تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,245,906 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,629 |
اثرات اکسترود کردن آرد بلوط ایرانی (Quercus brantii) در شرایط دمایی و رطوبتی مختلف بر شاخصهای بیوشیمیایی، ترکیبات فنولی و قابلیت هضم در کپور معمولی (Cyprinus carpio) | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 9، شماره 1 - شماره پیاپی 23، فروردین 1402، صفحه 43-52 اصل مقاله (426.54 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2023.24743.1205 | ||
نویسندگان | ||
حجت اله علمداری* ؛ خدیجه موسوی | ||
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی ، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، خوزستان | ||
چکیده | ||
از فرآیند اکستروژن به طور گسترده در فرآوری مواد غذایی استفاده می شود. این فرآیند بر ترکیـبات ضد تغذیه ای موجود در مواد اولیه غذایی و قابلیت هضم آنها مؤثر است. آرد بلوط با ذرات به قطر کمتر از 250 میکرون در تیمارهای 1 ، 2 و 3 به ترتیب با آب معمولی به میزان 200 ، 100 و 200 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم آرد به حالت خمیر در آمد و سپس توسط اکسترودر تک محـوره به ترتیب در دمـای 135، 135 و C° 100 اکسترود شد. تیمار 4 (شاهد) در شرایط تهیه خمیر و سپس اکستروژن قرار نگرفت. اکسترود کردن اثر معنی داری بر محتوای خـاکستر و ترکیبات فنـولی غیر تاننی آرد بلـوط نداشت (05/0<p)، اما به طور معنی دار سبب کاهش محتوای پروتئین خام، چربی خام، کل ترکیبات فنولی و تانن های متراکم و افزایش قابلیت هضم کربوهیدرات و پروتئین آن شد (05/0>p). در تیمارهای اکسترود شده تفاوت معنی داری از لحاظ میزان پروتئین خام، چربی خام، خاکستر، کل ترکیبات فنولی، ترکیبات فنولی غیرتاننی و تانن های متراکم وجود نداشت. به طور معنی دار بالاترین قابلیت هضم کربوهیدرات در تیمارهای 1 و 2 و بالاترین قابلیت هضم پروتئین در تیمار 2 مشاهده شد (05/0>p). در مجموع تیمار 2 (دمای C° 135 و رطوبت 100 میلی لیتر آب به ازای هر کیلوگرم آرد) بهترین تیمار برای اکسترود کردن آرد بلوط برای کپور معمولی شناخته شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آرد بلوط؛ آنالیز بیوشیمیایی؛ اکستروژن؛ قابلیت هضم برونتنی؛ کپور معمولی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 274 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 158 |