تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,718 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,900,152 |
تأثیر مکمل خرفه و تمرین تناوبی با شدت بالا بر کنترل گلیسمیک و دیس لیپیدمی در دانشجویان دختر چاق | ||
سوخت و ساز و فعالیت ورزشی | ||
دوره 11، شماره 1، فروردین 1400، صفحه 175-187 اصل مقاله (1.01 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی Released under (CC BY-NC) license I Open Access I | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/jme.2021.18577.208 | ||
نویسنده | ||
فهیمه کاظمی* | ||
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه الزهرا (س)، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
هدف: خرفه خواص ضد هایپرگلیسمی و ضد هایپرلیپیدمی دارد. تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) با افزایش اکسیداسیون چربی در مدت زمان کوتاهتری باعث کاهش وزن میشود. در پژوهش حاضر، تأثیر مکمل خرفه و HIIT بر کنترل گلیسمیک و دیسلیپیدمی در دانشجویان دختر چاق ارزیابی شد. روششناسی: در مطالعهای تجربی، 42 دانشجوی دختر چاق (میانگین سنی 23 سال و شاخص توده بدنی (BMI) 47/1 ± 78/31 کیلوگرم بر مترمربع) انتخاب و به چهار گروه کنترل، مکمل، تمرین و مکمل با تمرین تقسیم شدند. مکمل شامل روزانه دو کپسول 5/0 گرمی خرفه و تمرین شامل HIIT (با شدت 75 تا 90 درصد ضربان قلب بیشینه) به مدت 8 هفته بود. شاخصهای آنتروپومتریک، گلوکز و چربیهای پلاسما قبل و بعد از آزمون اندازهگیری شد. دادهها با آزمون آماری تحلیل واریانس دوطرفه با اندازهگیری مکرر تجزیه و تحلیل شد. یافتهها: تفاوت معنیداری بین وزن، BMI، گلوکز، تریگلیسیرید (TG) و کلسترول- لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-C) در چهار گروه وجود داشت (05/0P<)، به گونهای که وزن، BMI، گلوکز،TG در سه گروه نسبت به گروه کنترل کاهش معنیداری و HDL-C افزایش معنیداری یافت (05/0P<) و این تغییرات در گروه مکمل با تمرین نسبت به گروه مکمل و تمرین به تنهایی بیشتر بود. ولی، تفاوت معنیداری بین کلسترول تام (TC) و کلسترول- لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL-C) در چهار گروه وجود نداشت (05/0<P). نتیجهگیری: مصرف همزمان مکمل خرفه و HIIT میتواند تأثیر بیشتری بر بهبود کنترل گلیسمیک و کاهش دیس-لیپیدمی در دانشجویان دختر چاق نسبت به مصرف مکمل و HIIT به تنهایی داشته باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
مکمل خرفه؛ فعالیت ورزشی شدید؛ چاقی؛ گلیسمی؛ پروفایل لیپیدی | ||
مراجع | ||
Abdalla HM Jr. (2010). Purslane extract effects on obesity-induced diabetic rats fed a high-fat diet. Malays J Nutr. 16(3):419-429. 2- Aliniya N, Elmieh A, Fadaei Chafy M. (2020). The Effect of combined training and Portulaca oleracea supplementation on plasma lipid profile and liver ultrasound in obese females with nonalcoholic fatty liver disease. J Arak Uni Med Sci (JAMS). 23(1):92-107. [In Persian] 3- Allahverdi H, Minasian V. (2019). The effect of interval training with different intensities on plasma levels of orexin-A, lipid profile and cardiorespiratory endurance of overweight and obese women. J Sport Biosci. 10(4): 481-495. [In Persian] 4- Andreato LV, Esteves JV, Coimbra DR, Moraes AJP, de Carvalho T. (2019). The influence of high-intensity interval training on anthropometric variables of adults with overweight or obesity: a systematic review and network meta-analysis. Obes Rev. 20(1):142-155. 5- Bedakhanian M, Entezari MH, Ghanadian M, Askari G, Maracy MR. (2017). The effects of Portulaca oleracea on lipid profile, C‐reactive protein, and fasting blood glucose in men with metabolic syndrome: A double‐blind randomized clinical trial. J Health Syst Res. 12(4):478-483. [In Persian] 6- Dehghan F, Soori R, Gholami K, Abolmaesoomi M, Yusof A, Muniandy S, Heidarzadeh S, Farzanegi P, Ali Azarbayjani M. (2016). Purslane (Portulaca oleracea) seed consumption and aerobic training improves biomarkers associated with atherosclerosis in women with type 2 diabetes (T2D). Sci Rep. 6:37819. 7- El-Sayed MI. (2011). Effects of Portulaca oleracea L. seeds in treatment of type-2 diabetes mellitus patients as adjunctive and alternative therapy. J Ethnopharmacol. 137(1):643-651. 8- Esmaillzadeh A, Zakizadeh E, Faghihimani E, Gohari M, Jazayeri S. (2015). The effect of purslane seeds on glycemic status and lipid profiles of persons with type 2 diabetes: A randomized controlled cross-over clinical trial. J Res Med Sci. 20(1):47-53. 9- Farzanegi P. (2014). Impact of the synchronization of Portulaca oleracea and aerobic training on levels of MMP2 and MMP9 and TIMP1 in diabetic women type II. Res Mol Med. 2(2):34-39. 10- Friedewald WT, Levy RI, Fredrickson DS. (1972). Estimation of the concentration of low-density lipoprotein cholesterol in plasma, without use of the preparative ultracentrifuge. Clin Chem. 18(6):499-502. 11- Ghorbanian B, Saberi Y. (2019). The effect of incremental interval endurance training with Portulaca supplementation on the antioxidant biological indices and oxidative stress in non-active girls. Sport Biosci. 11(2):131-146. [In Persian] 12- Ghorbanian B, Saberi Y, Azali Alamdari K, Shokrollahi F, Mohammadi h. (2019). The effects of Portulaca supplementation on antioxidant biomarkers and oxidative stress in non-active girls. J Med Plants. 18(72):255-263. [In Persian] 13- Hadi A, Pourmasoumi M, Najafgholizadeh A, Kafeshani M, Sahebkar A. (2019). Effect of purslane on blood lipids and glucose: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Phytother Res. 33(1):3-12. 14- Helmer A, Kempf P, Laimer M. (2020). The role of physical exercise in obesity and diabetes. SEMS J. 15- Jelleyman C, Yates T, O'Donovan G, Gray LJ, King JA, Khunti K, Davies MJ. (2015). The effects of high-intensity interval training on glucose regulation and insulin resistance: a meta-analysis. Obes Rev. 16(11):942-961. 16- Liu J, Zhu L, Su Y. (2020). Comparative effectiveness of high-intensity interval training and moderate-intensity continuous training for cardiometabolic risk factors and cardiorespiratory fitness in childhood obesity: a meta-analysis of randomized controlled trials. Front Physiol. 11:214. 17- Najafabadi EA, Dehghani A, Behradmanesh S, Najarzadeh A. (2015). The effect of purslane seeds on fasting blood glucose and serum liver enzymes in patients with nonalcoholic fatty livers. Iran J Diabetes Obes (IJDO). 7(4):163-171. [In Persian] 18- Shanker N, Debnath S. (2016). Hypolipidemic effect of Purslane (Portulaca oleracea L.) in rats fed on high cholesterol diet. J Nutr Food Sci. 6(6):1-8. 19- Türk Y, Theel W, Kasteleyn MJ, Franssen FME, Hiemstra PS, Rudolphus A, Taube C, Braunstahl GJ. (2017). High intensity training in obesity: a meta-analysis. Obes Sci Pract. 3(3):258-271. 20- Wainstein J, Landau Z, Dayan YB, Jakubowicz D, Grothe T, Perrinjaquet‐Moccetti T, Boaz M. (2016). Purslane extract and glucose homeostasis in adults with type 2 diabetes: A double‐blind, placebo‐controlled clinical trial of efficacy and safety. J Med Food. 19(2):133-140. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 323 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 179 |