تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 738 |
تعداد مقالات | 6,941 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,884,385 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,703,235 |
اثر آب حاوی Lactobacillus rhamnosus PTCC 1637 بر بازماندگی و کیفیت آب بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 8، شماره 4 - شماره پیاپی 22، دی 1401، صفحه 55-64 اصل مقاله (503.84 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2023.24125.1196 | ||
نویسندگان | ||
معصومه ماچانلو* ؛ علی حاجی بگلو؛ عبدالمجید حاجی مرادلو | ||
گروه تکثیر و پروش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان | ||
چکیده | ||
پروبیوتیکها به عنوان جایگزینی برای مواد شیمیایی و آنتیبیوتیکها ثابت کردهاند که در ارتقای آبزیپروری موفق مؤثر بودهاند، زیرا دارای توان بالقوه بهبود کیفیت آب و افزایش کیفیت ذخایر تولیدی هستند. هدف این تحقیق بررسی اثر آب حاوی Lactobacillus rhamnosus PTCC 1637 بر بازماندگی و کیفیت آب تخم چشمزده تا بچهماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) بود. این بررسی در سه بخش 1: تخمچشمزده، 2: آلوین و 3: بچه ماهی با غلظتهای 106 × 1 و 107 × 1 CFU/mL (یاخته باکتری در میلیلیتر آب پرورش) انجام شد. گروه شاهد باکتری دریافت نکرد. غلظتهای مذکور از باکتری، در بخش 1 در روزهای 1، 3 و 5؛ در بخش 2 به صورت دو روز در میان و در بخش 3 از روز 1 تا 20 یک روز در میان و از روز 20 تا 60 هر 4 روز یک بار به آب افزوده شد. نتایج نشان داد که افزودن مستقیم L. rhamnosus به آب پرورشی O. mykiss باعث بهبود فراسنجههای کیفی آب (اکسیژن، pH، آمونیاک و آمونیوم) شد (05/0>p). همچنین، نتایج بخش دوم نشان داد که بیشترین درصد بازماندگی را گروه تخم چشمزده (روز 1 تا 20) داشتند. بیشترین بازماندگی در بخش سوم در تیمارهای دریافتکننده باکتری در گروه تخم چشمزده (روز 1 تا 60) و آلوین (روز 8 تا 60) مشاهده شد. در مجموع، استفاده از باکتری در گروه تخمهای چشمزده (CFU/mL 107) که از روز اول باکتری دریافت کرده بودند، نتیجه مطلوبتری را نشان داد. در نهایت افزودن مستقیم پروبیوتیک به آب پرورشی شیوهای اثرگذاربوده و موجب افزایش بازماندگی و بهبود فراسنجههای کیفی آب قزلآلای رنگینکمان میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
Lactobacillus rhamnosus؛ Oncorhynchus mykiss؛ بازماندگی؛ کیفیت آب | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 171 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 120 |