تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,509 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,898,082 |
اثر مکمل اسیدهای آلی بر برخی خصوصیات دستگاه گوارش و مورفولوژی روده باریک جوجه های گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 1، دوره 3، شماره 3، آذر 1393، صفحه 1-10 اصل مقاله (276.08 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
زهرا تهامی1؛ سید محمد حسینی* 2؛ مسلم باشتنی3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند | ||
2استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند | ||
3دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی اثر مکمل اسیدهای آلی بر برخی خصوصیات دستگاه گوارش، اسیدیته قسمتهای مختلف آن و مورفولوژی روده باریک جوجههای گوشتی نر نژاد راس 308 برای مدت 42 روز انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار، 4 تکرار و 8 قطعه جوجه در هر تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- جیره پایه بدون افزودنی (شاهد)، 2- جیره پایه + 1/0% مکمل اسیدهای آلی، 3- جیره پایه + 2/0% مکمل اسیدهای آلی و 4- جیره پایه + 3/0% مکمل اسیدهای آلی بودند. نتایج نشان داد وزن و طول نسبی قسمتهای مختلف دستگاه گوارش تحت تاثیر معنیدار تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0<P). در رابطه با اسیدیته قسمتهای مختلف دستگاه گوارش نتایج نشان داد کهpH پیش معده با استفاده از 1/0% مکمل اسیدهای آلی و pH دئودنوم به وسیله تیمار دریافت کننده 2/0% مکمل اسیدهای آلی بطور معنیداری کاهش یافت (05/0P<). طول ویلی در ژژنوم و ایلئوم با استفاده از 2/0% مکمل اسیدهای آلی بطور معنیداری افزایش نشان داد (05/0P<). نسبت طول ویلی به عمق کریپت در ژژنوم و ایلئوم با مصرف 2/0% مکمل اسیدهای آلی بطور معنیداری افزایش پیدا کرد (05/0P<). ضخامت لایه ماهیچهای در ژژنوم نیز با استفاده از 2/0% و 3/0% مکمل اسیدهای آلی بطور معنیداری کاهش یافت (05/0P<). نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که استفاده از 2/0% مکمل اسیدهای آلی، اثرات مفیدی بر مورفولوژی روده باریک جوجههای گوشتی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای آلی؛ جوجه گوشتی؛ خصوصیات دستگاه گوارش؛ مورفولوژی روده باریک | ||
مراجع | ||
ابراهیمی ح. 1386. اکولوژی روده ای: اثرات متقابل بین تغذیه، دستگاه گوارش و جمعیت میکروبی. چکاوک، 16 (3): 51-69. اکبری م.، کرمانشاهی ح. و کلیدری غ. 1383. بررسی اثر افزودن اسید استیک در آب آشامیدنی بر عملکرد، شاخص های رشد و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجه های گوشتی. علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی. 8 (3): 139-147. پورحسن ح.، رحیمی ش.، کریمی ترشیزی م. ا. و زهرایی صالحی ت. 1387 .تأثیر اسیدهای آلی بر فلور میکروبی و مورفولوژی روده جوجه های گوشتی .مجله تحقیقات دامپزشکی. 67 (5): 283-290. تشفام م.، رحیمی ش. و کریمی ک. 1384. تأثیر سطوح مختلف پروبیوتیک بر مورفولوژی مخاط روده جوجه های گوشتی. مجله دامپزشکی دانشگاه تهران. 60 (3): 205- 211. حقیقی خوشخو پ.، اکبری آزاد گ.، معیر ف. و پژوهنده الف. 1389. تأثیر افزودنی خوراکی بوتیرات بر راندمان پرورشی و مورفولوژی روده باریک در جوجه گوشتی. مجله پژوهش های بالینی دامپزشکی. 1 (4): 235- 242. شلایی م.، حسینی س. م. و زرگانی ا. a1392. اثر جایگزینهای آنتیبیوتیک (اسید آلی، پروبیوتیک، پریبیوتیک) بر عملکرد تولید و وزن قسمتهای مختلف دستگاه گوارش در مرغان تخمگذار. همایش ملی دام و طیور شمال کشور. 12 اردیبهشت 1392. ساری: 63-66. شلایی م.، حسینی س. م. و افضلی ن. b1392. بررسی خصوصیات دستگاه گوارش و مورفولوژی روده باریک جوجه های گوشتی تغذیه شده با مکملهای مختلف (آنتی بیوتیک، اسید آلی، پروبیوتیک و پری بیوتیک) تحت شرایط تنش حرارتی. پایان نامه کارشناسی ارشد پرورش و تولید طیور. دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند. صفحه 107. شهیر م. ح.، مرادی س.، افسریان ا. و حیدری نیا ا. 1390. اثر افزودن آنزیم و اسید آلی در جیر ه های بر پایه ذرت و گندم بر عملکرد و خصوصیات مورفولوژیکی روده جوجه های گوشتی. نشریه پژوهشهای علوم دامی ایران. 3 (4): 351-362. قدیانلو ب.، رحیمی ش. و کریمی ترشیزی م. ا. 1387. اثر اسیدهای آلی و فرمالدئید بر مورفولوژی روده جوجه های گوشتی و کاهش آلودگی سالمونلایی دان. مجله تحقیقات دامپزشکی. 64 (3): 215-220. قهری ح.، شیوازاده م.، فرهومند پ.، اقبال ج. و نجف زاده م. 1386. بررسی اثر استفاده از اسید آلی در جیره بر عملکرد جوجه های گوشتی. پژوهش و سازندگی. 77: 26-33. Abdel-Fattah S. A., EI-Sanhoury M. H., EI-Mednay N. M. and Abdul-Azeem F. 2008. Thyroid activity, some blood constituents, organs morphology and performance of broiler chicks fed supplemental organic acids. Poultry Science, 7: 215-222. ALP M., Kocabagli N. and Kahraman R. 1999. Effects of dietary supplementation with organic acids and zinc bacitracin on ileal microflora, pH and performance in broilers. Journal of Veterinary and Animal Sciences, 23: 451–455. Antongiovanni M., Buccioni A., Francesco P., Leeson S., Minieri S., Martini A. and Cecchi R. 2007. Butyric acid glycerides in the diet of broiler chickens: effects on gut histology and carcass composition. International Journal of Animal Science, 6: 19-25. Bradley G. L., Savage T. F. and Timm K. I. 1994. The effects of supplementing diets with saccharomyces cervisiae var. boulardion male poult performance and ileal morphology. Poultry Science, 73: 1766-1770. Chowdhury R., Islam K. M. S., Khan M. J., Karim M. R., Haque M. N., Khatun M. and Pesti G.M. 2009. Effect of citric acid, avilamycin, and their combination on the performance, tibia ash, and immune status of broilers. Poultry Science, 88: 1616–1622. Craven S. E. and Williams D. D. 1998. In vitro attachment of Salmonella Ttyphimurium to chicken cecal mucus: Effect of cations and pretreatment with Lactobacillus spp. isolated from the intestinal tracts of chickens. Journal of Food Protection, 61:265-271. Denli M., Okan F. and Celik K. 2003. Effect of dietary probiotic, organic acid and antibiotic supplementation to diet on broiler performance and carcass yield. Pakistan Journal of Nutrition, 2: 89-91. Derebasi E. and Demir E. 2004. Effect of the supplementation of probiotic, prebiotic and organic acids in triticale and soybean meal based broiler diets. Gaziosmanpasa university animal science department, Tokat-Turkey. Deschepper K., Lippens M., Huyghebaert G. and Molly K. 2003. The effect of aromabiotic and gali d’OR on technical performances and intestinal morphology of broilers. In: Proc. 14th European Symp. on Poultry Nutrition, August, Lillehammer, Norway, page, 189. Ferd D. J. 1974. The effect of microflora on gastrointestinal pH in the chick. Poultry Science, 53: 115-131. Forstner J. T. 1978. Intestinal mucins in health and disease. Digestion, 17: 234-263.
Garcia V., Catala-Grogori P., Hernandez F., Megias M. D. and Madrid J. 2007. Effect of formic acid and plant extracts on growth, nutrient digestibility, intestine mucosa morphology, and meat yield of broilers .Journal of Applied Poultry Research, 16: 555-562.
Ghazalah A. A., Atta A. M., Elkloub K., MoustafaM. E. L. and Shata F. H. 2011. Effect of dietary supplementation of organic acids on performance nutrients digestibility and health of broiler chicks. Poultry Science, 10: 176-184.
Gunal M., Yayli G., Kaya O., Karahan N. and Sulak O. 2006. The effects of antibiotic growth promoter, probiotic or organic acid supplementation on performance, intestinal microflora and tissue of broilers. Poultry Science, 5: 149–155
Houshmand M., Azhar K., Zulkifli I., Bejo M. H. and Kamyab A. 2012. Effects of non-antibiotic feed additives on performance, immunity and intestinal morphology of broilers fed different levels of protein. South African Journal of Animal Science, 42: 22-32
Iji P. A., Saki A. and Tivey D. R. 2001. Intestinal structure and function of broiler chickens on diet supplemented with a mannan oligosaccharide. Journal Science of Food Agricultre, 81: 1186-1192.
Johnson I. T., Gee J. M. and Brown J. C. 1988. Plasma entroglucagon and small bowel cynokin-etics rats fed soluble no starch polysaccharides. American Journal of Clinical Nutrition, 47: 1004-1009.
Kaya C. A. and Tuncer S. D. 2009. The effects of an organic acids and etheric oilsmixture on fatting performance, carcass quality and some blood parameters of broilers. Journal of Animal Science, 8: 94-98.
Kral M., Angelovicova M., Mrazova L., Tkacova J. and Kliment M. 2011. Probiotic and Acetic Acid Effect on Broiler Chickens Performance. Animal Science and Biotechnologies, 44: 62-64.
Langhout P. 2000. New additives for broiler chickens. Journal of World Poultry. 16: 22-27.
Nourmohammadi R., Hosseini S. M. and Farhangfar H. 2010. Influence of citric acid and microbial phytase on growth performance and carcass characteristics of broiler chickens. American Journal of Animal and Veterinary Sciences, 5: 282-288.
Ritz C. W., Hulet R. M., Self B. B. and Denbow D. M. 1995. Growth and intestinal morphology of male turkeys as influenced by Dietary supplementation of amylase and xylanase. Poultry Science, 74: 1329-1334
Samik K. P., Gobinda H., Manas K. M. and Gautam S. 2007. Effect of organic acid salt on the performance and gut health of broiler chicken. Poultry Science, 44: 389-395.
Vieira S. L., Oyarzabal O. A., Freitas D. M., Berres J., Pena J. E. M., Torres C. A. and Coneglian J. L. B. 2008. Performance of broilers fed diets supplemented with sanguinarine-like alkaloids and organic acids. Journal of Applied Poultry Research, 17: 128-133. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,853 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,785 |