تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 741 |
تعداد مقالات | 7,018 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,037,415 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,759,519 |
بررسی ظرفیت ضد اکسایشی در فیل ماهی (Huso huso) پرورشی تغذیه شده با عصارههای پودری سرخارگل (Echinacea purpurea) و سیر (Allium sativum) | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 9، شماره 4 - شماره پیاپی 26، دی 1402، صفحه 87-98 اصل مقاله (496.89 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2024.26542.1233 | ||
نویسندگان | ||
سهیل بازاری مقدم* ؛ فروزان باقرزاده لاکانی؛ جلیل جلیل پور؛ مهدی معصوم زاده | ||
بخش بهداشت و بیماری ها، انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، گیلان | ||
چکیده | ||
استفاده بیش از حد از داروهای مهندسی شده، معایب بیشماری را برای محیطزیست و سلامتی به همراه دارد. با توجه به معایب بیشمار داروهای صناعی، نیاز به تدوین برنامههای جایگزین در مدیریت بیماریهای ماهیان در آبزیپروری افزایش مییابد. این تحقیق به منظور ارزیابی اثرات دو نوع عصاره پودری سرخارگل (Echinacea purpurea) و سیر (Allium sativum) بر آنزیمهای ضداکسایشی بچه فیلماهی (Huso huso) پرورشی، طی دوره پرورش دو ماهه انجام شد. به این منظور، 210 عدد فیلماهی با میانگین وزنی 26/0 ± 74/27 گرم به طور تصادفی در 21 مخزن فایبرگلاس 500 لیتری در 7 تیمار مختلف با 3 تکرار شامل شاهد (بدون افزودن سیر و سرخارگل)، تیمار 1= 250 میلیگرم عصاره پودری سیر در یک کیلوگرم غذا، تیمار 2= 500 میلیگرم عصاره پودری سیر در یک کیلوگرم غذا، تیمار 3= 1000 میلیگرم عصاره پودری سیر در یک کیلوگرم غذا، تیمار 4=250 میلیگرم عصاره پودری سرخارگل در یک کیلوگرم غذا، تیمار 5=500 میلیگرم عصاره پودری سرخارگل در یک کیلوگرم غذا، تیمار 6=1000 میلیگرم عصاره پودری سرخارگل در یک کیلوگرم غذا به مدت 8 هفته مطالعه شد. در پایان دوره پرورش، میزان کاتالاز، SOD و MDA سرم خون ماهیان در تیمارها نسبت به شاهد روند افزایش داشته است. میزان کاتالاز در تیمار 5 به شـکل معنیداری بیش از دیگر تیمارها بود و کمترین میزان کاتالاز در شاهد و تیمار 1 مشاهده شد. میزان SOD در تیمارهای 2، 3، 5 و 6 به شکل معنیدار بیش از دیگر تیمارها بود و کمترین میزان SOD در شاهد مشاهده شد. میزان MDA در تیمارهای 3، 5 و 6 به شکل معنیدار کمتر از دیگر تیمارها بود و بیشترین میزان MDA در شاهد مشاهده شد. میزان GPX سرم خون ماهیان در تیمارهای 6، 5 و 4 به شکل معنیدار بیش از دیگر تیمارها بود و کمترین میزان GPX در تیمارهای 1، 2 و 3 مشاهده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن 1000 میلیگرم عصاره پودری سرخارگل در کیلوگرم غذا بهترین عملکرد را در بهبود ظرفیت ضداکسایشی فیلماهی پرورشی داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
فیل ماهی؛ آنزیم های ضداکسیدان؛ سیر؛ سرخارگل | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 106 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 80 |