تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,245,957 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,723 |
خصوصیات فیزیکی، مکانیکی و ضدباکتریایی فیلم ژلاتینی حاصل از ضایعات ماهی سارم دهان بزرگ (Scomberoides commersonnianus) | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 8، شماره 3 - شماره پیاپی 21، مهر 1401، صفحه 29-42 اصل مقاله (659.93 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2023.24038.1186 | ||
نویسندگان | ||
مریم مبرایی1؛ صدیقه بابایی* 1؛ محمود ناصری1؛ مرضیه موسوی نسب2 | ||
1بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، فارس | ||
2بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، فارس | ||
چکیده | ||
در این تحقیق، استخراج ژلاتین از فرآوردههای جانبی ماهی شیر بندر انجام شد و بعد از ارزیابی خصوصیات آن، فیلم زیستتخریبپذیر از آن تهیه شد. نتایج نشان داد که بازده استخراج ژلاتین از فرآوردههای جانبی ماهی شیر بندر حدود 12%، pHحدود 5، درجه سختی ژل 100 گرم، دما و زمان بسته و باز شدن ژل به ترتیب 18 درجه سانتیگراد در 175 ثانیه و 25 درجه سانتیگراد در 161 ثانیه بود. ارزیابی خصوصیات مکانیکی فیلم خوراکی حاصل از ژلاتین ماهی نشان داد که استحکام کششی و ازدیاد طول در نقطه شکست به ترتیب 6/3 مگاپاسکال و 2/27% بود. خصوصیات فیزیکی ضخامت، رطوبت، حلالیت و نفوذپذیری به ترتیب، 08/0 میلیمتر، 2/5%، 3/21% و g mm/h mm2kpa×10-6 8/5 بهدست آمد. تصاویر حاصل از SEM در فیلم، ساختاری صاف و بدون ترک خوردگی نشان داد. همچنین فیلم ژلاتین ماهی خواص ضدباکتریایی علیه باکتریهای اشریشیا کولای، استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سابتیلیس و باسیلوس سرئوس نشان نداد. با توجه به خصوصیات حاصل از ژلاتین ماهی شیر بندر و ارزیابی خصوصیات فیلم حاصل از آن میتوان آن را گزینه مناسبی در تهیه فیلمهای ترکیبی با بیوپلیمرهای دیگر معرفی کرد، همچنین، افزودن ترکیبات ضدباکتریایی طبیعی و مصنوعی ممکن است سبب ارتقای این فیلم شود. | ||
کلیدواژهها | ||
ماهی شیر بندر؛ ژلاتین ماهی؛ فیلم زیست تخریبپذیر؛ فیلم آنتی باکتریال | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 356 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 188 |