تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,001 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,897,728 |
اثر کوتاهمدت و بلندمدت تغذیه با کنجاله بذر کتان بر فراسنجه های بیوشیمیایی و آنزیمهای پلاسمایی تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) پرورشی | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 7، شماره 1 - شماره پیاپی 15، فروردین 1400، صفحه 69-82 اصل مقاله (548.69 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2022.21090.1156 | ||
نویسندگان | ||
ساره قیاسی؛ بهرام فلاحتکار* ؛ میرمسعود سجادی | ||
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعهسرا، گیلان | ||
چکیده | ||
مطالعه حاضر بهمنظور بررسی اثر کنجاله بذر کتان بر تغییرات فراسنجههای بیوشیمیایی و آنزیمهای پلاسمایی تاسماهی سیبری Acipenser baerii انجام شد. 32 ماهی با میانگین وزنی 38/53 ± 06/955 گرم انتخاب و به صورت تصادفی در 8 مخزن (500 لیتری) توزیع و با جیرههایی حاوی صفر (شاهد)، 50 (50F)، 100 (100F) و 150 (150F) گرم کنجاله بذر کتان در کیلوگرم جیره به مدت 180 روز تغذیه شدند. شاخصهای بیوشیمیایی و آنزیمهای پلاسمایی در 30 و 180 روز پس از شروع آزمایش اندازهگیری شدند. ماهیان شاهد افزایش معنیداری در گلوکز و کلسترول نسبت به دیگر گروهها در روز 30 و 180 نشان دادند. تفاوت معنیداری در اثر مصرف کنجاله بذر کتان بر تریگلیسرید مشاهده نشد، اما در همه تیمارهای تغذیه شده با این کنجاله، تریگلیسرید در روز 180 نسبت به روز 30 کاهش یافت. کلسیم، پروتئین کل، آلبومین و گلوبولین تفاوت معنیداری بین تیمارها نداشتند، اما در گروه شاهد نسبت آلبومین: گلوبولین در روز 180 در مقایسه با روز 30 کاهش یافت. آلکالین فسفاتاز در تیمارهای 100F و 150F در روز 180 کاهش یافت. آسپارتات آمینوترانسفراز در روز 30 در تیمار 150F و در روز 180 در همه تیمارهای تغذیه شده با کنجاله بذر کتان کاهش معنیدار داشت. بالاترین و پایین ترین سطح آنزیم لاکتات دهیدروژناز و آلانین آمینوترانسفراز به ترتیب در گروه شاهد و تیمار 150F و در روز 180 مشاهده شد. نتایج این تحقیق بیان میکند که امکان استفاده از کنجاله بذر کتان در جیره تاسماهی سیبری در دوران رشد تا سطح 150 گرم در کیلوگرم جیره بدون تأثیر منفی بر آنزیمهای پلاسمایی و فراسنجههای بیوشیمیایی وجود دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
فیتواستروژن؛ تغذیه؛ کبد؛ اسید چرب ضروری؛ ماهی خاویاری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 421 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 370 |