تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,071 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,142,915 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,855,736 |
ریزپوشانی اسانس مرزه خوزستانی با آلژینات: اثر بر عملکرد رشد، پایداری اکسیداتیو گوشت و میکروفلور روده جوجههای گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
دوره 11، شماره 2، شهریور 1401، صفحه 43-55 اصل مقاله (1.12 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2022.20194.1639 | ||
نویسندگان | ||
فاطمه رحیم پور1؛ مازیار محیطی اصلی* 2؛ مجید متقی طلب3؛ اردشیر محیط2 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
3استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
چکیده | ||
این آزمایش با هدف بررسی آثار افزودن اسانس ریزپوشانی شده مرزه خوزستانی در جیره بر عملکرد رشد، پایداری اکسیداتیو گوشت و میکروفلور روده جوجههای گوشتی انجام شد. تعداد 320 قطعه جوجه گوشتی یکروزه راس 308 با آرایش فاکتوریل 4×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد آزمایش قرار گرفتند. عوامل آزمایش شامل دو نحوه فرآوری اسانس (آزاد و ریزپوشانی شده) و چهار سطح افزودن اسانس به جیره (صفر، 50، 100 و 150 میلیگرم در کیلوگرم) بودند. آزمایش شامل هشت تیمار، چهار تکرار و 10 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار بود. میانگین خوراک مصرفی روزانه در کل دوره پرورش برای جوجههایی که سطح 150 میلیگرم در کیلوگرم اسانس دریافت کردند کمتر از شاهد بود (3/103 در برابر 8/108، 05/0P<). افزایش وزن روزانه در کل دوره پرورش برای سطح 100 میلیگرم اسانس بیشتر از سطح 150 میلیگرم در کیلوگرم بود (1/60 در برابر 2/54، 05/0P<). جوجههایی که با اسانس ریزپوشانی شده تغذیه شدند شاخص کارآیی اروپایی بالاتری از آنهایی که اسانس آزاد دریافت نمودند، داشتند (05/0>P). پراکسیداسیون چربیهای گوشت در جوجههایی که اسانس ریزپوشانی شده را در جیره دریافت نمودند از آنهایی که با اسانس آزاد تغذیه شدند، کمتر بود (05/0>P). شمار باکتریهای کلیفرم و اشریشیا کولای در جوجههایی که اسانس ریزپوشانی شده را در جیره دریافت کردند نسبت به آنهایی که با اسانس آزاد تغذیه شدند، پایینتر بود. نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن اسانس مرزه خوزستانی در سطح 100 میلیگرم در کیلوگرم جیره سبب بهبود عملکرد جوجههای گوشتی و جمعیت میکروبی روده میشود و پوششدار کردن اسانس سبب ارتقاء آثار آن میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
آلژینات؛ اسانس مرزه خوزستانی؛ جمعیت میکروبی؛ جوجههای گوشتی؛ عملکرد رشد | ||
مراجع | ||
Ariaii P., Tavakolipour H., Rezaei M. and Elhamirad A. H. 2013. Antimicrobial activity of methyl cellulose based edible film enriched with Pimpinella affinis oil on the Hypophthalmichthys molitrix fillet under refrigerator storage condition. Journal of Food Processing and Preservation, 5(1), 13-26. (In Persian). Brenes A. and Rourab E. 2010. Essential oils in poultry nutrition: Main effects and modes of action. Animal Feed Science and Technology, 158(1): 1-14. Doyle C. A., Davies R. E., Krishnan R., Khaund R. and Couch J. R. 1992. Studies on the taste performance of the chick. Poultry Science, 41(3): 781-784. Ebrahiminejad S., Khosravinia H. and Alirezaei M. 2014. Effect of administration of Savory (Satureja Khuzistanica) essential oil in drinking water on performance and antioxidative potential of thigh meat in broiler chicken. Animal Production, 16(1): 53-62. Farsam H., Amanlou M., Radpour M. R., Salehinia A. N. and Shafiee A. 2004. Composition of the essential oils of wild and cultivated Satureja khuzistanica Jamzad from Iran. Flavour and Fragrance Journal, 19(4): 308-310. Franz C., Baserb K .H. C. and Windischc W. 2010. Essential oils and aromatic plants in animal feeding – a European perspective. A review. Flavour and Fragrance Journal, 25: 327-340. Goodarzi M., Mohtashamipour N. and Modiri D. 2014. The effect of savory (Satureja khuzistanica) essential oils on performance and some blood biochemical parameters of Ross and Cobb broilers. Annual Research and Review in Biology, 4(24): 4336-4343. Hafeez A., Manner K., Schieder C. and Zentek J. 2016. Effect of supplementation of phytogenic feed additives (powdered vs. encapsulated) on performance and nutrient digestibility in broiler chickens. Poultry Science, 95: 622-629. Halle I. 2001. Effects of essential oils and herbal mixtures on growth of broiler chicks. In Proc. Symp. Vitamine und Zusatzstoffe in der Ernährung von Mensch und Tier, Jena, Thüringen, Germany. Inst. Ernähr. Biol. Pharm. Fak, Friedrich-Schiller-Univ., Jena, Germany. Pp. 439-442. Hamzeh A. and Rezai M. 2015. Sodium alginate with added thyme essential oil as a new method coating for rainbow trout fillet. Journal of Food Science and Technology, 12(46): 229-241. (In Persian). Hoseynian-Bilandi S. H., Hosseini S. M., Mojtahedi M. and Bashtani M. 2018. Effect of Thyme and Ziziphora essence on performance, microbial population and immune response of broiler chickens. Animal Production Research, 7(3): 53-65. (In Persian). Hosseini S. A. and Meimandipour A. 2018. Feeding broilers with thyme essential oil loaded in chitosan nanoparticles: an efficient strategy for successful delivery. British Poultry Science, 59(6): 669-678. Hosseini S. A., Mohiti-Asli M. and Soleimani M. R. 2017. Poultry gut, immunity and health. First Edition, Kaj-e-Talaei Press. P. 454. (In Persian). Jamroz D., Orda J., Kamel C., Wiliczkiewicz A., Wertelecki T. and Skorupinska J. 2003. The influence of phytogenic extracts on performance, nutrient digestibility, carcass characteristics, and gut microbial status in broiler chickens. Journal of Animal and Feed Sciences, 12(3): 583-596. Jamroz D., Wiliczkiewicz A., Wertelecki T., Orda J. and Skorupińska J. 2005. Use of active substances of plant origin in chicken diets based on maize and locally grown cereals. British Poultry Science, 46(4): 485-493. Jamzad Z. 1994. A new species of the genus Satureja from Iran. Iranian Journal of Botany, 6(2): 215-218. Kamel C. 2001. Tracing modes of action and the roles of plant extracts in non-ruminants: Recent Advances in Animal Nutrition. Nottingham University Press. Pp. 135-150. Khosravinia H., Ghasemi S. and Alavi E. R. 2013. The effect of savory (Satureja khuzistanica) essential oils on performance, liver and kidney functions in broiler chickens. Journal of Animal and Feed Sciences, 22(1): 50-55. Langhout P. 2000. New additives for broiler chickens. World Poultry, 16: 22-27. Masouri L., Salari S., Sari M., Tabatabaei S. and Masouri B. 2017. Effect of feed supplementation with Satureja khuzistanica essential oil on performance and physiological parameters of broilers fed on wheat or maize-based diets. British Poultry Science, 58(4): 425-434. Masoury B., Salari S., Khosravinia H., Vakili tabatabaei S. and Mohammadabadi T. 2015. Effects of dietary Satureja khuzistanica essential oils and α-tocopherol on productive performance, organ weights, blood lipid constituents and antioxidative potential in heat stressed broiler chicks. Europian Poultry Science, 79: 1-14. Mellor S. 2000. Nutraceuticals-alternatives to antibiotics. World Poultry, 16(2): 30-33. Mersadi T., Mohiti-Asli M. and Darmani-Kuhi H. 2019. Effects of microencapsulated ajowan essential oil on growth performance and intestinal microflora of broilers. Animal Production, 21(4): 521-531. (In Persian). Moghaddam F .M., Farimiani M. M., Salahvarzi S. and Amin G. 2007. Chemical constituents of dichloromethane extract of cultivated Satureja khuzistanica. Evid. Based Complement. Alternative Medicine, 4: 95-98. Mohiti-Asli M. and Ghanaatparast-Rashti M. 2017a. Comparison of the effect of two phytogenic compounds on growth performance and immune response of broilers. Journal of Applied Animal Research, 45(1): 603-608. Mohiti-Asli M. and Ghanaatparast-Rashti, M. 2017b. Comparing the effects of a combined phytogenic feed additive with an individual essential oil of oregano on intestinal morphology and microflora in broilers. Journal of Applied Animal Research, 45: 1-6. Mohiti-Asli M., Hosseini S. A., Meymandipur A. and Mahdavi A. 2011. Phytogenics in animal nutrition. Animal Science Research Institute Press. P. 317. (In Persian). Munin A. and Edwards F. 2011. Encapsulation of natural polyphenolic compounds. Pharmaceutics, 3: 793-829. Nooshkam A., Mumivand H., Hadian J., Alemardan A. and Morshedloo M. R. 2017. Drug yield and essential oil and carvacrol contents of two species of Satureja (S. khuzistanica Jamzad and S. rechingeri Jamzad) cultivated in two different locations. Journal of Applied Research on Medicinal and Aromatic Plants, 6: 126-130. (In Persian). Parvar R., Khosravinia H. and Azarfar A. 2014. Influence of supplementation of Satureja khuzestanica essential oils in drinking water on digestive organ size and carcass characteristics broiler chickens reared under heat stress. Advances in Bioresearch, 5(1): 106-110. Platel K. and Srinavasan K. 2000. Stimulatory influence of select spices on bile secretion in rates. Nutrition Research, 20: 1493-1503. Rashidipour M., Ezatpour B., Talei G. R. and Pournia Y. 2016. The carvacrol level and antibacterial properties of industrial and laboratory essential oils of the wild and cultivated Satureja khuzestanica. Journal of Essential Oil Bearing Plants, 19(3): 519-528. Reisinger N., Steiner T., Nitsch S., Schatzmayr G. and Applegate T. J. 2011. Effects of a blend of essential oils on broiler performance and intestinal morphology during coccidial vaccine exposure. Journal of Applied Poultry Research, 20(3): 272-283. Ross Broilers Manual. 2012. Ross 308 broiler nutrition manual. Ross Broiler Ltd., Newbridge, Midlothian, UK. Rozmehr F., Chashnidel Y., Rezaei M., Mohiti-Asli M. and Mottaghi-Talab M. 2018. The effect of thyme and cinnamon microencapsulated essential oils on performance, some blood parameters and carcass characteristic in boiler chicks. Research on Animal Production, 8(17): 34-42. (In Persian). Saadat M., Pournourmohammadi S., Donyavi M., Khorasani R., Amin G., Salehnia A. N. and Abdollahi M. 2004. Alteration of rat hepatic glycogen phosphorylase and phosphoenolpyruvate carboxykinase activities by Satureja khuzistanica Jamzad essential oil. Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, 7: 310-314. Song S., Liu L., Shen H., You J. and Luo Y. 2011. Effect of sodium alginate-based edible coating containing different anti-oxidants on quality and shelf life of refrigerated bream (Megalobrama amblycephala). Food Control, 22: 608-615. Wiegand I., Hilpert K. and Hancock R. E. W. 2008. Agar and broth dilution methods to determine the minimal inhibitory concentration (MIC) of antimicrobial substances. Nature Protocols, 3(2): 163-175. Williams P. and Losa R. 2001. The use of essential oils and their compounds in poultry nutrition. World Poultry Science, 17(4): 14-15. Windisch W., Schedle K., Plitzner C. and Kroismayr A. 2008. Use of phytogenic products as feed additives for swine and poultry. Journal Animal Science, 86: 140-148. Zeng Z., Zhang S., Wang H. and Piao X. 2015. Essential oil and aromatic plants as feed additives in non-ruminant nutrition: a review. Journal of Animal Science and Biotechnology, 6(1): 7-17. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,639 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 377 |