful Islam K. Md. 2005. Dose Titration, Tolerance and Compatibility of Some Feed Additives in Broiler. Dissertation Submitted in fulfilment of the requirements for the degree Ph.D. in Agricultural Sciences. University of Leipzig.
Snow J. L., Baker D. H. and Parsons C. M. 2004. Phytase, citric acid, and 1α-hydroxycholecalciferol improve phytate phosphorus utilization in chicks fed a corn-soybean meal diet. Poultry Science, 83: 1187–1192.
Svensoon E., Sinervo B. and comendant T. 2001. Densitydependent competition and selection on immune function in genetic lizard morphs. Proceeding of National Academy of Science, USA, 55: 2053- 2069.
Talebi E., Zarei A. and Abolfathi M. E. 2010. Influence of three different organic acids on broiler performance. Asian Journal of Poultry Science, 4 (1): 7-11.
Velasco S. A. 2010. Inulin-type prebiotics in poultry feeding. I: characteristics and effects on the gut. Revista Complutense de Ciencias Veterinarias, 4: 87-104.
Yusrizal T. and Chen T. C. 2003. Effect of adding Chicory fructans in feed on broiler growth performance, serum cholesterol and intestinal length. International Journal of Poultry Science, 2 (3): 214-219. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,255 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,438 |