تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 757 |
تعداد مقالات | 7,162 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,347,640 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,937,300 |
اثر اسید بوتریک و پروبیوتیک پروتکسین بر عملکرد رشد، ترکیب بدن، میکروبیوتای روده و سیستم ایمنی تاس ماهی سیبری (Acipenser baerii) | ||
تغذیه آبزیان | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 07 دی 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2024.27989.1253 | ||
نویسندگان | ||
عبدالمحمد عابدیان کناری* ؛ رسول زارع | ||
دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
در این آزمایش، عملکرد مکملهای اسید بوتریک و پروبیوتیک (پروتکسین) و ترکیب این دو بر کارایی رشد، ترکیب بدن، میکروبیوتای روده، و پاسخهای ایمنی (لیزوزیم و کمپلمان) بچه ماهی سیبری (Acipenser baerii) مورد بررسی قرار گرفت. از این رو، ۱۲۰ ماهی سالم با میانگین وزن بدن ۳۶/۰ ± ۸۵/۵۴ گرم به طور تصادفی به چهار گروه آزمایشی با سه تکرار تقسیم شدند. ماهیان با چهار جیره غذایی به شرح زیر تغذیه شدند: جیره غذایی شاهد (جیره ۱، بدون مکمل)، جیره غذایی حاوی ۲٪ اسید بوتریک (جیره ۲)، جیره غذایی حاوی ترکیبی از ۲٪ اسید بوتریک و ۰۱/۰٪ پروتکسین (جیره ۳)، و جیره غذایی حاوی ۰۱/۰٪ پروتکسین (جیره ۴). ماهیها به مدت ۹ هفته و سه بار در روز تا حد اشباع تغذیه شدند. نتایج نشان داد که جیرههای غذایی ۲ و ۴ موجب بهبود پارامترهای رشد در تاسماهی سیبری شدند (05/0> P). در جیرههای غذایی شاهد و ماهیان تغذیه شده با جیره ۲% میزان چربی کاهش یافت و در جیره غذایی حاوی ۲% اسید بوتریک میزان پروتئین لاشه به طور معناداری افزایش یافت (05/0> P). افزودن اسید آلی به جیره غذایی ماهی باعث کاهش pH و افزایش باکتریهای اسید لاکتیک روده شد (05/0> P). لیزوزیم و کمپلمان در ماهیان تغذیه شده با جیرههای ۲ و ۳ افزایش یافت (05/0> P). بطور کلی، نتایج این تحقیق نشان داد که بکارگیری اسید بوتریک به تنهایی اثر مثبت بر رشد، میکروبیوتای روده، افزایش باکتریهای اسید لاکتیک و ایمنی ماهی سیبری داشت. ترکیب آن با پروتکسین هرچند در افزایش رشد موثر نبود، اما موجب بهبود باکتریهای مفید روده و ایمنی ماهی شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید بوتریک؛ پروبیوتیک پروتکسین؛ رشد؛ ایمنی؛ ترکیب بدن؛ تاسماهی سیبری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 6 |