تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,219 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,897,836 |
کاربرد منابع مختلف چربی های گیاهی در تغذیه ماهیان خاویاری | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 8، شماره 2 - شماره پیاپی 20، تیر 1401، صفحه 39-52 اصل مقاله (504.2 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2023.23773.1184 | ||
نویسنده | ||
سارا پورحسین سارمه* | ||
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، لاهیجان، ایران | ||
چکیده | ||
خصوصیاتی مانند تأمین انرژی، فراهم کردن اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز ماهی و کمک به جذب مواد مغذی محلول در چربی، چربی را به یک عامل تأثیرگذار مهم در آبزیان تبدیل کرده است. نظر به اینکه افزایش مصرف جهانی روغن ماهی در آبزیپروری عرضه آن را در آینده با مشکل مواجه خواهد کرد، جایگزینهایی ارزان و به سهولت در دسترس که کاربرد آنها موجب اختلال در رشد ماهی و یا کیفیت فیله نشود، چالش اصلی در فرآیند تغذیه ماهیان خاویاری است. روغنهای گیاهی به عنوان قابل توجهترین چربیهای جایگزین در فرموله کردن جیره غذایی ماهیان در نظر گرفته شده اند. با وجود این، ماهیان به سطح مشخصی از چربی نیاز دارند و چربی در مقادیر بالاتر و یا پایین تر از این سطح مطلوب میتواند تهدیدی برای رشد و حتی سلامت ماهی باشد. بنابراین، بررسی سطح بهینه چربی جیره غذایی برای ماهیان پرورشی با ارزش اقتصادی بالا ضروری است. از این رو، با توجه به اهمیت زیستی (تکاملی، جغرافیایی، ریختشناختی، تشریحی و فیزیولوژیک) و ارزش اقتصادی (زیست محیطی، تفریحی، آبزیپروری) بالای ماهیان خاویاری، ضرورت دارد تا نوع و سطح مطلوب چربی غذایی آنها بررسی شود. این رویکرد با معرفی روغنهای گیاهی مختلف و کاربرد آنها در تغذیه ماهیان خاویاری، درک واقعیتر از نیازهای تغذیهای این گونههای ارزشمند را ارائه میکند که به مدیریت بهتر ذخایر ماهیان خاویاری و تولید پایدارتر آنها کمک خواهد کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
روغن ماهی؛ روغن گیاهی؛ ماهیان خاویاری؛ منبع لیپید؛ حفاظت | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 248 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 197 |