تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,008 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,757 |
تأثیر پروبیوتیک های Lactobacillus acidophilus و Candida utilis بر شاخص های ایمنی موکوس،آنزیم های کبدی و رشد ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 8، شماره 3 - شماره پیاپی 21، مهر 1401، صفحه 1-15 اصل مقاله (704.11 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2023.24077.1190 | ||
نویسندگان | ||
طیب ویسی1؛ نصراله احمدی فرد* 2؛ بهروز آتشبار3؛ امیر تکمه چی4 | ||
1گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربی | ||
2- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربی - پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربی | ||
3گروه اکولوژی و بیوتکنولوزی آبزیان، پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربی | ||
4گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربی | ||
چکیده | ||
هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی اثرات پروبیوتیکهایLactobacillus acidophilus و Candida utilis بر ایمنی موکوس، شاخصهای رشد و آنزیمهای کبدی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بود. این پژوهش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار شامل: 1- جیره تجاری (control)، 2- جیره تجاری + باکتری (23/1 گرم در کیلوگرم غذا (control + bacteria)، 3- جیره پایه + مخمر (67/0 گرم در کیلوگرم غذا) (control + yeast) و 4- جیره پایه + باکتری (625/0 گرم) و مخمر (333/0 گرم) در کیلوگرم غذا (control + bacteria + yeast) در مدت زمان 60 روز انجام شد. تعداد 300 ماهی با میانگین وزن 33/0 ± 12 گرم بهطور تصادفی در 12 مخزن 300 لیتری با تراکم 25 عدد ماهی در هر مخزن توزیع شدند. بر اساس نتایج، به لحاظ شاخصهای رشد بین تیمارها بجز نسبت کارایی پروتئین تفاوت معنیداری مشاهده نشد (05/0<p). به لحاظ شاخصهای ایمنی موکوس، فعالیت لیزوزیم، ایمونوگلوبولین کل و پروتئین کل بین تیمارها تفاوت معنیدار وجود داشت (05/0>p). آنزیمهای کبدی شاملAST و ALPبین تیمارها تفاوت معنیداری نشـان دادند (05/0>p). بر اساس نتـایج کلی مطالعه حاضر، استـفاده از پروبیوتیکهای لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و کاندیدا اوتیلیس بیشترین اثر را بر دستگاه ایمنی ماهی داشته و سبب تقویت و بهبود دستگاه ایمنی ماهی مورد نظر میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
پروبیوتیک؛ ایمنی موکوسی؛ آنزیمهای کبدی؛ رشد؛ کپور معمولی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 658 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 281 |