تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,286 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,932 |
اثر پوشش پروتئینی پر هیدرولیز شده بر کیفیت داخلی تخم مرغ طی دوره نگهداری | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
دوره 12، شماره 4، اسفند 1402، صفحه 23-35 اصل مقاله (1019.8 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2023.24866.1774 | ||
نویسندگان | ||
حدیث میرزایی1؛ لیلی دارابی2؛ محمد امیر کریمی ترشیزی* 3 | ||
1دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
2دانشجوی دکتری، گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
3دانشیار، گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
تأثیر پوشش پروتئینی پر هیدرولیز شده بر کیفیت داخلی تخم مرغ در طول دوره نگهداری به مدت چهار هفته و در دمای اتاق بررسی شد. صد و بیست عدد تخم مرغ از سویه Hy-Line W36 در قالب طرح کاملاً تصادفی به سه تیمار اختصاص داده شدند. تخم مرغها شماره گذاری شده و برای هر تیمار، 40 عدد تخم بر اساس وزن به صورت صعودی در دستههای سهتایی مرتب شدند. تیمارها شامل تیمار شاهد (بدون پوشش)، پوشش پروتئینی حاوی 10 درصد پر هیدرولیز شده (وزنی/ حجمی) و پوشش پروتئینی حاوی 20 درصد پر هیدرولیز شده بودند. صفات کیفی شامل وزن تخم مرغ، واحد هاو، وزن سفیده، وزن زرده، رنگ زرده، pH سفیده، pH زرده، استحکام پوسته، در هشت تخم مرغ از هر تیمار در نمونه تازه و نمونه های پس از یک، دو، سه و چهار هفته نگهداری اندازه گیری شدند. نتایج این آزمایش نشان داد که ارتفاع سفیده و واحد هاو در گروه دارای پوشش 20 درصد پر هیدرولیز شده نسبت به سایر گروه ها در تمام طول دوره نگهداری به طور معنی داری بالاتر بود (05/0P<). درجه کیفی تخم مرغ و pH سفیده به ترتیب دارای بالاترین و پایینترین میزان در گروه دارای پوشش 20 درصد پر هیدرولیز شده طی هفته های اول و سوم بودند (05/0P<). کمترین درصد افت وزن در طول آزمایش مربوط به تخم مرغهای دارای پوشش 10 درصد پر هیدرولیز شده بود (05/0P<). بر اساس نتایج این آزمایش به نظر می رسد که استفاده از پوششها در طول دوره نگهداری تخم مرغ می تواند سبب افزایش ماندگاری با حفظ کیفیت تخم مرغ شود. | ||
کلیدواژهها | ||
پر هیدرولیز شده؛ پوشش پروتئینی؛ تخم مرغ؛ دوره نگهداری | ||
مراجع | ||
Afshar, R., Karimi Torshizi, M. A., Shariatmadari, F., & Eivakpour, A. (2023). Effect of alkaline hydrolyzed feather meal on performance, intestinal morphology, and meat oxidation of Arian broiler chickens. Iranian Journal of Animal Science. doi: 10.22059/ijas.2023.351226.653918 [In Persian] Alleoni, A. C. C., Jacomino, A. P., & Rosa, A. S. (2006). Recobrimento de laranja'Pêra'com filme de concentrado protéico de soro de leite associado a plastificantes. Pesquisa Agropecuária Brasileira, 41, 1221-1226. doi: 10.1590/S0100-204X2006000800002 Almeida, D. S. D., Schneider, A. F., Yuri, F. M., Machado, B. D., & Gewehr, C. E. (2016). Egg shell treatment methods effect on commercial eggs quality. Ciência Rural, 46, 336-341. doi: 10.1590/0103-8478cr20140904. Atabak, A. H., Karimi Torshizi, M. A., & Rahimi, S. (2021). Effect of supplementing different levels of alkaline hydrolyzed feather meal and dried corn steep liquor on performance and anti-oxidation indices of broiler chicken. Iranian Journal of Animal Science, 52(3), 203-215. doi: 10.22059/ijas.2021.312300.653807 [In Persian] Caner, C. (2005). Whey protein isolate coating and concentration effects on egg shelf life. Journal of the Science of Food and Agriculture, 85(13), 2143-2148. doi: 10.1002/jsfa.2225 Caner, C., & Cansiz, Ö. (2008). Chitosan coating minimises eggshell breakage and improves egg quality. Journal of the Science of Food and Agriculture, 88(1), 56-61. doi: 10.1002/jsfa.2962 Caner, C., & Yüceer, M. (2015). Efficacy of various protein-based coating on enhancing the shelf life of fresh eggs during storage. Poultry Science, 94(7), 1665-1677. doi: 10.3382/ps/pev102 Dhall, R. K. (2013). Advances in edible coatings for fresh fruits and vegetables: a review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 53(5), 435-450. doi: 10.1080/10408398.2010.541568 Fennema, O. R. (1985). Food Chemistry. 2nd edition. Newyork and Basel: Marcel Dekker Inc., USA. García, M. A., Martino, M. N., & Zaritzky, N. E. (1998). Plasticized starch-based coatings to improve strawberry (Fragaria× Ananassa) quality and stability. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 46(9), 3758-3767. doi: 10.1021/JF980014C Goda, D. A., Diab, M. A., El-Gendi, H., Kamoun, E. A., Soliman, N. A., & Saleh, A. K. (2022). Fabrication of biodegradable chicken feathers into ecofriendly-functionalized biomaterials: characterization and bio-assessment study. Scientific Reports, 12(1), 18340. doi: 10.1038/s41598-022-23057-4 Han, J. H. (2014). Edible films and coatings: a review. In: Innovations in food packaging (pp. 213-255): Elsevier. Haugh, H. (1937) The haugh unit for measuring egg quality. The U.S. Egg & Poultry Magazine, 43, 552-555, 572-573. Kemps, B. J., De Ketelaere, B., Bamelis, F. R., Mertens, K., Decuypere, E. M., De Baerdemaeker, J. G., & Schwägele, F. (2007). Albumen freshness assessment by combining visible near-infrared transmission and low-resolution proton nuclear magnetic resonance spectroscopy. Poultry Science, 86(4), 752-759. doi: 10.1093/ps/86.4.752 Khodaparast, D., Karimi Torshizi, M. A., & Rahimi, S. (2021). Effect of alkaline hydrolyzed feather meal on performances and lipid oxidation of meat and egg of laying quails. Animal Sciences Journal, 33(129), 87-100. doi: 10.22092/asj.2019.126136.1916 [In Persian] Kim, S. H., No, H. K., Kim, S. D., & Prinyawiwatkul, W. (2006). Effect of plasticizer concentration and solvent types on shelf-life of eggs coated with chitosan. Journal of Food Science, 71(4), S349-S353. doi: 10.1111/j.1750-3841.2006.00008.x Kock, J. W. (2006). Physical and mechanical properties of chicken feather materials Ph.D. Dissertation, Georgia Institute of Technology. Lesnierowski, G., & Stangierski, J. (2018). What's new in chicken egg research and technology for human health promotion?-A review. Trends in Food Science & Technology, 71, 46-51. doi: 10.1016/j.tifs.2017.10.022 Moore, G. R. P., Martelli, S. M., Gandolfo, C., do Amaral Sobral, P. J., & Laurindo, J. B. (2006). Influence of the glycerol concentration on some physical properties of feather keratin films. Food Hydrocolloids, 20(7), 975-982. doi: 10.1016/j.foodhyd.2005.11.001 Pires, P. G. D. S., Pires, P. D. D. S., Cardinal., K. M., Leuven, A. F. R., Kindlein, L., & Andretta, I. (2019). Effects of rice protein coatings combined or not with propolis on shelf life of eggs. Poultry Science, 98(9), 4196-4203. doi: 10.3382/ps/pez155 Rosser, F. (1942). Preservation of eggs: ii. Surface contamination on eggshell in relation to spoilage. Canadian Journal of Research, 20, 291-296. doi: 10.1139/cjr42d-024 Schrooyen, P. M., Dijkstra, P. J., Oberthür, R. C., Bantjes, A., & Feijen, J. (2001). Partially carboxymethylated feather keratins. 2. Thermal and mechanical properties of films. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 49(1), 221-230. doi: 10.1021/jf0004154 Sharaf Eddin, A., Ibrahim, S. A., & Tahergorabi, R. (2019). Egg quality and safety with an overview of edible coating application for egg preservation. Food Chemistry, 296, 29-39. doi: 10.1016/j.foodchem.2019.05.182 Song, N. B., Jo, W. S., Song, H. Y., Chung, K. S., Won, M., & Song, K. B. (2013). Effects of plasticizers and nano-clay content on the physical properties of chicken feather protein composite films. Food Hydrocolloids, 31(2), 340-345. doi: 10.1016/j.foodhyd.2012.11.024 Stadelman, W. J. and Cotterill, O. J. (1995). Egg Science and Technology. 4th Edition, The Haworth Press, NY, 115-119. Vieira, M. G. A., da Silva, M. A., dos Santos, L. O., & Beppu, M. M. (2011). Natural-based plasticizers and biopolymer films: A review. European Polymer Journal, 47(3), 254–263. doi: 10.1016/j.eurpolymj.2010.12.011 Wan, V. C. H., Kim, M. S., & Lee, S. Y. (2005). Water vapor permeability and mechanical properties of soy protein isolate edible films composed of different plasticizer combinations. Journal of Food Science, 70(6), e387-e391. doi: 10.1111/j.1365-2621.2005.tb11443.x | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 561 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 195 |