تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,232 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,901 |
ارزیابی ویژگی های پروبیوتیکی جدایه لاکتیکی غالب دستگاه گوارش و تولیدمثل مرغ مادر گوشتی سویه راس 308 | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
دوره 12، شماره 4، اسفند 1402، صفحه 37-49 اصل مقاله (1.23 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2024.24901.1775 | ||
نویسندگان | ||
ژیلا بهلول1؛ سید رضا هاشمی* 2؛ علیرضا صادقی3؛ سید مهدی جعفری4؛ محمود حیدری5؛ جمال سیف دواتی6 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3دانشیار، گروه علوم و صنابع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
4استاد، گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
5استادیار، گروه زیست شناسی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران | ||
6استاد، گروه علوم دامی، دانشگاه محقق اردبیلی | ||
چکیده | ||
برای ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیکی جدایه لاکتیکی غالب دستگاه گوارش و تولیدمثل مرغ مادر گوشتی سویه راس 308، نمونههایی از غده پوسته، واژن، ایلئوم، روده کور و مدفوع مرغ و خروس مادر گوشتی گرفته شد. آزمونهای مختلف در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. نتایج آزمون توالییابی منجر به شناسایی لویلاکتوباسیلوس برویس بهعنوان باکتری اسید لاکتیک غالب جدا شده از دستگاه گوارش و تولیدمثل مرغ مادر گوشتی سویه راس 308 شد و لاکتوباسیلوس برویس جدا شده از ایلئوم (00/82 درصد) (05/0>P) در شرایط شبیهسازی شده دستگاه گوارش نسبت به لاکتوباسیلوسهای جدا شده از سایر قسمتهای دستگاه گوارش و دستگاه تولیدمثل نسبت به اسید و صفرا زندهمانی بیشتری داشت. بررسی اثر ضد باکتریایی جدایه مذکور نشان داد که باکتری لویلاکتوباسیلوس برویس بیشترین اثر مهارکنندگی را بر باکتریهای شیگلا دیسانتری (00/87 درصد) و استافیلوکوکوس اورئوس (25/81 درصد) داشت. علاوه بر این، بیشترین و کمترین ویژگی دگر اتصالی این جدایه در برابر لیستریا مونوسایتوژنز (00/46 درصد) و سالمونلا تیفیموریوم (00/38 درصد) (05/0>P) مشاهده شد. این جدایه دارای 00/43 درصد خاصیت خود اتصالی و فاقد فعالیت همولیزی بود. ارزیابی مقاومت آنتیبیوتیکی جدایه لاکتیکی نشان داد که بیشترین میزان قطر هاله عدم رشد باکتری (50/23 میلیمتر) مربوط به تیمار ایمیپنم بود که با تیمارهای آمپیسیلین (50/22 میلیمتر) و ونکومایسین (50/22 میلیمتر) (05/0>P) اختلاف نداشت و کمترین میزان آن (00/12 میلیمتر) مربوط به تیمار سفتریاکسون بود که با تیمارهای جنتامایسین و سفالوتین اختلاف نداشت. نتایج این مطالعه نشان داد که باکتری لویلاکتوباسیلوس برویس جدا شده از ایلئوم قابلیت استفاده در تغذیه طیور بهعنوان باکتری پروبیوتیک را دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
پروبیوتیک؛ جدایه لاکتیکی؛ لاکتوباسیلوس؛ مرغ مادر گوشتی | ||
مراجع | ||
Abnous, K., Brooks, S. P., Kwan, J., Matias, F., Green-Johnson, J., Selinger, L. B., & Kalmokoff, M. (2009). Diets enriched in oat bran or wheat bran temporally and differentially alter the composition of the fecal community of rats. The Journal of nutrition, 139(11), 2024-2031. doi: 10.3945/jn.109.109470 Abushelaibi, A., Al-Mahadin, S., El-Tarabily, K., Shah, N. P., & Ayyash, M. (2017). Characterization of potential probiotic lactic acid bacteria isolated from camel milk. LWT-Food Science and Technology, 79, 316-325. doi: 10.1016/j.lwt.2017.01.041 Adetoye, A., Pinloche, E., Adeniyi, B. A., & Ayeni, F. A. (2018). Characterization and anti-salmonella activities of lactic acid bacteria isolated from cattle faeces. BMC Microbiology, 18(1), 1-11. doi: 10.1186/s12866-018-1248-y Angmo, K., Kumari, A., Savitri, D., & Bhalla, A. K. (2016). Probiotic characterization of lactic acid bacteria isolated from fermented foods and beverage of Ladakh. LWT-Food Science and Technology, 66, 428-435. doi: 10.1016/j.lwt.2015.10.057 Bao, Y., Zhang, Y., Zhang, Y., Liu, Y., Wang, S., Dong, X., & Zhang, H. (2010). Screening of potential probiotic properties of Lactobacillus fermentum isolated from traditional dairy products. Food Control, 21.5, 695-701. doi: 10.1016/j.foodcont.2009.10.010 Barakat, O. S., Ibrahim, G. A., Tawfik, N. F., El-Kholy, W. I., & El-Rab, G. D. (2011). Identification and probiotic characteristics of Lactobacillus strains isolated from traditional Domiati cheese. International Journal of Microbiology Research, 3(1), 59. doi: 10.9735/0975-5276.3.1.59-66 Begley, M., Hill, C., & Gahan, C. G. (2006). Bile salt hydrolase activity in probiotics. Applied and Environmental Microbiology, 72(3), 1729-1738. doi: 10.1128/AEM.72.3.1729-1739.2006 Boirivant, M., & Strober, W. (2007). The mechanism of action of probiotics. Current Opinion in Gastroenterology, 23(6), 679- 692. doi:10.1097/MOG.0b013e3282f0cffc Bozkurt, M., Kucukyilmaz, K., Ayhan, V., Çabuk, M., & Çatli, A. U. (2011). Performance of layer or broiler breeder hens varies in response to different probiotic preparations. Italian Journal of Animal Science, 10, 162-169. doi: 10.4081/ijas.2011.e31 Cappuccino, J. G., & Sherman, N. (2014). Microbiology. A Laboratory Manual (10th Edition). Pearson Publishing. Collado, M. C., Jussi, M., & Seppo, S. (2008). Adhesion and aggregation properties of probiotic and pathogen strains. European Food Research and Technology, 226, 1065-1073. doi: 10.1007/s00217-007-0632-x El Jeni, R., Dittoe, D. K., Olson, E. G., Lourenco, J., Corcionivoschi, N., Ricke, S. C., & Callaway, T. R. (2021). Probiotics and potential applications for alternative poultry production systems. Poultry Science, 100(7), 101156. doi: 10.1016/j.psj.2021.101156 Goktepe, I., Juneja, V. K., & Ahmedna, M. (2005). Probiotics in Food Safety and Human Health. CRC Press. doi: 10.1201/9781420027570 Gómez, N. C., Ramiro, J. M., Quecan, B. X., & de Melo Franco, B. D. (2016). Use of potential probiotic lactic acid bacteria (LAB) biofilms for the control of Listeria monocytogenes, Salmonella Typhimurium, and Escherichia coli O157: H7 biofilms formation. Frontiers in Microbiology, 7, 863. doi: 10.3389/fmicb.2016.00863 Heller, K. J. (2000). Probiotic bacteria in fermented foods: Product characteristics and starter organisms. American Journal of Clinical Nutrition, 73(2), 374s-379s. doi: 10.1093/ajcn/73.2.374s Herreros, M. A., Sandoval, M. A., Gonzalez, H., Castro, J. M. Fresono, J. M., & Tornadijo, M. E. (2005). Antimicrobial activity and antibiotic resistance of lactic acid bacteria isolated from Armada cheese (a Spanish goats milk cheese). Food Microbiology, 22(5), 455-459. doi: 10.1016/j.fm.2004.11.007 Jankovic, T., Frece, J., Abram, M. & Gobin, I. (2012). Aggregation ability of potential probiotic Lactobacillus plantarum strains. International Journal of Sanitary Engineering Research, 6(1), 19-24. Jin, L. Z., Ho, Y. W., Ali, M. A., Abdullah, N., Ong, K. B., & Jalaludin, S. (1996a). Adhesion of Lactobacillus isolates to intestinal epithelial cells of chicken. Letters in Applied Microbiology, 23(3), 229-232. doi: 10.1111/j.1472-765x.1996.tb01149.x Jin, L. Z., Ho, Y. W., Abdullah, N., Ali, M. A., & Jalaludin, S. (1996b). Antagonistic effects of intestinal Lactobacillus isolates on pathogens of chicken. Letters in Applied Microbiolog, 23(2), 67-71. doi: 10.1111/j.1472-765x.1996.tb00032.x Jin, L. Z., Abdullah, H. Y., & Jalaludin, S. (1998). Growth performance, intestinal microbial populations, and serum cholesterol of broilers fed diets containing Lactobacillus cultures. Poultry Science, 77(9), 1259-1265. doi: 10.1093/ps/77.9.1259 Kumar, S., Chaunhan, N., Gopal, M., Kumar, R., & Dilbaghi, N. (2015). Development and evaluation of alginate-chitosan nanocapsules for controlled release of acetamiprid. International Journal of Biological Macromolecules, 81, 631-637. doi: 10.1016/j.ijbiomac.2015.08.062 Ludfiani, D. D., Asmara, W., Wahyuni, A. E. T. H., & Astuti, P. (2021). Identification of Lactobacillus spp. on basis morphological, physiological, and biochemical characteristic from Jawa Super Chicken Excreta. In BIO Web of Conferences, (Vol. 33, p. 06012). EDP Sciences. doi: 10.1051/bioconf/20213306012 Lutful Kabir, S. M. (2009). The role of probiotics in the poultry industry. International Journal of Molecular Sciences, 10(8), 3531-3546. doi: 10.3390/ijms10083531 Ma, K., Chen, W., Lin, X. Q., Liu, Z. Z., Wang, T., Zhang, J. B., & Yang, Y. J. (2023). Culturing the Chicken Intestinal Microbiota and Potential Application as Probiotics Development. International Journal of Molecular Sciences, 24(3), 3045. doi: 10.3390/ijms24033045 Maragkoudakis, P. A., Mountzouris, K. C., Psyrras, D., Cremonese, S., Fischer, J., Cantor, M. D., & Tsakalidou, E. (2009). Functional properties of novel protective lactic acid bacteria and application in raw chicken meat against Listeria monocytogenes and Salmonella enteritidis. International Journal of Food Microbiology, 130(3), 219-226. doi: 10.1016/j.ijffoodmicro.2009.01.027 Nikoskelainen, S., Ouwehand, A. C., Bylund, G., Salminen, S., & Lilius, E. M. (2003). Immune enhancement in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) by potential probiotic bacteria (Lactobacillus rhamnosus). Fish and Shellfish Immunology, 15(5), 443-452. doi: 10.1016/s1050-4648(03)00023-8 Noohi, N., Papizadeh, M., Rohani, M., Talebi, M., & Pourshafie, M. R. (2021). Screening for probiotic characters in lactobacilli isolated from chickens revealed the intra-species diversity of Lactobacillus brevis. Animal Nutrition, 7(1), 119-126. doi: 10.1016/j.aninu.2020.07.005 Ouwehand, A. C., Kirjavainen, P. V., Shortt, C., & Salminen, S. (1999). Probiotics: mechanisms and established effects. Iranian Journal of Pharmaceutical Research, 9, 34-52. doi: 10.1016/s0958-6946(99)00043-6 Padmavathi, T., Bhargavi, R., Priyanka, P. R., Niranjan, N. R., & Pavitra, P. V. (2018). Screening of potential probiotic lactic acid bacteria and production of amylase and its partial purification. Journal of Genetic Engineering and Biotechnology, 16(2), 357-362. doi: 10.1016/j.jgeb.2018.03.005 Palaniyandi, S. A., Damodharan, K., Suh, J. W., & Yang, S. H. (2017). In vitro characterization of Lactobacillus plantarum strains with inhibitory activity on enteropathogens for use as potential animal probiotics. Indian Journal of Microbiology, 57, 201-210. doi: 10.1007/s12088-017-0646-4 Pelicano, E. R. L., Souza, P. A., Souza, H. B. A., Figueiredo, D. F., & Boiago, M. M. (2005). Intestinal mucosa development in broiler chickens fed natural growth promoters. Brazilian Journal of Poultry Science, 221-229. doi: 10.1590/S1516-635x200500040005 Pourjafar, H., Noori, N., Gandomi, H., Basti, A. A., & Ansari, F. (2020). Viability of microencapsulated and non-microencapsulated. Biotechnology Reports, 25, e00432. doi: 10.1016/j.btre.2020.e00432 Pumriw, S., Luang-In, V., & Samappito, W. (2021). Screening of probiotic lactic acid bacteria isolated from fermented Pak-Sian for use as a starter culture. Current Microbiology, 78(7), 2695-2707. doi: 10.1007/s00284-021-02521-w Rao, K. P., Chennappa, G., Suraj, U., Nagaraja, H., Raj, A. P., & Sreenivasa, M. Y. (2015). Probiotic potential of Lactobacillus strains isolated from sorhumbased traditional fermented food. Probiotics and Antimicrobial Protein, 7, 146-156. doi: 10.1007/s12602-015-9186-6 Rojo-Bezares, B., Saenz, Y., Poeta, P., Zarazang, M., Ruiz-Larrea, F., & Torres, C. (2006). Assessment if antibiotic susceptibility within lactic acid bacteria strains isolated from wine. International Journal of Food Microbiology, 111, 234-240. doi: 10.1016/j.ijfoodmicro.2006.06.007 Rushdy, A. A., & Eman, Z. G. (2013). Antimicrobial compounds produced by probiotic Lactobacillus brevis isolated from dairy products. Annals of Microbiology, 63, 90-81. doi: 10.1007/s13213-012-0447-2 Saarela, M., Mogensen, G., Fonden, R., Matto, J., & Mattila-Sandholm, T. (2000). Probiotic bacteria: safety, functional and technological properties. Journal of Biotechnology, 84(3), 197-215. doi: 10.1016/S0168-1656(00)00375-8 Van Coillie, E., Goris, J., Cleenwerck, I., Grijspeerdt, K., Botteldoorn, N., Van Immerseel, F., & Heyndrickx, M. (2007). Identification of lactobacilli isolated from the cloaca and vagina of laying hens and characterization for potential use as probiotics to control Salmonella Enteritidis. Journal of Applied Microbiology, 102(4), 1095-1106. doi: 10.1111/j.1365-2672.2006.03164.x Vinderola, C. G., & Reinheimer, J. A. (2003). Lactic Acid Starter and Probiotic Bacteria: A Comparative “in Vitro” Study of Probiotic Characteristics and Biological Barrier Resistance. Food Research International, 36(9-10), 895-904. doi: 10.1016/S0963-9969(03)00098-x Wang, W., Chen, L., Zhou, R., Wang, X., Song, L., Huang, S., & Xia, B. (2014a). Increased proportions of Bifidobacterium and the Lactobacillus group and loss of butyrate-producing bacteria in inflammatory bowel disease. Journal of Clinical Microbiology, 52(2), 398-406. doi: 10.1128/JMC.01500-13 Wang, L., Fang, M., Hu, Y., Yang, Y., Yang, M., & Chen, Y. (2014b). Characterization of the most abundant Lactobacillus species in chicken gastrointestinal tract and potential use as probiotics for genetic engineering. Acta Biochimica et Biophysica Sinica, 46(7), 612-619. doi: 10.1093/abbs/gmu037 Yousefi-Kelarikolaei, K., Mohiti-Asli, M., Hosseini, S. A., & Yousefi-Kelarikolaei, H. (2013). Effect of antibiotic, probiotic, prebiotic and multi-enzyme in pelleted diet on the performance of broilers. Animal Production Research, 1(4), 63-72. Zhang, Y., Zhang, l., Du, M., Yi, H., Guo, C., Tuo, Y., Han, X., Li, J., Zh, L., & Yang, L. (2011). Antimicrobial activity against Shigella sonnei and probiotic properties of wild lactobacilli from fermented food. Microbiological Research, 167(1), 27-31. doi: 10.1016/j.micres.2011.02.006 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 556 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 181 |