تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 744 |
تعداد مقالات | 7,078 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,174,055 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,866,557 |
اثرات خیساندن میوه بلوط (Quercus brantii) در آب بر حذف ترکیبات فنولی و قابلیت هضم آن برای کپور معمولی (Cyprinus carpio) | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 8، شماره 1 - شماره پیاپی 19، فروردین 1401، صفحه 57-66 اصل مقاله (464.13 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2023.23462.1178 | ||
نویسندگان | ||
آرش ندری؛ حجت اله علمداری* | ||
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، خوزستان | ||
چکیده | ||
میوه بلوط بهدلیل قیمت پایین بهطور گسترده بهعنوان غذای انسان و خوراک دام مصرف میشود. این میوه حاوی مقادیر زیادی تانن است. مقدار زیاد تانن سبب اختلال در فرآیند هضم میشود. هدف از این پژوهش کاهش میزان تانن قبل از مصرف بلوط در جیره غذایی بود. میوه خشک و فاقد پوسته بلوط به نسبت وزنی-حجمی یک به پنج در آب معمولی بهمدت 24، 48 و 72 ساعت (بهترتیب تیمارهای 1، 2 و 3 بدون تعویض آب و تیمارهای 4، 5 و 6 با تعویض آب هر 12 ساعت یکبار) در دمای 50 درجه سانتیگراد خیسانده شد. سپس بلوط در دمای 60 درجه سانتیگراد بهمدت 24 ساعت خشک، بعد آسیاب و با الک 250 میکرون غربال شد. بیشترین میزان اتلاف کل ترکیبات فنولی (34/93%)، ترکیبات فنولی غیرتاننی (83/95%) و تاننهای متراکم (92/96%) و بیشترین افزایش قابلیت هضم پروتئین در تیمار 6 مشاهده شد (05/0>p). قابلیت هضم کربوهیدرات تنها در تیمار 2 بیش از شاهد بود و افزایش مدت خیساندن از 48 به 72 ساعت سبب کاهش معنیدار قابلیت هضم کربوهیدرات شد. خیساندن بلوط سبب افزایش معنیدار pH آن در تیمار 6 شد. مقدار pH بلوط هضم شده در صورت عدم تعویض آب، تفاوتی با شاهد نداشت، اما در صورت تعویض آب، بیش از شاهد بود. در مجموع، تیمار 6 بهعنوان بهترین تیمار در فرآوری میوه بلوط با آب معمولی توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
ترکیبات فنولی؛ کپور معمولی؛ میوه بلوط؛ هضم پروتئین؛ هضم کربوهیدرات | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 180 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 153 |