تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,427 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,900,015 |
تأثیر جایگزینی جلبک قرمز بر ساختار بافت شناسی و آنزیم های دستگاه گوارش تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 10، شماره 1 - شماره پیاپی 27، فروردین 1403، صفحه 1-14 اصل مقاله (1.21 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2024.26403.1230 | ||
نویسندگان | ||
ساناز کرد1؛ رحیم عبدی* 1؛ اسحاق زمانی1؛ رحیم پیغان2 | ||
1گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، خوزستان | ||
2گروه علوم درمانگاهی و قطب علمی بهداشت ماهیان گرمابی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، خوزستان | ||
چکیده | ||
تیلاپیای نیل یکی از ماهیهای مهم تجاری در بسیاری از نقاط جهان است. از جلبکهای با مصارف فراوان در ترکیب جیره غذایی میتوان به اعضای شاخه جلبکهای قرمز اشاره کرد. هدف تحقیق حاضر، تأثیر جایگزینی جلبک قرمز در جیره بر آنزیمها و فراسنجههای بافتی دستگاه گوارش تیلاپیای نیل بوده است. برای این منظور، 120 قطعه ماهی تیلاپیا با میانگین وزنی 1 ± 30 گرم پس از سازگاری به مدت ۸ هفته در آکواریومهای 100 لیتری با جیره بیومار حاوی صفر، 3%، 6% و 9% جلبک قرمز و با سه تکرار در هر تیمار تغذیه شدند. پس از پایان دوره پرورش، ماهیان بوسیله پودر گل میخک بیهوش شده و پس از باز کردن محوطه شکمی، نمونه بافتی به اندازه 5/0 سانتیمتر از قسمت میانی مری و قسمت ابتدایی، میانی و انتهایی روده برداشت و در محلول فرمالین بافر ۱۰% برای تثبیت بافت قرار داده شدند. پس از طی مراحل آماده سازی بافت شامل آبگیری با الکل، شفاف سازی با گزیلول، بلوکگیری با پارافین، برش گیری به ضخامت 6-4 میکرون با میکروتوم و رنگآمیزی هماتوکسیلین-ائوزین در نهایت مطالعه با میکروسکوپ نوری انجام شد. مطالعات هیستومتریک در نواحی میانی مری، و همچنین ابتدا، وسط و انتهای روده نشان داد که بیشترین مقدار یاختههای موکوسی، بیشترین ضخامت بافت پوششی و لایه عضلانی و همچنین بیشترین ارتفاع و ضخامت پرز مری در تیمار 9% جلبک قرمز بوده است. همچنین آنزیمهای پروتئاز، آمیلاز و لیپاز در تیمارهای مختلف سطح بالاتری نسبت به گروه کنترل داشتند، با این تفاوت که مقدار پروتئاز نسبت به دو آنزیم آمیلاز و لیپاز بیشتر بود. با توجه به نتایج حاصل از مطالعه حاضر میتوان گفت که امکان استفاده از جلبک قرمز در جیره غذایی تیلاپیای نیل در سطح مذکور فاقد عوارض جانبی بوده و نیز کاربرد آن در این نوع ماهی باعث بهبود فراسنجههای بافتی مذکور میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
بافت شناسی؛ مری؛ روده؛ جلبک قرمز؛ تیلاپیای نیل؛ آنزیم | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 346 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 161 |