تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,077 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,162,892 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,862,318 |
اثر آب حاوی Lactobacillus rhamnosus PTCC 1637 بر بافت روده بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 8، شماره 1 - شماره پیاپی 19، فروردین 1401، صفحه 1-9 اصل مقاله (504.07 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2023.23610.1179 | ||
نویسندگان | ||
معصومه ماچانلو* ؛ علی حاجی بگلو؛ عبدالمجید حاجی مرادلو | ||
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، گلستان | ||
چکیده | ||
پروبیوتیکها بهعنوان جایگزینی برای مواد شیمیایی و آنتیبیوتیکها ثابت کردهاند که در ارتقای آبزیپروری موفق مؤثر بودهاند، زیرا دارای توان بالقوه بهبود کیفیت آب، افزایش تحمل به استرس و افزایش کیفیت ذخایر تولیدی هستند. هدف این تحقیق بررسی تأثیر افزودن Lactobacillus rhamnosus PTCC 1637 به آب پرورش ماهی بر بافت روده بچهماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) بود. این بررسی در سه گروه شامل 1: تخمچشمزده؛ 2: آلوین؛ و 3: بچه ماهی با غلظتهای 106×1 و 107×1 باکتری در میلیلیتر آب پرورشی و شاهد (بدون دریافت باکتری) انجام شد. غلظتهای مذکور از باکتری، در گروه 1 در روزهای 1، 3 و 5؛ در گروه 2 بهصورت دو روز در میان و در گروه 3 از روز 1 تا 20 یک روز در میان، و از روز 20 تا 60 هر 4 روز یک بار به آب افزوده شد. نتایج نشان داد که بیشترین درازا (20/247 میکرومتر) و پهنای پرزهای روده (6/70 میکرومتر) مربوط به گروه تخمهای چشمزده در روز 1 تا 60 و کمترین (پهنا: 2/59 و درازا: 08/201 میکرومتر) آن مربوط به گروه شاهد بود. تفاوت معنیداری بین میانگین پهنا و درازای پرزهای روده در دیگر تیمارها با شاهد مشاهده نشد. در مجموع، استفاده از باکتری در گروه تخمهای چشمزده (روز 1 تا 60 در غلظت CFU/mL 107) نسبت به گروه آلوین و بچهماهی نتیجه مطلوبتری را نشان داد. در نهایت، افزودن مستقیم پروبیوتیک به آب پرورشی شیوهای اثرگذار بود و موجب بهبود وضعیت ریختشناسی روده بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان شد. | ||
کلیدواژهها | ||
آلوین؛ بچه ماهی؛ باکتری؛ پروبیوتیکت؛ تخم چشم زده؛ روده | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 149 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 129 |