تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 744 |
تعداد مقالات | 7,082 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,200,739 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,876,150 |
اثرات جایگزینی روغن ماهی با روغن ذرت در جیره غذایی بر عملکرد رشد و ترکیبات بیوشیمیایی خون بچه ماهیان انگشت قد سفید Rutillus kutum (Kamensky, 1901) | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 8، شماره 2 - شماره پیاپی 20، تیر 1401، صفحه 71-80 اصل مقاله (365.12 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2023.23707.1183 | ||
نویسندگان | ||
سید محمد صلواتیان* 1؛ رضا رجبی نژاد2؛ شقایق مقدم2؛ سید افشین امیری سندسی1؛ رودابه روفچایی1؛ سید فخرالدین میرهاشمی نسب1؛ مهدی مومنی توتکله1 | ||
1پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، گیلان | ||
2گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بندرانزلی، گیلان | ||
چکیده | ||
تحقیق حاضر به منظور بررسی تأثیر جایگزینی روغن ماهی با روغن ذرت در جیره غذایی و تأثیر آن بر عملکرد رشد و ترکیبات بیوشیمیایی بچه ماهیان سفید انگشت قد انجام شد. به این منظور، 240 عدد بچه ماهیان انگشت قد با میانگین وزنی 6/0 ± 05/6 گرم و میانگین درازای کل 3/0 ± 7 سانتیمتر در 12 مخزن با تراکم 20 عدد در هر مخزن و در چهار تیمار مختلف صفر (گروه شاهد)، ۲5، 5۰ و 75% روغن ذرت با جیره غذایی فرموله شده با درصد پروتئین، چربی و سطح انرژی یکسان در یک دوره هشت هفتهای آزمایش شدند. بر اساس نتایج، در تیمارهای مختلف از نظر شاخصهای ضریب تبدیل غذایی، نرخ کارایی پروتئین، ضریب رشد، افزایش وزن، افزایش درازا، میانگین رشد روزانه، میانگین ضریب چاقی، درصد بازماندگی، درازای نهایی، وزن اولیه و وزن نهایی اختلاف معنی داری وجود نداشت (05/0<p). همچنین بررسی ترکیب لاشه بچهماهیان نیز بین تیمارهای مورد بررسی از نظر درصد رطوبت و درصد خاکستر لاشه اختلاف معنی دار آماری مشاهده نشد (05/0<p)، ولی از نظر درصد پروتئین و درصد چربی لاشه بین کلیه تیمارها اختلاف معنیدار آماری بهدست آمد (05/0>p). بنابراین، بر اساس نتایج، جایگزینی تا سطح 75% روغن ذرت به جای روغن ماهی در ترکیب جیره بچه ماهیان سفید تأثیر منفی بر عملکرد رشد و بازماندگی ندارد. | ||
کلیدواژهها | ||
روغن ذرت؛ عملکرد رشد؛ جایگزینی؛ بچه ماهی سفید | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 135 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 158 |