تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,793 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,898,337 |
ارزش غذایی علوفه پرسیاوشان و مریمگلی و تأثیر گنجاندن آنها در جیره بر قابلیت هضم، تولید متان، ظرفیت آنتیاکسیدانی و فراسنجههای تخمیر برونتنی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
دوره 11، شماره 2، شهریور 1401، صفحه 1-15 اصل مقاله (1.05 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2022.20229.1642 | ||
نویسندگان | ||
سید محسن حسینی1؛ جواد رضائی* 2؛ یوسف روزبهان3 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
2دانشیار تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
3استاد تغذیه نشخوارکنندگان، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | ||
چکیده | ||
هدف از این تحقیق، تعیین ارزش غذایی گیاهان مرتعی پرسیاوشان (Adiantum capillus-veneris) و مریمگلی (Salvia officinalis)، و تأثیر سطوح افزایشی آنها در جیره بر قابلیت هضم و فراسنجههای تخمیر برونتنی بود. ترکیب شیمیایی و خصوصیات تخمیرپذیری گیاهان با استفاده از روشهای استاندارد تعیین شد. تأثیر سطوح مختلف گیاهان در جیره با استفاده از آزمون تولید گاز برونتنی در قالب پنج تیمار (جیره شاهد، جیرههای حاوی 15 یا 30 درصد پرسیاوشان، و جیرههای حاوی 15 یا 30 درصد مریمگلی) با سه تکرار بررسی شد. قابلیت هضم، فراسنجههای تخمیر، تولید توده میکروبی، ظرفیت آنتیاکسیدانی، جمعیت پروتوزوآیی و تولید متان تعیین شد. نتایج نشان داد پروتئین خام و قابلیت هضم پرسیاوشان در مقایسه با مریمگلی و یونجه کمتر است (05/0>P). پرسیاوشان و مریمگلی در مقایسه با یونجه دارای خاکستر خام بیشتری بودند (05/0>P). استفاده از پرسیاوشان و مریمگلی در جیره، تأثیر معنیداری بر حجم گاز تولیدی، قابلیت هضم ماده آلی و انرژی قابل سوخت و ساز نداشت (05/0<P)، اما مریمگلی موجب بهبود سوبسترای تجزیهشده حقیقی شد (05/0>P). جایگزینی پرسیاوشان و مریمگلی در جیره باعث بهبود تولید توده میکروبی و ظرفیت آنتیاکسیدانی شد و تولید آمونیاک، متان، نسبت استات به پروپیونات و جمعیت پروتوزوآیی را کاهش داد (05/0>P). گنجاندن گیاهان مذکور در جیره، تأثیری بر pH و غلظت کل اسیدهای چرب فرار محیط کشت نداشت (05/0<P). در مجموع، جایگزینی گیاه کامل پرسیاوشان و مریمگلی در جیره (تا 30 درصد ماده خشک)، بدون تأثیر منفی بر قابلیت هضم، امکانپذیر است. همچنین، با بهبود ظرفیت آنتیاکسیدانی و تولید توده میکروبی و کاهش تولید متان و آمونیاک، موجب بهبود کارآیی جیره میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
قدرت آنتیاکسیدانی؛ گاز تولیدی؛ گیاهان مرتعی؛ متان؛ هضمپذیری | ||
مراجع | ||
Al-Snafi A. E. 2015. The chemical constituents and pharmacological effects of Adiantum capillus-veneris - A review. Asian Journal of Pharmaceutical Science and Technology, 5(2): 106-111. Anele U. Y., Südekum K- H., Hummel J., Arigbede O. M., Oni A. O., Olanite J. A., Böttger C., Ojo V. O. and Jolaosho A. O. 2011 Chemical characterization, in vitro dry matter and ruminal crude protein degradability and microbial protein synthesis of some cowpea (Vigna unguiculata L. Walp) haulm varieties. Animal Feed Science and Technology, 163: 161-169. AOAC. 2012. Official Methods of Analysis (19th ed.). Washington DC (USA): Association of official analytical chemist. Bagherzadeh Kasmani F., Omidikia S., Mirzaie H. and Mehri M. 2015. Effects of Salvia mirzayanii leaf powder on performance and cecal microbial population of broilers. Animal Production, 16(2): 103-111. (In Persian). Benchaar C., Chaves A. V., Fraser G. R., Beauchemin K. A. and McAllister T. A. 2007. Effects of essential oils and their components on in vitro rumen microbial fermentation. Canadian Journal of Animal Science, 87(3): 413-419. Benzie I. F. F. and Strain J. J. 1996. The ferric reducing ability of plasma (FRAP) as a measure of antioxidant power: the FRAP assay. Analytical Biochemistry, 239: 70-76. Bhatta R., Saravanan M., Baruah L., Sampath K. T. and Prasad C. S. 2013. Effect of plant secondary compounds on in vitro methane, ammonia production and ruminal protozoa population. Journal of Applied Microbiology, 115(2): 455-465. Blümmel M., Karsli A. and Russell J. R. 2003. Influence of diet on growth yields of rumen microorganisms in vitro and in vivo: Influence on growth yield of variable carbon fluxes to fermentation products. British Journal of Nutrition, 90: 625-634. Blümmel M., Steingss H. and Becker K. 1997. The relationship between in vitro gas production, in vitro microbial biomass yield and15N incorporation and its implications for the prediction of voluntary feed intake of roughages. British Journal of Nutrition, 77: 911-921. Cieslak A., Szumacher-Strabel M., Stochmal A. and Oleszek W. 2013. Plant components with specific activities against rumen methanogens. Animal, 7(s2): 253-265. Dehority B. A. 2003. Rumen Microbiology (1st ed.). Nottingham (UK): Nottingham University Press. Demİrtaș A., Öztürk H. and Pişkin İ. 2018. Overview of plant extracts and plant secondary metabolites as alternatives to antibiotics for modification of ruminal fermentation. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 65(2): 213-217. Demİrtaș A., Öztürk H., Pİșkİn İ., Demirkıran D., Salgırlı Y., Fidancı U. R. and Emre B. 2011. Effects of rosemary and sage extracts on ruminal fermentation using the rumen simulation technique (RUSITEC). Veteriner Fakültesi Dergisi (Istanbul), 37(2): 127-134. Farhadi M., Hedayati M., Manafi M. and Khalaji S. 2020. Influence of using sage powder (Salvia officinalis) on performance, blood cells, immunity titers, biochemical parameters and small intestine morphology in broiler chickens. Iranian Journal of Applied Animal Science, 10(3): 509-516. Galyean M. L. 2010. Laboratory Procedures in Animal Nutrition Research. Lubbock (TX, USA): Department of Animal and Food Sciences, Texas Tech University. Ghorbani A. and Esmaeilizadeh M. 2017. Pharmacological properties of Salvia officinalis and its components. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 7(4): 433-440. Gohari A. R., Saeidnia S., Malmir M., Hadjiakhoondi A. and Ajani Y. 2010. Flavones and rosmarinic acid from Salvia limbata. Natural Product Research, 24(20): 1902-1906. Gunal M., Ishlak A. and Abughazaleh A. A. 2013. Evaluating the effects of six essential oils on fermentation and biohydrogenation in in vitro rumen batch cultures. Czech Journal of Animal Science, 58: 243-252. Heber D. 2004. PDR for Herbal Medicines [M]. Montvale: Thomson Health Care, Inc. Hosseini S. M., Rezaei J. and Rouzbehan Y. 2019. Chemical composition and effect of Echinophora sibthorpiana and Pulicaria dysenterica on in vitro ruminal fermentation parameters, methane and antioxidant capacity. Animal Production, 21(4): 461-473. (In Persian). Kahvand M. and Malecky M. 2018. Dose-response effects of sage (Salvia officinalis) and yarrow (Achillea millefolium) essential oils on rumen fermentation in vitro. Annals of Animal Science, 18(1): 125-142. Kazemi M. and Saleh H. 2021. In vitro evaluation of medicinal plants including Artemisia aucheri Boiss, Salvia leriifolia Benth, Achilea santolina, and Nepeta glumerulosa in livestock diet. Journal of Animal Environment, 13(1): 81-92. (In Persian). Khiaosa-Ard R. and Zebeli Q. 2013. Meta-analysis of the effects of essential oils and their bioactive compounds on rumen fermentation characteristics and feed efficiency in ruminants. Journal of Animal Science, 91(4): 1819-1830. Khodaie L., Esnaashari S. and Bamdad Moghaddam S. 2015. Essential oil of arial parts of adiantum capillus-veneris: chemical composition and antioxidant activity. Jundishapur Journal of Natural Pharmaceutical Products, 10(4): e21968. Madboli A. E. N. A. and Seif M. M. 2021. Adiantum capillus-veneris Linn protects female reproductive system against carbendazim toxicity in rats: immunohistochemical, histopathological, and pathophysiological studies. Environmental Science and Pollution Research, 28(16): 19768-19782. Menke K., Raab L., Salewski A., Steingass H., Fritz D. and Schneider W. 1979. The estimation of the digestibility and metabolizable energy content of ruminant feedingstuffs from the gas production when they are incubated with rumen liquor in vitro. Journal of Agricultural Science, 93(1): 217-222. Mirzaei Cheshmehgachi S., Moeini M. M., Hozhabri F. and Nooriyan Soror M. E. 2019. Effect of different levels of fennel essential oil on in vitro gas production parameters and protozoa population of goat rumen. Animal Production Research, 8(1): 41-51. (In Persian). Nemat Shahi M.M., Elhami Rad A.H., Nemat Shahi N. and Estiri H. 2021. Study of antioxidant properties and recognition of chemical compounds of extracts from Adiantum capillus-veneris leaf. Journal of Innovation in Food Science and Technology, 13(1): 15-29. (In Persian). NRC. 2007. Nutrient Requirements of Small Ruminants (1th ed.). Washington, DC (USA): National Academic Press. Pan C., Chen Y. G., Ma X. Y., Jiang J.H., He F. and Zhang Y. 2011. Phytochemical constituents and pharmacological activities of plants from the genus Adiantum: A review. Tropical Journal of Pharmaceutical Research, 10(5): 681-692. Placha I., Ryzner M., Cobanova K., Faixova Z. and Faix S. 2015. Effects of dietary supplementation with sage (Salvia officinalis L.) essential oil on antioxidant status and duodenal wall integrity of laying strain growers. Polish Journal of Veterinary Sciences, 18(4): 741-749. Rajabi M., Rouzbehan Y. and Rezaei J. 2017. A strategy to improve nitrogen utilization, reduce environmental impact, and increase performance and antioxidant capacity of fattening lambs using pomegranate peel extract. Journal of Animal Science, 95: 499-510. Shirazi M. H., Amin G., Akhondi Lavasani B. and Eshraghi S. S. 2011. Study of antibacterial properties of Adiantum capillus-veneris extract on eight species of gram positive and negative bacteria. Journal of Medicinal Plants, 10(40): 124-132. (In Persian). Taha M. A. and Baioumy Ali A. A. 2020. The First Study for The Acaricidal Activity of Alcoholic Extracts of Adiantum capillus-veneris and Funaria hygrometric against Argas persicus. Egyptian Academic Journal of Biological Sciences, F. Toxicology & Pest Control, 12(2): 203-217. Van Soest P. V., Robertson J. B. and Lewis B. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74(10): 3583-3597. Venskutonis P. R. and Kraujalis P. 2013. Nutritional components of amaranth seeds and vegetables: a review on composition, properties, and uses. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 12(4): 381-412. Vercoe P. E., Makkar H. P. S. and Schlink A. C. 2010. In vitro screening of plant resources for extra-nutritional attributes in ruminants: nuclear and related methodologies. Dordrecht (Netherlands): IAEA. Wu G. 2018. Principles of Animal Nutrition (1th ed.). Boca Raton (FL, USA): CRC Press, Taylor & Francis Group LLC. Yarnia M. 2010. Comparison of field bindweed (Convolvuls arvensis L.) and Bermuda grass (Cynodon dactylon L.) organs residues on yield and yield components of bread wheat (Triticum aestivum L.). Advances in Environmental Biology, 4(3): 414-421. Zargari A. 1997. Medical Plants, Vol 4 (6th ed.). Tehran (Iran): Tehran University Press. (In Persian). Zmora P., Cieślak A., Pers-Kamczyc E., Szyszka P. and Szumacher-Strabel M. 2012. An in vitro study on the effect of sage, Salvia officinalis L., on rumen fermentation. Journal of Animal and Feed Sciences, 21: 613-623. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,718 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 371 |