تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,003 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,757 |
اثر دورههای نوری مختلف بر شاخصهای رشد ماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus) ماده | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 9، شماره 4 - شماره پیاپی 26، دی 1402، صفحه 31-45 اصل مقاله (582.68 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2024.26532.1232 | ||
نویسندگان | ||
بهمن مکنت خواه1؛ مسعود ستاری1؛ بهرام فلاحتکار* 1؛ سمانه پورسعید2 | ||
1گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان | ||
2گروه زیست شناسی سلولی، مرکز بهداشت دانشگاه کنتیکت، فارمینگتون، کنتیکت، ایالات متحده امریکا | ||
چکیده | ||
این مطالعه با هدف بررسی اثر دورههای نوری بر شاخصهای رشد و بقا در ماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus) ماده مولد انجام شد. در مجموع، 36 عدد ماهی استرلیاد ماده با میانگین وزن 35/248 ± 78/1166 گرم در 12 مخزن بتونی در قالب 6 تیمار شامل دو تکرار و در هر مخزن 3 عدد ماهی توزیع شدند و به مدت 12 هفته تحت تأثیر 6 دوره نوری شامل نور طبیعی (LDN)، تاریکی مستمر (0L:24D)، 8 ساعت روشنایی و 16 ساعت تاریکی (8L:16D)، 12 ساعت روشنایی و 12 ساعت تاریکی (12L:12D)، 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی (16L:8D) و روشنایی مستمر (24L:0D) قرار گرفتند. ماهیان مورد آزمون در ابتدا و سپس هر 4 هفته یکبار زیستسنجی شدند و شاخصهای رشد در آنها ارزیابی شد. نتایج بهدست آمده از این تحقیق اختلاف معنیدار در شاخصهای وزن کسب شده (WG)، درصد افزایش وزن بدن (BWI)، نرخ رشد ویژه (SGR) و ضریب تبدیل غذایی (FCR) در تیمارهای مختلف در هفته هشتم الی دوازدهم آزمون نشان داد، اما در پایان دوره تحقیق، با وجود اینکه شاخصهای WG، SGR و FCR در تیمار روشنایی مستمر و شاخص BWI در تیمار 16L:8D نسبت به دیگر تیمارها بهتر بود، ولی تفاوتها از نظر آماری معنیدار نبود (05/0<p). میزان بقا در طی دوره تحقیق 100% بود. بر اساس نتایج بهدست آمده میتوان اذعان کرد اگرچه اثرات نور در دورههای کوتاه مدت از نظر آماری چندان قابل توجه نیست، با وجود این، نور و افزایش مدت تابش میتواند کارایی تغذیه و رشد ماهی استرلیاد ماده بالغ را بهبود ببخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
مولد خاویاری؛ شاخصهای زیستسنجی؛ ضریب تبدیل غذایی؛ فتوپریود | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 211 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 112 |