تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,180 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,897,830 |
اثر سطح و روش فرآوری دانه کتان بر عملکرد، شاخصهای رشد اسکلتی، سلامت و رفتار نشخوار گوسالههای شیرخوار | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
دوره 11، شماره 2، شهریور 1401، صفحه 31-42 اصل مقاله (933.33 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2022.19593.1617 | ||
نویسندگان | ||
مصطفی حسین آبادی* 1؛ نورمحمد تربتی نژاد2؛ تقی قورچی2؛ عبداالحکیم توغدری3 | ||
1دانشآموخته مقطع دکتری، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2استاد، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3استادیار، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
در این پژوهش جهت بررسی اثر سطح و روش فرآوری دانه کتان بر عملکرد گوسالههای شیرخوار، از 35 رأس گوساله نر تازه متولد شده نژاد هلشتاین که وزن اولیه آنها 5/4±41 کیلوگرم بود، استفاده شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار و پنج تکرار انجام شد. تیمارها شامل: 1- گروه شاهد، 2- تیمار حاوی پنج درصد دانه کتان خام، 3- تیمار حاوی 10 درصد دانه کتان خام، 4- تیمار حاوی پنج درصد دانه کتان میکرونیزه، 5- تیمار حاوی 10 درصد دانه کتان میکرونیزه، 6- تیمار حاوی پنج درصد دانه کتان اکسترود و 7- تیمار حاوی 10 درصد دانه کتان اکسترود بود. کل دوره آزمایشی 60 روز شامل 14 روز دوره عادتپذیری بود. امتیازدهی قوام مدفوع به عنوان شاخص سلامت دام بهصورت روزانه برای هر یک از گوسالهها در نظر گرفته شد. اندازهگیری میزان شاخصهای رشد اسکلتی با متر و کولیس در ابتدا و انتهای دوره اندازهگیری شد. جهت بررسی تأثیر تیمارهای آزمایشی بر عملکرد گوسالهها، میزان ماده خشک مصرفی، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک نیز اندازهگیری شد. تیمارهای آزمایشی تأثیر معنیداری بر میزان مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک نداشت. همچنین شاخصهای رشد اسکلتی، قوام مدفوع و رفتار نشخوار تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. با توجه به نتایج این تحقیق، استفاده از کتان فرآوری شده تأثیر منفی بر عملکرد، شاخصهای رشد اسکلتی و سلامت گوسالهها نداشته است و میتوان از کتان اکسترود و میکرونیزه در سطح 10 درصد در جیره گوسالههای شیرخوار به عنوان منبع پروتئین و انرژی استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
دانه کتان؛ روش فرآوری؛ سلامت؛ عملکرد؛ گوساله شیرخوار | ||
مراجع | ||
Allen M. S. 2000. Effects of diet on short-term regulation of feed intake by lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 83: 1598-1624. Amini J., Danesh Mesgaran M., Vakili S. A. and Heravi Mosavi A. 2016. Antioxidant activity of linseed products: effects on metabolism and immune responses using in vitro and in vivo model systems. 7th Iranian Congress of Animal Science. (In Persian). Araujo R. C., Pires A. V., Susin I., Mendes C. Q., Rodrigues G. H., Packer I. U. and Eastridge M. L. 2008. Milk yield, milk composition,eating behavior, and lamb performance of ewes fed diets containing soybeen hulls replacing coastcross (Cynodon species) hay. Journal of Animal Science, 86: 3511-3521. Baldwin V. I. R. L., McLeod K. R., Klotz J. L. and Heitmann R. N. 2004. Rumen development, intestinal growth and hepatic metabolism in the pre- and post weaning ruminant. Journal of Dairy Science, 87: 55-65. Debbie L. and Thiessen D. 2011. Optimization of feed peas, canola and flaxseed for aqua feeds. The Canadian prairie perspective. MCN Bioproducts Inc, 259-277. Didarkhah M. 2013. Investigating the in vitro digestibility characteristics of glucogenic and lipogenic diets containing flaxseed and its effect on the physiological indicators of pregnancy in Baluchi ewes. Ph.D. dissertation in ruminant nutrition. The Ferdowsi University of Mashhad. (In Persian). Farran T., Reinhardt C., Blasi D., Minton J., Elsasser T., Higgins J. and Drouillard J. 2008. Source of dietary lipid may modify the immune response in stressed feeder cattle. Journal of Animal Science, 86: 1382-1394. Fasihi H. 2012. Interaction of n-6:n-3 ratio with level of Vitamin E of starter on performance and immunity responses of new born Holstein dairy calves. MSc thesis. Isfahan University of Technology. (In Persian). Gagliostro G. and Chilliard Y. 1991. Duodenal rapeseed oil infusion in early and midlactation cows: Voluntary intake, milk production, and composition. Journal of Dairy Science, 74: 499-509. Geraeily M. 2017. The effect of flaxseed oil on performance of dairy calves under heat stress conditions. MSc thesis. Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources.Iran. P. 106. (In Persian). Ghaffari M. 2016. The effects of feeding processed Flaxseed on performance of Holstein calves. MSc thesis Department of Animal Science, Tehran University. (In Persian). Ghasemi E., Azad-shahraki M. and Khoravesh M. 2017. Effect of different fat supplements on of dairy calves during cold season. Journal of Dairy Science, 100: 1-10. Grant R. J., Colenbrander V. F. and Mertens D. R. 1990. Milk fat depression in dairy cows: role of particle size of alfalfa hay. Journal of Dairy Science, 73: 1823-1833. Hill T. M., Bateman H. G., Aldrich J. M. and Schlotterbeck R. L. 2009. Effect of changing the essential and functional fatty acid intake of dairy calves. Journal of Dairy Science, 92: 670-676. Hill T. M., Bateman H. G., Aldrich J. M., Quigley J. D. and Schlotterbeck R. L. 2015. Inclusion of tallow and soybean oil to calf starters fed to dairy calves from birth to four months of age on calf performance and digestion. Journal of Dairy Science, 98: 4882-4888. Hill T. M., VandeHaar M. J., Sordillo L. M., Catherman D. R., Bateman H. G. and Schlotterbeck R. L. 2011. Fatty acid intake alters growth and immunity in milk-fed calves. Journal of Dairy Science, 94:3936-3948. Hossein Abadi M., Torbatinejad N. M., Ghoorchi T. and Toghdory A. H. 2020. Effects of feeding different levels of flaxseed on performance, nutrient digestibility and blood parameters of pre-weaning calves. Research on Animal Production, 11)28(: 67-74. (In Persian). Huuskonen A., Khalili H., Kiljala J., Joki-Tokola E. and Nousiainen J. 2005. Effects of vegetable fats versus lard in milk replacers on feed intake, digestibility, and growth in Finnish Ayrshire bull calves. Journal of Dairy Science, 88: 3575-3581. Innis S. M. 2007. Dietary (n-3) fatty acids and brain development. The Journal of Nutrition, 137: 855-859. Karcher E., Hill T. M., Bateman H. G., Schlotterbeck R. L., Vito N., Sordillo L. M. and VandeHaar M. J. 2014. Comparison of supplementation of n-3 fatty acids from fish and flax oil on cytokine gene expression and growth of milk-fed Holstein calves. Journal of Dairy Science, 97: 2329-2337. Kennelly J. J. 1996. The fatty acid composition of milk fat as influenced by feeding oilseeds. Journal of Animal Feed Science and Technology, 60: 137-152. Khorasani G., Robinson P., De Boer G. and Kennelly J. J. 1991. Influence of canola fat on yield, fat percentage, Fatty acid profile, and nitrogen fractions in Holstein milk. Journal of Dairy Science, 74: 1904-1911. Khorasani R. G. and Kennelly J. J. 1994. Influence of flaxseed on the nutritional quality of milk. Proceedings of the 55th Flax Inst. Conf. J. F. Carter, ed. North Dakota State University, Fargo, ND. Pp. 127-134. Lachica M., Aguilera J. F. and Prieto C. 1997. Energy expenditure related to the act of eating in Granadina goats given diets of different physical form. British Journal of Nutrition, 77: 417-426. Larson L. L., Owen F. G., Albright J. L., Appleman R. D., Lamb R. C. and Muller L. D. 1977. Guidelines toward more uniformity in measuring and reporting calf experimental data. Journal of Dairy Science, 60: 6-19. Lashkari S., Azizi A. and Jahani Azizabadi H. 2017. The effects of different flax seed processing methods on yield, milk fatty acids pattern and nutrient digestibility in lactating cows. Journal of Animal Production Research, 27(4): 105-119. (In Persian). Lessard M., Gagnon N. and Petit H. V. 2004. Immune response of postpartum dairy cows fed flaxseed. Journal of Dairy Science, 86: 2647-2657. McDonald P., Edwards R. A., Greenhalgh J. F. D., Morgan C. A., Sinclair L. A. and Wilkinson R. G. 2011. Animal Nutrition. 7th ed. Longman Group UK, Harlow, UK. P. 693. Mertens D. R. 1997. Creating a system for meeting the fiber requirements of dairy cows. Journal of Dairy Science, 80(7): 1463-1481. Mortezaei A., Vakili A. and Danesh Mesgaran M. 2016. Evaluation of seasonal changes on milk composition and milk production of Holstein cows fed with flax seeds. Journal of Research in Ruminants, 4: 85-1020. (In Persian). Mustafa A. F., Mckinnon J. J., Christensen D. A. and He T. 2002. Effects of micronization of flaxseed on nutrient disappearance in the gastrointestinal tract of steers. Animal Feed Science and Technology, 95: 123-132. Naserian A. A., Saremi B., Bashteni M. and Furughi A. 2013. Nutrition management and breeding of calves (Translation). Third edition. Ferdowsi University Press, Mashhad. P. 408. (In Persian ). National Research Council (NRC). 1973. Committee on Animal Nutrition; Center for Tropical Agriculture, University of Florida, and Department of Animal Science, University of Florida. P. 491. Neveu C., Baurhoo B. and Mustafa A. 2014. Effect of feeding extruded flaxseed with different grains on the performance of dairy cows and milk fatty acid profile. Journal of Dairy Science, 97: 1-9. Palmquist D. L. and Jenkins T. C. 1980. Fat in lactation rations: A Review. Journal of Dairy Science, 63: 1-14. Petit H. V. and Cortes C. 2010. Milk production and composition, milk fatty acid profile, and blood composition of dairy cows fed whole or ground flaxseed in the first half of lactation. Journal of Animal and Feed Sciences, 158: 36-43. Petit H. V., Cavalieri F. B., Santos G. T. D., Morgan J. and Sharpe P. 2008: Quality of embryos produced from dairy cows fed whole flaxseed and the success of embryo transfer. Journal of Dairy Science, 91: 1786-1790. Rajabi Y., Chashni Dell Y. and Dirandeh A. 2016. The effect of feeding different sources of fat during the transition period on milk production and composition and blood parameters of Holstein dairy cows. Animal Production Research, 9: 92-100. (In Persian). Ramezani M. 2018. The effect of extruded flaxseed and conjugated linoleic acid on performance, blood metabolites and immune response in milk-fed calves. MSc thesis, University of Mohaghegh Ardabili. (In Persian). Retnani Y., Widiarti W., Amiroh I., Herawati L. and Satoto K. B. 2009. Storage capacity and palatability of wafer complete ration based on sugar cane top and bagasse on calves. Media Peternakan, 32: 130-136. Sabahi N. and Vafadar Moghaddam M. R. 2009. Principles of new technology of livestock, poultry and aquaculture food industries. Sepehr Publishing Center. (In Persian). SAS. 2001. Statistical Analysis System, User’s Guide: Statistics. Version 9.1. SAS Institute, Cary, NC, USA. Spolare P., Joannis-Cassan C. and Duran E. 2005. Commercial applications of microalgae. Journal of Bioscience and Bioengineering, 101(2): 87-96. Thomas L. C., Wright T. C., Formusiak A., Cant J. P. and Osborne V. R. 2007. Use of flavored drinking water in calves and lactating dairy cattle. Journal of Dairy Science, 90: 3831-3837. Van Soest P. J. 1994. Nutritional ecology of the ruminants. Cornell University Press, Ithaca, New York. Nebraska Beef Cattle Reports, 67A: 72-74. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,823 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,414 |