تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,828 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,898,366 |
بررسی فراسنجههای فیزیکی و شیمیایی سیلاژ چغندر علوفهای (Beta vulgaris L.) با و بدون استفاده از لاکتوباسیلوس بوچنری | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
دوره 11، شماره 1، خرداد 1401، صفحه 79-90 اصل مقاله (1.01 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2022.19185.1602 | ||
نویسندگان | ||
مجید کلانتر* 1؛ محمد یگانه پرست2؛ حسن فضایلی3؛ علیرضا آقاشاهی4؛ مهدی خجسته کی1 | ||
1استادیار، بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم | ||
2مربی، بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم | ||
3استاد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، بخش تحقیقات تغذیه و فیزیولوژی،کرج، ایران | ||
4دانشیار، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، بخش تحقیقات تغذیه و فیزیولوژی،کرج، ایران | ||
چکیده | ||
برخی فراسنجههای فیزیکی و شیمیایی سیلاژ چغندر علوفهای در ترکیب با مواد اولیه مختلف و افزودنی میکروبی لاکتوباسیلوس در قالب یک آزمایش فاکتوریل2×3 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار بررسی شد. عامل اول شامل 1) چغندر علوفهای بدون افزودنی (شاهد)، 2) شاهد+10% تفاله چغندر، و 3) شاهد+ 15% تفاله چغندر بود. عامل دوم شامل کاربرد یا عدم کاربرد افزودنی لاکتوباسیلوس به میزان CFU/g 1010×6 ماده خشک بود. تعداد 24 کیسه پلاستیکی حاوی 25 کیلوگرم سیلاژ چغندر علوفهای از تیمارهای مختلف بعد از عملیات سیلو کردن، پرس و هواگیری به انبار با دمای اتاق منتقل و 75 روز بعد، از هر تیمار، چهار کیسه گشوده شده و بلافاصله pH، دما و کیفیت ظاهری آنها بررسی شد. از هر کیسه، نمونهای به آزمایشگاه منتقل شده و ماده خشک، پروتئین خام، خاکستر، NDF، ADF و نیتروژن آمونیاکی اندازهگیری شدند. ارزیابی صفات ظاهری و pH نمونهها نشان داد تیمارهای دارای تفاله خشک و افزودنی میکروبی از کیفیت بهتری نسبت به شاهد (میانگین امتیاز کیفی 16/0±5/6 در مقابل 21/0±4/9 و میانگین pH06/0±04/4 در مقابل 08/0±59/4) برخوردار بودند (01/0P<). نوع مخلوط مورد استفاده بر ترکیب شیمیایی (ماده خشک، پروتئین خام، NDF و ADF) و پایداری سیلاژ در هنگام باز کردن اثر معنیداری داشت (01/0P<)، اما افزودنی میکروبی در بیشتر موارد، اثر معنیداری نشان نداد. اتلاف شیرابهای گروه شاهد زیادتر و کیفیت نامطلوبتری نسبت به سیلاژهای دیگر داشت (01/0P<). بر اساس نتایج این آزمایش، مناسبترین ترکیب سیلاژ تهیه شده مربوط به مخلوط شاهد+ 15% تفاله چغندر بود که از کیفیت بالاتر و ماندگاری بیشتری برخوردار بود. | ||
کلیدواژهها | ||
چغندر علوفهای؛ خصوصیات فیزیکی-شیمیایی؛ سیلاژ؛ لاکتوباسیلوس | ||
مراجع | ||
AFIA. 2011. Australian Fodder Industry Association Laboratory Methods Manual, Melbourne, Australia. Albayarak S. and Necdet C. 2008. Effects of temperature and light intensity on growth of fodder beet (Beta vulgaris L. var. Crassa Mansf.). Bangladesh Journal of Botany, 36(1): 1-12. AOAC. 2010. Official Methods of Analysis (18th edition). Association of Official Analytical Chemists. Washington, DC. USA. Benedict C. A., Corbin A. T., Harrison J. H. and Miles C. A. 2015. Case study: Alternative fodder crops for livestock feed in western Washington. The Professional Animal Scientist, 31(1): 80-87. Collins M. and Owens V. N. 2003. Preservation of forage as hay and silage. In Forages: An Introduction to Grassland Agriculture, 6th edition. Iowa State University press. Pp. 443-471. Dehghani M., Sharifi Hosseini M. M., Dayani O. and Maddahian A. 2021. Effect of particle size and inoculation of homofermentative and heterofermentative bacteria in high moisture corn forage on the silage quality. Animal Production Research, 10(1): 37-49. (In Persian). Evans E. and Messerschmidt U. 2017. Review: Sugar beets as a substitute for grain for lactating dairy cattle. Journal of Animal Science and Biotechnology, 8: 25-35. Hedayatipour A., Khorvash M., Qorbani Q., Al-Modarres A. and Abedi M. 2012. Comparison of chemical properties and degradability of forage and sorghum silage with corn in vitro and nylon bag method. Iranian Journal of Animal Science Research, 4(3): 224-232. (In Persian). Jonker A., Scobie D., Dynes R., Edwards G., De Klein C., Hague H., McAuliff R., Taylor A., Knight T. and Waghorn G. 2017. Feeding fodder beet decreased methane emissions from dry and lactating dairy cows in pastoral systems. Animal Production Science, 57: 1445-1450. Karimi M., Besharati M., Taghizadeh A. and Safari R. 2017. Effects of lactobacillus inoculants on characteristics and composition of alfalfa wilted by orange pulp silage. Animal Production Research, 6(1): 27-37. (In Persian). Kızılsimsek M., Erol A. and Calıslar S. 2005. Effects of raw material and silo size on silage quality. Livestock Research for Rural Development, Volume 17, and Article number: 33, Retrieved June 30, 2021, from http://www.lrrd.org/lrrd17/3/ kizi17033.htm. Kleinschmit D. H. and Kung L. Jr. 2006. A Meta-analysis of the effects of Lactobacillus buchneri on the fermentation and aerobic stability of corn and grass and small grain silages. Journal of Dairy Science, 89: 4005-4013. Matthew C., Nelson N. J., Ferguson D. and Xie Y. 2011. Fodder beet revisited. Journal of Agronomy, 41: 39-48. McBurney M. I., Van Soest P. J. and Chase L. E. 1983. Cation exchange capacity and buffering capacity of neutral detergent fibers. Journal of the Science of Food and Agriculture, 34(9): 910-916. Mousa M. R. M. 2011. Effect of partial replacement of dietary concentrate feed mixture by fodder beet roots on productive performance of ewes and doe goats under the conditions of North Sinai. Asian Journal of Animal Science, 5(4): 228-242. NRC. 2001. Nutrient requirements of dairy cattle. Seventh revised edition. Washington, DC. Pp. 3-42. O'Kiely P. and Moloney A. P. 1999. Conservation characteristics of ensiled whole-crop fodder beet and its nutritive value for beef cattle. Irish Journal of Agricultural and Food Research, 38(1): 25-39. Olomonchi E. O. A., Kilic U., Garipoglu A. V. and Erisek A. 2019. Comparison of forage quality and in vitro digestibility of fodder beet (Beta vulgaris L.) fresh material and silage. Journal of Scientific and Engineering Research, 6(11): 172-178. Oude Elferink S. J. W. H., Krooneman J., Gottschal J. C., Spoelstra S. F., Faber F. and Driehuis F. 2001. Anaerobic conversion of lactic acid to acetic acid and 1, 2-propanediol by Lactobacillus buchneri. Applied and Environmental Microbiology, 67: 125-132. Pacheco D., Muetzel S., Lewis S., Dalley D., Bryant M. and Waghorn G. C. 2020. Rumen digesta and products of fermentation in cows fed varying proportions of fodder beet (Beta vulgaris L.) with fresh pasture or silage or straw. Animal Production Science, 60(4): 524-534. Papi N., Kafilzadeh F. and Fazaeli H. 2016. Study of silage ability of artichoke forage and the effect of adding different levels of molasses on its silage properties. Animal Science Journal (Pajouhesh and Sazandegi), 113: 41-50. (In Persian). Robert D. J. 1987. The effects of feeding fodder beet to dairy cows offered silage ad libitum. Grass and Forage Science, 42(4): 391-395. Van Soest P. J., Robertson J. B. and Lewis B. A. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583-3597. Waghorn G. C., Collier K., Bryant M. and Dalley D. E. 2018. Feeding fodder beet (Beta vulgaris L.) with either barley straw or pasture silage to non-lactating dairy cows. New Zealand Veterinary Journal, 66(4): 178-185. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,187 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 628 |