تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,070 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,897,816 |
اثرات عصاره های پودری سرخارگل (Echinacea purpurea) و سیر (Allium sativum) بر شاخص های رشد، بازماندگی و آنزیم های کبدی فیل ماهی (Huso huso) پرورشی | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 8، شماره 1 - شماره پیاپی 19، فروردین 1401، صفحه 25-39 اصل مقاله (1.28 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2023.21942.1164 | ||
نویسندگان | ||
سهیل بازاری مقدم* ؛ فروزان باقرزاده لاکانی؛ جلیل جلیل پور؛ مهدی معصوم زاده؛ علیرضا شناور ماسوله | ||
انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، رشت، ایران | ||
چکیده | ||
این تحقیق برای ارزیابی اثرات دو نوع عصاره پودری سرخارگل (Echinacea purpurea) و سیر (Allium sativum) بر شاخصهای رشد و میزان بازماندگی بچه فیلماهی (Huso huso)، طی دوره پرورش دو ماهه انجام شد. به این منظور، 210 عدد فیلماهی با میانگین وزنی 26/0 ± 74/27 گرم به طور تصادفی در 21 مخزن فایبرگلاس نیم تنی در 7 تیمار مختلف با سه تکرار شامل یک گروه شاهد و 3 گروه آزمایشی از مقادیر مختلف عصاره پودری سرخارگل (250، 500 و 1000 میلیگرم) و 3 گروه آزمایشی از مقادیر مختف عصاره پودری سیر (250، 500 و 1000 میلی گرم) در یک کیلوگرم غذا توزیع شدند. در پایان دوره پرورش در میانگین وزن نهایی، میانگین درازای نهایی، زیتوده نهایی، تولید نهایی، افزایش وزن ماهی، میانگین رشد روزانه، درصد افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه فیلماهیان بین تیمارها و شاهد اختلاف معنیدار آماری مشاهده شد (05/0>p) و این شاخصها در تیمارها نسبت به شاهد روند افزایشی داشت و در تیمار 6 (1000 میلی گرم عصاره پودری سرخارگل در کیلوگرم غذا) به شکل معنیداری بیش از دیگر تیمارها بود و ضریب تبدیل غذایی نیز در این تیمار به شکل معنیداری نسبت به دیگر تیمارها کاهش داشت(05/0>p). در میزان آنزیمهای ALP و LDH نیز اختلاف معنیداری بین تیمارها و گروه شاهد مشاهده شد (05/0>p). بیشترین میزان آنزیم ALP در گروه شاهد و تیمار 6 و کمترین میزان آن در تیمار 4 (250 میلیگرم عصاره پودری سرخارگل در یک کیلوگرم غذا) وجود داشت (05/0>p). بیشترین میزان آنزیم LDH نیز در گروه شاهد و تیمار 6 مشاهده شد، اما میزان آنزیمهای ALT و AST بین تیمارها و گروه شاهد اختلاف معنیدار نداشت. نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن 1000 میلیگرم عصاره پودری سرخارگل در کیلوگرم غذا بهترین عملکرد را در بهبود شاخصهای رشد و آنزیمهای کبدی فیلماهی داشته است. | ||
کلیدواژهها | ||
فیل ماهی؛ عصاره سرخارگل؛ عصاره سیر؛ رشد؛ آنزیمهای کبدی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 237 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 191 |