تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 737 |
تعداد مقالات | 6,928 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,873,482 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,694,185 |
اثر افزودن دانه گشنیز به جیره بر عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه های خونی بره های پرواری سنجابی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
دوره 11، شماره 1، خرداد 1401، صفحه 69-77 اصل مقاله (886.54 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2022.18902.1594 | ||
نویسندگان | ||
حسن خمیس آبادی* 1؛ جواد احمدپناه1؛ غلامرضا سیاه کمری2 | ||
1استادیار، بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی | ||
2کارشناس، سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه | ||
چکیده | ||
هدف از این تحقیق، بررسی اثر افزودن دانه گشنیز به جیره بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجههای خونی برههای سنجابی بود. برای این منظور، 16 رأس بره نر با سن 90 روز و میانگین وزنی 5/1±27 کیلوگرم به مدت 90 روز پروار شدند. در این تحقیق، جیرهها دارای نسبت کنسانتره به علوفه 70 به 30 بودند. جیرههای آزمایشی شامل: صفر (شاهد)، یک، سه و پنج درصد دانه گشنیز بود. نتایج نشان داد که مصرف دانه گشنیز در سطوح سه و پنج درصد اثر مثبتی بر ماده خشک مصرفی و افزایش وزن روزانه دارد (05/0>P) و سبب عملکرد بهتر برهها شد. بهترین ضریب تبدیل خوراک در تیمار حاوی یک درصد دانه گشنیز بدست آمد (05/0<P). در مقایسه با جیره شاهد، جیره مصرفی حاوی دانه گشنیز، اثر افزایشی بر قابلیت هضم ظاهری فسفر داشت (05/0>P). استفاده از دانه گشنیز (یک و پنج درصد) سبب افزایش گلوکز و کاهش اوره خون شد، ولی سایر متابولیتهای خون را تحت تاثیر قرار نداد. نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از دانه گشنیز به میزان یک تا سه درصد در جیره برههای پرواری موجب بهبود عملکرد دوره پروار و قابلیت هضم ظاهری فسفر شده و آثار مثبتی بر فراسنجههای خونی گلوکز و اوره در برههای سنجابی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
بره سنجابی؛ پرواربندی؛ دانه گشنیز؛ ضریب تبدیل خوراک؛ فراسنجه خونی | ||
مراجع | ||
Abd El-Hady A M., El-Ghalid O. A. H. and El-Raffa A. M. 2013. Influence of an herbal feed additives (digestarom) on productive performance and blood constituents of growing Rabbits. Egyptian Journal of Animal Production, 50(1): 27-37. Al-Zwein D. H. Y. 2011. Effect of coriander seeds [Coriandrum sativum] on some haematological and immunological parameters of awassi ewes. Al-Anbar Journal of Veterinary Sciences, 4(1): 92-102. Anita D., Sharad A., Amanjot K. and Ritu M. 2014. Antioxidant profile of Coriandrum sativum methanolic extract. International Research Journal of Pharmacy, 5(3): 220-224. Burt S. 2004. Essential oils: their antibacterial properties and potential applications in foods: a review. International Journal of Food Microbiology, 94: 223-253. Busquet M., Calsamiglia S., Ferret A., Carro M. D. and Kamel C. 2005. Effect of garlic oil and four of its compounds on rumen microbial fermentation. Journal of Dairy Science, 88: 4393-4404. Chitra V. and Leelamma S. 1997. Hypolipidemic effect of coriander seeds (Coriandrum sativum): mechanism of action. Plant Foods for Human Nutrition, 51: 167-172. Eikani M. H., Golmohammad F. and Rowshanzamir S. 2007. Subcritical water extraction of essential oils from coriander seeds (Coriandrum sativum L.). Journal of Food Engineering, 80(2): 735-740. Fakhraei J., Siahkamari Gh., Mansoori Yarahmadi H. and Khamisabadi H. 2019. Antimicrobial and antioxidant effects of Coriandarm sativum extract on the quality and shelf life of lambs meat during the refrigerated storage. Scandinavian Journal of Laboratory Animal Science, 45: 1-7. Gulcan D., Bulent E., Aylin U., Hulya Y., Nese K. and Alper Y. 2013. Effects of dietary oregano essential oil on carcass and meat quality of Kivircik lamb. Journal of Animal and Veterinary Advances, 12(10): 991-995. Mohammadabadi T. 2020. Effect of using pruning foliage of conocarpus on digestibility, rumen fermentation and blood parameters of Arabi sheep. Animal Production Research. 9(3): 59-69. (In Persian). Mohammed S. F., Al-Gburi, O. S. H. and Abbas, E. R. 2017. Effect of Corianderum sativum on live weight gain, lipids, hematological and some blood parameters of Awassi female and male lambs. Advances in Environmental Biology, 11(4): 19-23. Mohammed S. F., Saeed A. A. and Al-Jubori O. S. 2018. Effect of daily supplement of coriander seeds powder on weight gain, rumen fermentation, digestion and some blood characteristics of Awassi ewes. Journal of Research in Ecology, 6(2): 1762-1770. Nasser A. K., Shams Al-dain Q. Z., Abou N. Y. and Mahmood A. B. 2013. Using fenugreek seeds powder as a feed additive in rations of Sharabi local cows and its effect on some hematological and biochemical parameters. Iraqi Journal of Veterinary Sciences, 27(1): 13-19. Nute G. R., Richardson R. I., Wood J. D., Hughes S. I., Wilkinson R. G., Cooper S. L. and Sinclair L. A. 2007. Effect of dietary oil source on the flavour and the colour and lipid stability of lamb meat. Meat Science, 77: 547-555. Oganesyan E., Nersesyan Z. and Parkhomenko A. Y. 2007. Chemical composition of the above-ground part of Coriandrum sativum. Pharmaceutical Chemistry Journal, 41(3): 149-153. Omidi Mirzaei M., Hojjati M., Alizadeh Behbahani B. and Noshad M. 2020. Determination of chemical composition, antioxidant properties and antimicrobial activity of coriander seed essential oil on a number of pathogenic microorganisms. Iranian Food Science and Technology Research Journal, 16(2): 221-233. (In Persian). Panjwani D., Mishra B. and Banji D. 2010. Time dependent antioxidant activity of fresh juice of leaves of Coriandrum sativum. International Journal of Pharmaceutical Sciences and Drug Research, 2(1): 63-66. Pond W. G. D. C. and Pond K. R. 1996. Basic animal nutrition and feeding. Fourth edition, John willey & Sons. Russell J. B. and Houlihan A. J. 2003. Ionophore resistance of ruminal bacteria and its potential impact on human health. FEMS Microbiology Reviews, 27: 65-74. Sallam S. M. A., Abdelgaleil S. M. A., Bueno I. C. S., Nassera M. E. A., Araujo R. C. and abdolla A. L. 2011. Effect of some essential oils on in vitro methane emission. Archives of Animal Nutrition, 65: 203-214. Wallace R. J., McEwan N. R., Mclnotoch F. M., Teferedegne B. and Newbold C. J. 2002. Natural products as manipulators of rumen fermentation. Asian-Australasian Journal of Animal Science, 10: 1458-1468. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,743 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 574 |