تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,111 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,807 |
اثر عصاره اتانولی گیاه به لیمو (Aloysia triphylla) بر بیهوشی و بهبود فاکتورهای فیزیولوژی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بعد از انتقال | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 9، شماره 3 - شماره پیاپی 25، مهر 1402، صفحه 1-14 اصل مقاله (511.83 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2023.25441.1216 | ||
نویسندگان | ||
علی حاجی بگلو* ؛ معصومه ماچانلو؛ محمد مازندرانی؛ محمد سوداگر | ||
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، گلستان | ||
چکیده | ||
این مطالعه برای بررسی اثر عصاره گیاه به لیمو (Aloysia triphylla) بر بیهوشی و تأثیر آن بر فراسنجه های کیفی آب و شاخص های خونشناسی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با میانگین وزن اولیه 42/0 ± 7 گرم بعد از حمل و نقل انجام شد. آزمایش به سه بخش تقسیم شد: 1) القای بیهوشـی بچه ماهیان با عصاره به لیمـو: صفـر (شـاهد)، 25، 50، 100، 200 و μL/L 400؛ 2) جابـه جایی بچه ماهیان به مدت 4 ساعت در 3 گروه: شاهد و دو غلظت عصاره به لیمو: 5/12 و μL/L 25؛ و 3) تعیین نرخ تهویه ای ماهیان در مواجهه با غلظت های μL/L 5/12 و μL/L 25. نتایج نشان داد که افزایش غلظت عصاره به لیمو باعث کاهش مدت زمان لازم برای بیهوشی و افزایش مدت زمان لازم برای برگشت از بیهوشی شد. پس از حمل و نقل، کمترین میزان گلوکز و کورتیزول سرم خون و بیشترین میزان پروتئین کل، آلبومین، آمونیاک غیریونیزه و اکسیژن محلول در آب در ماهیـان تحت تیمار μL/L 5/12 و μL/L 25 عصـاره اتـانولی گیـاه به لیمو مشاهده شد (05/0>p). با افزایش زمان مواجهه با عصاره به لیمو، نرخ تهویه ای در تیمار μL/L 25 عصاره اتانولی گیاه به لیمو کمتر از دیگر گروه ها بود (05/0>p). در مجموع، نتایج نشان داد که عصاره بهلیمو می تواند اثرات آرامبخشی و بیهوشی در ماهی قزلآلای رنگین کمان داشته باشد. در نهایت، می توان از آن برای کاستن اثرات منفی استرس ناشی از حمل و نقل ماهیان استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
عصاره به لیمو؛ بیهوشی؛ خونشناسی؛ قزل آلای رنگین کمان | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 213 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 136 |