
تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 778 |
تعداد مقالات | 7,448 |
تعداد مشاهده مقاله | 19,515,379 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,519,589 |
اثرات سطوح مختلف عصاره آبی ضایعات خرما (Phoenix dactylifera) بر رشد، فاکتـورهای ایمنی و فعالیت ضداکسایشی ماهی جوان تیلاپیای قرمز (Oreochromis mossambicus × Oreochromis niloticus) | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 10، شماره 4 - شماره پیاپی 30، دی 1403، صفحه 89-104 اصل مقاله (607.6 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2025.29241.1264 | ||
نویسندگان | ||
رضا شریبی1؛ حمید محمدی آذرم* 1؛ سیدعلی اکبر هدایتی2؛ میلاد منیعات1 | ||
1گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، اهواز | ||
2گروه تولید و بهره برداری آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، گلستان | ||
چکیده | ||
هدف از این مطالعه، بررسی سطوح مختلف عصاره آبی ضایعات خرما (Phoenix dactylifera) بر رشد، ترکیب بدن، شاخصهای ایمنی موکوس و فعالیت ضداکسایشی ماهی جوان تیلاپیای قرمز (Oreochromis mossambicus × Oreochromis niloticus) بود. به این منظور، تعداد 240 عدد ماهی تیلاپیای قرمز با میانگین وزن اولیه 04/0 ± 15/1 گرم و میانگین درازای اولیه 1/0 ± 37/3 سانتیمتر در 12 آکواریوم در 4 تیمار با 3 تکرار بهطور تصادفی تقسیم شدند. ماهیان تیلاپیای قرمز با تیمارهای غذایی شامل گروه شاهد: جیره غذایی فاقد عصاره خرما، تیمار اول: حاوی 100 میلیلیتر عصاره خرما در کیلوگرم غذا، تیمار دوم: حاوی 200 میلیلیتر عصاره خرما در کیلوگرم غذا، و تیمار سوم: 300 میلیلیتر عصاره خرما در کیلوگرم غذا، بهمدت 8 هفته تغذیه شدند. نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از عصاره خرما در سطح 200 میلیلیتر در کیلوگرم غذا موجب بهبود شاخص های رشد و تغذیهای میشود (05/0P<). استفاده از عصاره خرما سبب افزایش پروتئین و کاهش چربی لاشه در کلیه تیمارها نسبت به گروه شاهد شد (05/0P<). همچنین میزان شاخصهای ایمنی و شاخصهای ضداکسایشی در کلیه تیمارهای حاوی عصاره خرما در مقایسه با شاهد بهبود یافت. براساس نتایج حاصل از این مطالعه، استفاده از عصاره خرما در سطح 200 میلیلیتر در جیره غذایی موجب بهبود عملکرد شاخصهای رشد و سلامت ماهیان تیلاپیای قرمز میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
عصاره؛ خرما؛ رشد؛ ایمنی؛ آنتی اکسیدانی؛ تیلاپیای قرمز | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 56 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 40 |