تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 757 |
تعداد مقالات | 7,162 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,347,671 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,937,324 |
تاثیر سطوح مختلف فوکوئیدان در لعاب، بر ویژگی های فیزیکی ناگت ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) طی دوره نگهداری در دمای ℃4 | ||
تغذیه آبزیان | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 07 دی 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2024.28522.1257 | ||
نویسندگان | ||
صدیقه بابایی* 1؛ نازنین محمدی2؛ ملیکا اثنی عشری2؛ مهرناز قنبرزاده1 | ||
1بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، فارس. | ||
2بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، فارس | ||
چکیده | ||
امروزه مصرف محصولات سوخاری مانند ناگت ماهی به دلیل پذیرش نسبتا خوب با ذائقه کودکان و نوجوانان، نسبت به مصرف ماهی تازه، رو به افزایش است. لذا با ایجاد ظاهر مطلوبتر و افزایش طول دوره ماندگاری با بهرهگیری از ترکیبات طبیعی، می توان ناگت ماهی را تبدیل به یک محصول فراسودمند نمود. بر این اساس در این تحقیق ناگت ماهی با استفاده از ماهی کپور نقره ای و پروتئین ایزوله تاسماهی سیبری تهیه شد و از سه سطح 1، 2 و 3 درصد فوکوئیدان استخراج شده از ماکروجلبک سارگاسوم در لعاب ناگت ها استفاده شده است. تغییرات فیزیکی ناگت ها در حین سرخ کردن طی دوره 18 روزه نگهداری در یخچال بررسی شدند. نتایج نشان داد بازده محصول در تیمار شاهد بدون فوکوئیدان در طی نگهداری کاهش یافت که می تواند ناشی از تغییرات ظرفیت نگهداری آب باشد. همچنین اگرچه افت وزن در اثر سرخ کردن و چروکیدگی ناگت ها در روز صفر در تیمار شاهد کمتر بود اما در طول دوره نگهداری افزایش یافت. نتایج اختلاف معناداریی در وزن گیری تیمارها در اثر کوتینگ را نشان ندادند. با توجه به اینکه خصوصیات فیزیکی مانند ظرفیت نگهداری آب، افت بازده، چروکیدگی و... از خصوصیات بسیار مهم در ظاهر و بافت و ویژگی های حسی ناگت می باشند؛ می توان امیدوار بود با افزودن فوکوئیدان حاصل از جلبک به لعاب ناگت ماهی در عین بهره مند شدن از خواص آنتی اکسیدانی و عملکردی آن و تولید یک ناگت فراسودمند، هیچ اثر منفی در ظاهر و ویژگی فیزیکی ناگت ماهی القا نمی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی اکسیدان؛ ظرفیت نگهداری آب؛ فوکوئیدان؛ فراسودمند؛ برگر ماهی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 24 |