تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,245,980 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,753 |
تأثیر مکمل نوکلئوتیدی درجیره غذایی بر عملکرد رشد، ترکیب بافت عضله و برخی ترکیبات بیوشیمیایی سرم خون ماهی ازونبرون (Acipenser stellatus) | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 7، شماره 3 - شماره پیاپی 17، مهر 1400، صفحه 61-71 اصل مقاله (503.79 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2022.22305.1168 | ||
نویسندگان | ||
ثریا خانی میانکوه1؛ برزان بهرامی کمانگر* 1؛ علیرضا علیپور جورشری2 | ||
1گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کردستان، سنندج، کردستان | ||
2سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، رشت، گیلان | ||
چکیده | ||
اثر مکمل نوکلئوتیدی بر رشد، برخی ترکیبات بیوشیمیایی سرم و ترکیب عضله ماهی ازونبرون با استفاده از 240 عدد ماهی با میانگین وزنی 03/206 گرم به مدت 52 روز بررسی شد. آزمایش با چهار تیمار شامل مقادیر صفر، 1، 2 و 3 گرم مکمل نوکلئوتیدی در کیلوگرم جیره و در سه تکرار اجرا شد. زیستسنجی در روزهای صفر، 26 و 52 آزمایش انجام و شاخصهای رشد اندازهگیری شد. در پایان آزمایش برخی از ترکیبات بیوشیمیایی سرم و همچنین، ترکیب بافت عضله ماهیان آزمایشی اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که در روز 26 مقادیر شاخصهای وزن، درصد افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه در تیمار 2 گرم و در روز 52 در تیمارهای 1، 2 و 3 گرم مکمل نوکلئوتیدی بهطور معنیدار بیش از گروه شاهد بود (05/0p<). با وجود این، تفاوت معنیداری بین تیمارهای 1، 2 و 3 گرم مکمل نوکلئوتیدی از لحاظ شاخصهای یاد شده، مشاهده نشد (05/0p>). نتایج آزمایش در روز 52 نشان داد که تیمارهای مورد استفاده تأثیری بر مقادیر پروتئین کل و گلوکز سرم نسبت به شاهد نداشته (05/0p>)، ولی مقادیر کلسترول و تریگلیسرید سرمی در تیمارهای 2 و 3 گرم بیش از گروه شاهد بود (05/0p<). مقدار پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر بافت عضله ماهیان آزمایشی در پایان دوره آزمایش تفاوت معنیداری را نشان نداد (05/0p>). با توجه به نتایج این آزمایش، استفاده از غلظت 2 گرم مکمل نوکلئوتیدی د رکیلوگرم غذا در شرایط پرورش ماهی ازونبرون توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
مکمل نوکلئوتیدی؛ رشد؛ عضله؛ بیوشیمیایی سرم خون؛ ماهی ازون برون | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 207 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 182 |