تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,129,803 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,851,375 |
اثرات اسید آمینه تورین جیره غذایی بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و پاسخ های فیزیولوژیک مولدین میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 10، شماره 2 - شماره پیاپی 28، تیر 1403، صفحه 49-65 اصل مقاله (836.14 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2024.27573.1245 | ||
نویسندگان | ||
وحید مرشدی* 1؛ محمود نفیسی بهابادی* 2؛ منصور طرفی موزان زاده3؛ امین اوجی فرد4؛ ناصر آق5؛ خالق مانعی6؛ سید احمد قاسمی1؛ نهضت بخشی1؛ هادی ابراهیمی1؛ رضوان تمدنی6؛ شیرین حامدی1؛ رضا باقرپور6؛ فاطمه سلیمانی1 | ||
1پژوهشکده خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهر | ||
2پژوهشکده خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهر؛ دانشکده علوم و فناوری نانو و زیستی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهر | ||
3تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مرکز تحقیقات آبزی پروری جنوب ایران، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ایران، اهواز، خوزستان | ||
4پژوهشکده خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشه؛ دانشکده علوم و فناوری نانو و زیستی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهر | ||
5پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربی | ||
6دانشکده علوم و فناوری نانو و زیستی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، بوشهر | ||
چکیده | ||
برای بررسی اثرات تورین بر شاخصهای رشد، ترکیبات لاشه، آنزیمهای گوارشی و برخی شاخصهای بیوشیمیایی همولنف میگوهای سفید غربی (Litopenaeus vannamei) مولد (میانگین وزن اولیه 36/2 ± 37/30 گرم)، شش جـیره غـذایی دارای پروتئین و چربی یـکسان با سـطوح تـورین صفر، 2، 4، 6، 8 و 10 گرم در کیلوگرم تـهیه و نمونهبرداری در پایان 30 روز آزمایش انجام شد. بر اساس نتایج، وزن نهایی، نرخ رشد ویژه، افزایش وزن بدن، شاخص وضعیت و میزان بازماندگی میگوهای تغذیه شده با جیرههای حاوی تورین تفاوت معنیداری نسبت به گروه شاهد نداشتند (05/0p>). میزان پروتئین عضله در مولدهای تغذیه شده با جیره حاوی 6 گرم تورین نسبت به تیمار 4 گرم تورین و گروه شاهد بهطور معنیدار افزایش یافت (05/0p<). درصد یاختههای هیالین و سمیگرانولار در همولنف میگوهای مولد تغذیه شده با 10 گرم تورین جیره غذایی بهطور معنیدار نسبت به گروه شاهد بهترتیب افزایش و کاهش یافتند (05/0p<). با وجود این، دیگر شاخصهای همولنف و متابولیتها در میگوهای تغذیه شده با جیرههای حاوی تورین در مقایسه با گروه شاهد اختلاف معنیدار نشان ندادند (05/0p>). فعالیت آنزیم گوارشی لیپاز با افزایش سطح تورین جیره غذایی بهطور معنیدار افزایش یافت (05/0p<). نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که افزودن تورین به جیره میگوهای مولد در سطح g/kg 10-6 اثرات مثبت معنیدار بر میزان پروتئین عضله، شاخصهای بیوشیمیایی همولنف و فعالیت آنزیمهای گوارشی میگوهای سفید غربی مولد طی دوره رسیدگی جنسی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
میگوی سفیدغربی؛ تورین؛ شاخص های بیوشیمیایی؛ عملکرد رشد؛ آنزیم های گوارشی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 51 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 26 |