تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 738 |
تعداد مقالات | 6,940 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,870,517 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,698,902 |
تأثیر سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره بر شاخصهای ایمنی موکوس پوست ماهی زبرا (Danio rerio) | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 9، شماره 2 - شماره پیاپی 24، تیر 1402، صفحه 67-76 اصل مقاله (491.58 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2023.25702.1218 | ||
نویسندگان | ||
فریده ریکی* 1؛ منصوره عبدالمنافی2؛ محمد سوداگر2 | ||
1معاونت آبزی پروری، اداره کل شیلات آب های دور چابهار، چابهار، سیستان و بلوچستان | ||
2گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، گلستان | ||
چکیده | ||
ماهی زبرا (Danio rerio) از ماهیان زینتی آب شیرین است که علاوه بر داشتن ظاهر زیبا و ارزش اقتصادی، به عنوان مدل در تحقیقات علمی دارای اهمیت است. به کارگیری جیرههای مناسب از مهمترین بخشهای زیستی برای رشد و سلامت ماهی است. از آنجا که پروتئین و چربی از اجزای اصلی جیرهاند، در این تحقیق، مقایسه تأثیر 9 جیره غذایی با سه سطح پروتئین (25، 30 و 35%) و سه سطح چربی (4، 8 و 12%)، بر ایمنی موکوس پوست (میزان فعالیت آنزیم لیزوزیم، آنزیم الکالین فسفاتاز قلیایی و پروتئین کل) در ماهی زبرا بررسی شد. برای این منظور 135 عدد بچه ماهی بهصورت گروههای 5 تایی با میانگین زیتوده (± انحراف معیار) 02/0 ± 23/1 گرم و نسبت جنسی 2 به 3 (ماده/نر) بهطور تصادفی در 27 آکواریوم 20 لیتری توزیع و 3 بار در روز به مدت 4 ماه تغذیه شدند. نتایج نشان داد که میزان فعالیت آنزیم لیزوزیم، آنزیم آلکالین فسفاتاز قلیایی و پروتئین کل در تیمارهای تغذیه شده با 35% پروتئین و 12% چربی، به طور معنیدار افزایش یافت (05/0p<). بهطور کلی یافتههای این تحقیق مشـخص کرد که پروتـئین و چـربی، دارای اثـر مثبت بر شاخصهای ایمنی موکوس پوست در ماهی زبرا هستند. | ||
کلیدواژهها | ||
ماهی زبرا؛ ایمنی موکوسی؛ پروتئین؛ چربی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 126 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 113 |