تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,459 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,900,040 |
تعیین خاصیت ضد اکسایشی و فیتوشیمیایی عصاره پرمیکس درشتجلبکهای قهوهای Padina austrlis، Sargassum licifolium و Stoechospermum marginatum سواحل چابهار | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 10، شماره 1 - شماره پیاپی 27، فروردین 1403، صفحه 27-41 اصل مقاله (602.13 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2024.26283.1229 | ||
نویسنده | ||
پریا اکبری* | ||
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، سیستان و بلوچستان | ||
چکیده | ||
درشت جلبکها یکی از مهمترین منابع خوراک ارزان جایگزین برای آبزیان، غنی از خواص مغذی و دارویی هستند. این زیست فعالها از جمله فنلها و عصارههای درشت جلبکی حاوی این ترکیبات بهعنوان افزودنیهای خوراک در تغذیه آبزیان بررسی شدهاند. تحقیق حاضر با هدف بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی (استرول، فنل و فلاونوئید) و فعالیت ضداکسایشی (دیفنیل پیکریل هیدرازیل) عصاره پرمیکس درشت جلبکهای قهوهای Padina australis، ilicifolium Sargassum و Stoechospermum marginatum انجـام شــد. ایــن درشت جلبکها از سواحل چابهار هنگام جزر جمعآوری و پس از حمل به آزمایشگاه، با آب شیرین چندین بار شستشو داده شدند تا موجودات اپیفیت و گل و لای آن کاملاً از بین رفت. سپس در سایه و در دمای اتاق (C°25) خشک شدند. پس از آسیاب کردن هر یک از درشتجلبکها توسط آسیاب برقی (مدل مولینکس)، به نسبت 1:1:1 با هم ترکیب و به صورت پودر در آمد. استرول با دستگاه کروماتوگرافی گازی و فنل، فلاونوئید و فعالیت ضداکسایشی با دستگاه اسپکتروفتومتر اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که استرول غالب سیتوستانول بود. بیشترین مقدار محتوای فنلی، فلاونوئید و فعالیت ضد رادیکالی دی فنیل پیکریل هیدرازیل در عصاره اتانولی پرمیکس درشت جلبکها مشاهده شد. میزان فنل، فلاونوئید و فعالیت ضداکسایشی بهترتیب در عصاره اتانولی، اتانولی-آبی و آبی بیشتر بود و اختلاف معنیدار با یکدیگر نشان دادند (05/0>p). در کل، سیتوستانول، استرول غالب پرمیکس درشت جلبک های مورد آزمایش بود و عصاره اتانولی پرمیکس درشت جلبکها بهترین محتوای فلاونوئیدی، فنل و فعالیت ضداکسایشی را نشان داد که میتواند بهعنوان منابع غنی از استرول و آنتیاکسیدانهای طبیعی برای صنایع غذایی و دارویی توصیه شود. | ||
کلیدواژهها | ||
Sargassum licifolium؛ Padina austrlis؛ Stoechospermum marginatum؛ استرول؛ وضعیت ضداکسایشی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 121 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 92 |