تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,245,943 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,716 |
تأثیر سطوح مختلف آویشن شیرازی (Zataria multiflora) روی شاخصهای رشد، ترکیبات شیمیایی لاشه و مقاومت در برابر استرسهای محیطی (دما و اسیدیته) در ماهی گورخری (Danio rerio) | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 9، شماره 1 - شماره پیاپی 23، فروردین 1402، صفحه 1-10 اصل مقاله (508.14 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2023.24140.1197 | ||
نویسندگان | ||
آتیه تفرجی خواه؛ مجیدرضا خوش خلق* ؛ حمید علاف نویریان | ||
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، گیلان | ||
چکیده | ||
مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر سطوح مختلف پودر آویشن شیرازی (Zataria multiflora) در جیره بر شاخصهای رشد، ترکیبات شیمیایی لاشه و مقاومت در برابر استرسهای محیطی (دما و اسیدیته) در ماهی گورخری (Danio rerio) به مدت 10 هفته طراحی و اجرا شد. در این راستا تعداد 480 عدد ماهی با میانگین وزنی 08/0 ± 33/0 گرم در قالب چهار تیمار شامل تیمار یک (تغذیه با جیره شاهد)؛ تیمار دو، تغذیه با جیرهای حاوی 1% پودر آویشن شیرازی، تیمار سه، با 5/1% و تیمار چهار با 2% از این پودر (به همراه سه تکرار) در 12 آکواریوم 50 لیتری توزیع شدند. 10 ماهی از هر آکواریوم برای مقاومت محیطی و 10 ماهی از هر آکواریوم برای سنجش لاشه صید شد. مطابق نتایج، بیشترین وزن نهایی، وزن کسب شده، افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه و نرخ کارایی پروتئین در تیمار 2% بهدست آمد (05/0>p). کمترین نرخ تبدیل غذا در تیمار 2% بهدست آمد (05/0>p). بیشترین میزان بازماندگی در تیمار 2% بهدست آمد (05/0>p). میزان بازماندگی در برابر استرس دما و اسیدیته در بین تیمارها تفاوت معنیداری را نشان نداد (05/0<p). همچنین، از نظر ترکیب لاشه تفاوت معنیداری بین تیمارها از نظر درصد رطوبت، پروتئین، چربی و خاکستر دیده شد (05/0>p). اما درصد خاکستر تفاوت معنیداری را نشان نداد (05/0<p). با توجه به موارد ذکر شده میتوان عنوان کرد که استفاده از پودر آویشن شیرازی در جیره غذایی ماهی گورخری میتواند بر عملکرد رشد، بقا و ترکیب لاشهی این گونه مؤثر باشد، اما تأثیری بر مقاومت ماهی گورخری نسبت به عوامل محیطی ندارد. | ||
کلیدواژهها | ||
گیاهان دارویی؛ تنش؛ آبزی؛ ماهیان زینتی؛ آویشن | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 377 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 184 |