تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,034 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,897,760 |
تأثیر مکمل غذایی بوتیرات سدیم بر عملکرد رشد، بقا و ترکیب لاشه فیل ماهی (Huso huso) | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 7، شماره 3 - شماره پیاپی 17، مهر 1400، صفحه 37-47 اصل مقاله (527.69 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2021.5921 | ||
نویسندگان | ||
حسین پناهی1؛ حسین اورجی* 1؛ فرید فیروزبخش1؛ مریم قیاسی2 | ||
1گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران | ||
2بخش بهداشت و بیماریهای آبزیان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، مازندران | ||
چکیده | ||
در مطالعه حاضر، اثر بوتیرات سدیم بهعنوان مکمل غذایی بر عملکرد رشد، بقا و ترکیب لاشه فیل ماهی (Huso huso) ارزیابی شد. تعداد 360 قطعه فیل ماهیان جوان (59/0 ± 15 گرم) پس از یک هفته سازگاری با شرایط پرورشی و تغذیه با جیره پایه، با پنج جیره آزمایشی حاوی صفر، 1/0، 2/0، 3/0، 4/0 و 5/0 درصد بوتیرات سدیم (T0, T0.1, T0.2, T0.3, T0.4 , T0.5) برای 8 هفته تغذیه شدند. فیلماهیان مورد مطالعه بهطور تصادفی به 18 حوضچه آزمایشی به حجم 3200 لیتر و حجم آبگیری 1000 لیتر انتقال داده شدند (هر حوضچه 20 قطعه ماهی). در انتهای دوره، عملکرد رشد (وزن نهایی، افزایش وزن، درصد افزایش وزن، شاخص وضعیت، نرخ رشد ویژه، ضریب کارایی پروتئین)، درصد بقا و ترکیب لاشه اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که مکمل بوتیرات سدیم بر عملکرد رشد، بقا و ترکیب لاشه ماهیان مورد آزمایش تأثیر گذاشت و بهترین عملکرد رشد و درصد بقا مربوط تیمار T0.3 بود (05/0>p). همچنین، مقادیر ضریب تبدیل غذایی و کارایی غذا در تیمار T0.3 در مقایسه با گروه شاهد بهطور معنیدار بهتر بود (05/0>p). پروتئین لاشه تیمار T0.3 نسبت به گروه شاهد به طور معنیدار بالاتر و چربی لاشه بهطور معنیدار کمتر بود (05/0>p). در مجموع، این مطالعه نشان داد که مکمل بوتیرات سدیم به میزان 3/0 درصد در جیره غذایی میتواند به بهبود عملکرد رشد و بقا و ترکیب لاشه فیل ماهیان جوان کمک کند. | ||
کلیدواژهها | ||
فیل ماهی؛ بوتیرات سدیم؛ رشد؛ ترکیب لاشه؛ بقا | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 310 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 172 |