تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,048 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,171,571 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,844,396 |
تاثیر سطوح مختلف لسیتین جیره بر سیستم دفاع آنتی اکسیدانی مولدین قزل آلای رنگین کمان و نتاج | ||
تغذیه آبزیان | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 08 آبان 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2024.27397.1242 | ||
نویسندگان | ||
ناصر آق1؛ فرزانه نوری* 2؛ فاطمه جعفری2؛ عبدالجبار ایرانی2؛ ریحانه روانبخش گاوگانی2؛ مهدی ایمانی3 | ||
1گروه بیولوژی و تکثیر و پرورش، پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
2پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
3دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
آبزیان از جمله سخت پوستان و ماهیان قادر به سنتز فسفولیپید به میزان کافی نمی باشند. از این رو لسیتین به عنوان منبع فسفولیپید میبایستی به جیره آنها اضافه شود. از این رو هدف از انجام این تحقیق، ارزیابی سطوح مختلف لسیتین جیره (فسفولیپید) بر دفاع آنتی اکسیدانی در مولد ماده قزل آلا ی رنگین کمان و تخمک، تخم لقاح یافته و لارو در مرحله شنا بود. برای این منظور مولدین قزل آلا با 4 تیمار غذایی حاوی پروتئین و چربی یکسان و سطوح مختلف لسیتین سویا به عنوان منبع فسفولیپید (شامل صفر، 2، 4 و 6 درصد) به مدت 190 روز تغذیه شدند. در پایان آزمایش از سرم مولدین ماده و نر، همچنین از تخمک، تخم لقاح یافته و لارو مرحله اول شنا نمونه برداری و آنزیمهای آنتی اکسیدانی شامل کاتالاز و سوپراکسیددیسموتاز و همچنین مالون دی آلدئید در نمونه ها اندازه گیری شدند. نتایج بهدست آمده نشان داد که مقادیر کاتالاز و سوپراکسیددیسموتاز در سرم، تخم و لارو ماهیان تغذیه شده با لسیتین 4 و 6 درصد افزایش یافت و تفاوت معنی دار با گروه شاهد داشتند. در مقابل مقدار مالون دی آلدئید در گروه شاهد نسبت به گروه های دیگر بالاتر بود (05/0>p). نتیجه گیری: میزان بهینه لسیتین در جیره مولدین ماده قزل آلا در محدوده 6-4 درصد می تواند باعث بهبود کیفی تخمک و افزایش سیستم ایمنی در لاروها شود. | ||
کلیدواژهها | ||
لسیتین سویا؛ مولدین قزل آلای رنگین کمان؛ آنزیم های آنتی اکسیدانی؛ نتاج | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 23 |