تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,046 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,121,986 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,847,699 |
اثر افزودن ترکیبی از اسیدهای آلی پوشش دار شده در آب آشامیدنی بر عملکرد رشد و فلور میکروبی روده کوچک جوجه های گوشتی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
دوره 11، شماره 1، خرداد 1401، صفحه 15-25 اصل مقاله (1.1 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2022.18596.1587 | ||
نویسندگان | ||
مطهر رهنمای قلعه رودخانی1؛ مازیار محیطی اصلی* 2؛ حامد خلیل وندی بهروزیار3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان | ||
3استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
این تحقیق به منظور بررسی آثار ضدمیکروبی افزودن اسیدهای آلی پوششدار شده در آب آشامیدنی بر میکروفلور روده و عملکرد جوجههای گوشتی انجام شد. تعداد 360 قطعه جوجه گوشتی یکروزه نر سویه راس ۳۰۸ به شش گروه آزمایشی، چهار تکرار و 15 قطعه جوجه در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی تقسیم شدند. تیمارها شامل شاهد منفی (بدون اسید آلی در آب آشامیدنی)، شاهد مثبت (۲۰0 میلیلیتر اسید آلی تجاری؛ اسیدیفایر ۴+)، 500 و 1000 میلیلیتر ترکیب اسیدهای آلی بدون پوشش، و 500 و 1000 گرم ترکیب اسیدهای آلی پوششدار شده در هر 1000 لیتر آب آشامیدنی بودند. صفات عملکردی بهصورت هفتگی اندازهگیری و در نهایت برای کل دوره (42 روز) گزارش شد. جوجههای گوشتی که اسیدهای آلی پوششدار شده را در آب آشامیدنی دریافت نمودند، وزن بدن، میانگین افزایش وزن روزانه و شاخص کارآیی اروپایی بیشتر و ضریب تبدیل خوراک کمتر نسبت به تیمار شاهد منفی در کل دوره داشتند (05/0>P). افزودن اسید آلی پوششدار سبب کاهش pH ژژنوم نسبت به تیمار شاهد منفی شد (05/0>P). افزودن 500 گرم اسیدهای پوششدار یا 1000 میلیلیتر اسیدهای بدون پوشش سبب کاهش شمار باکتری اشریشیا کلای نسبت به شاهد منفی شد (05/0>P). شمار باکتری اشریشیا کلای در ایلئوم جوجههای گوشتی بهطور خطی با افزایش سطوح اسیدهای آلی بدون پوشش کاهش یافت (05/0>P). بهطور کلی، نتایج نشان داد که سطح 500 گرم اسیدهای آلی پوششدار سبب بهبود عملکرد رشد و فلور میکروبی روده جوجههای گوشتی میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید آلی؛ جوجه گوشتی؛ عملکرد رشد؛ ریزپوشانی؛ میکروفلور روده | ||
مراجع | ||
Abdel-Fattah S. A., EI-Sanhoury M. H., EI-Medna N. M. and Abdul-Azeem F. 2008. Thyroid activity, some blood constituents, organs morphology and performance of broiler chicks fed supplemental organic acids. International Journal of Poultry Science, 7: 215-222. Adil S., Banday T., Bhat G. A., Mir M. S. and Rehman M. 2010. Effect of dietary supplementation of organic acids on performance, intestinal histomorphology, and serum biochemistry of broiler chicken. Veterinary Medicine, 2010: 479485. Akbari M. R., Kermanshahi H. and Kalidari G. A. 2004. Effect of acetic acid administration in drinking water on performance and growth characteristics and ileal microflora of broiler chickens. Journal of Science and Technology of Agriculture and Natural Resources, 8(3): 139 -148. (In Persian). Akyurek H., Levent Ozduven M., Agma Okur A., Koc F. and Ersin Samli H. 2011. The effects of supplementing an organic acid blend and/or microbial phytase to a cornsoybean based diet fed to broiler chickens. African Journal of Agricultural Research, 6(3): 642-649. Biggs P. and Parsons C. M. 2008. The effects of several organic acids on growth performance, nutrient digestibilities, and cecal microbial populations in young chicks. Poultry Science, 87(12): 2581-2589. Bunnik van B. A., Katsma W., Wagenaar J., Jacobs-Reitsma W. and De Jong M. 2012. Acidification of drinking water inhibits indirect transmission, but not direct transmission of Campylobacter between broilers. Preventive Veterinary Medicine, 105: 315-319. Chaveerach P., Keuzenkamp D. A., Lipman L. J. A. and Van Knapen F. 2004. Effect of organic acids in drinking water for young broilers on Campylobacter infection, volatile fatty acid production, gut microflora and histological cell changes. Poultry Science, 83(3): 330-334. Denli M., Okan F. and Celik K. 2003. Effect of dietary probiotic, organic acid and antibiotic supplementation to diets on broiler performance and caracass yield. Pakistan Journal of Nutrition, 2(2): 89-91. Florou-Paneri P., Christaki E., Botsoglou N. A., Kalousis A. and Spais A. B. 2001. Performance of broilers and the hydrogen ion concentration in their digestive tract following feeding of diets with different buffering capacities. Archiv Fur Geflgelkund, 65(5): 236-240. Ghahri H., Shivazad M., Farhumand P., Egbal J. and Najafzadeh M. 2008. An investigation on the use of dietary organic acids on broiler performance. Pajouhesh and Sazandegi, 77: 26- 33. (In Persian). Ghazalah A. A., Atta A. M., Elkoub K., Moustafa M. E. L. and Shata F. H. 2011. Effect of dietary supplementation of organic acids on perforamance, nutrients digestibility and health of broiler chicks. International Journal of Poultry Science, 10(3):176-184. Gornowicz E. and Dziadek K. 2002. The effect of acidifying preparations added to compound feeds on management conditions of broiler chickens. Annals of Animal Science, 1(1): 93-96. Gunal M., Yayli G., Kaya O., Karahan N. and Sulak O. 2006. The effect of antibiotic growth promoter, probiotic or organic acid supplementation on performance, intestinal microflora and tissue of broiler. International Journal of Poultry Science, 5(2): 149-155. Hamid H., Shi H. Q., Ma G. Y., Fan Y., Li W. X., Zhao L. H., Zhang J. Y., Ji C. and Ma Q. G. 2018. Influence of acidified drinking water on growth performance and gastrointestinal function of broilers. Poultry Science, 97(10): 1-9. Hamed D. M. and Hassan A. M. A. 2013. Acids supplementation to drinking water and their effects on Japanese quails experimentally challenged with Salmonella enteritidis. Research in Zoology, 3: 15-22. Hassan H., Mohamed M., Youssef A. W. and Hassan E. R. 2010. Effect of using organic acids to substitute antibiotic growth promoters on performance and intestinal microflora of broilers. Asian-Australasian Journal of Animal Science, 23: 1348-1353. Helander I. M., - L. Alakomi H., Latva-Kala K., MattilaSandholm T., Pol I., Smid E. J., Gorris L. G. M. and von Wright A. 1998. Characterization of the action of selected essential oil components on gram-negative bacteria. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 46: 3590-3595. Jia G., Yan J. Y., Cai J. Y. and Wang K. N. 2010. Effects of encapsulated and non-encapsulated compound acidifiers on gastrointestinal pH and intestinal morphology and function in weaning piglets. Journal of Animal and Feed Sciences, 19(1), 81-92. Jordan F., Pattison M., Alexander D. and Faragher T. 2001. Poultry Diseases. Pp. 28-29. Khan S., Sultan A., Muhammad A., Imtiaz N., Mobashar M., Khan H., Saleem M. and Inam M. R. 2013. Lower illeal microflora and growth performance of broilers supplemented with organic acid blend (Aciflex®) during starter phase. Greener Journal of Agricultural Sciences, 3: 794-800. Menconi A., Kuttappan V. A., Hernandez-Velasco X., Urbano T., Matte F., Layton S., Kallapura G., Latorre J., Morales B. E., Prado O., Vicente J. L., Barton J., Andreatti Filho R. L., Lovato M., Hargis B. M. and Tellez G. 2014. Evaluation of a commercially available organic acid product on body weight loss, carcass yield, and meat quality during preslaughter feed withdrawal in broiler chickens: A poultry welfare and economic perspective. Poultry Science, 93(2): 448-455. Mustafa M. A. GH., Sulaiman M. and Salahaddin L. 2014. Effect of acetic acid added to drinking water of two broiler strains on performance and small intestine histological. Diyala Journal of Agricultural Sciences, 6(1): 1-8. Natsir M. H., Sjofjan O., Umam K., Manab A. and Widodo E. 2010. Effects of liquid and encapsulated lactic acid in broiler diets on performances, intestinal characteristics and intestinal microflora. The Journal of Poultry Science, 47(3), 240-243. Nguyen D. H., Lee K. Y., Mohammadigheisar M. and Kim I. H. 2018. Evaluation of the blend of organic acids and medium-chain fatty acids in matrix coating as antibiotic growth promoter alternative on growth performance, nutrient digestibility, blood profiles, excreta microflora, and carcass quality in broilers. Poultry Science, 97(12): 1-8. Olarve J. P., Luis E. S. and Mangabat C. G. 2007. The effect of different levels of an acidifier in the diet on the performance of broilers. Philippine Journal of Veterinary Medicine, 44: 14-19. Pirgozliv V., Murphy T. C., Owens B., George J. and McCann M. E. E. 2008. Fumaric and sorbic acid as additives in broiler feed. Research in Veterinary Science, 84(3): 387-394. Qodrati Kateshmshiry J., Saadatfar Z. and Zarghi H. 2016. Effect of organic acid and probiotic on small intestinal histomorphometry in broiler chickens. Proceedings of the 2nd International Conference on Sustainable Development, Strategies and Challenges, Tabriz, Iran. Pp. 1-12. (In Persian). Raftari M., Jalilian A. S., Fa Fau A., Abdulamir As Fau - Son R., Son R Fau - Sekawi Z., Sekawi Z Fau - Fatimah A. B. and Fatimah A. B. 2009. Effect of organic acids on Escherichia coli O157:H7 and Staphylococcus aureus contaminated meat. The Open Microbiology Journal 3: 121-127. Rodjan P., Soisuwan K., Thongprajukaew K., Theapparat Y., Khongthong S., Jeenkeawpieam J. and Salaeharae T. 2017. Effect of organic acids or probiotics alone or in combination on growth performance, nutrient digestibility, enzyme activities, intestinal morphology and gut microflora in broiler chickens. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 102(2): 1-10. Roser U. 2006. Effects of organic acids in liquid and solid forms on the survival rate of Salmonella in pelleted compound feed after recontamination. Journal of Immunology, 82: 12-19. Roostaei-Alimehr M., Moayedi Ahmadsaraei H. and Haghighian-Roudsari M. 2014. Effect of increasing energy of diet and adding acetic acid on the performance and intestinal microflora of broilers. Iranian Veterinary Journal, 9(4): 44- 54. (In Persian). Roth N., Hofacre Gh., Zitz U., Mathis G. F., Moder K., Doupovec B., Berghouse R. and Domig K. J. 2019. Prevalence of antibiotic-resistant E. coli in broilers challenged with a multi-resistant E. coli strain and received ampicillin, an organic acid-based feed additive or a synbiotic preparation. Poultry Science, 98(6): 1-10. Sajed M., Jafari M. and Khojasteh S. 2016. Effect of dietary prebiotic and organic acid on growth performance, carcass characteristics and intestinal morphology of broiler chickens. Animal Production Research, 5(2): 25-35. (In Persian). Samanta S., Haldar S. and Kumar Ghosh T. 2010. Comparative efficacy of an organic acid blend and bacitracin methylene disalicylate as growth promoters in broiler chickens: Effects on performance, gut histology, and small intestinal milieu. Veterinary Medicine International, 2010: 1-8. SAS Institute. 2011. SAS/STAT User Guide. Version 9.3 edition. SAS Institute Inc., Cary, NC. Shariatmadari F and Mohiti-Asli M. 2008. Additives in animal feeds. Tarbiat Modares University Press. P. 413. (In Persian). Shiravani Z., Aliakbarlu J. and Tajik H. 2016. Antibacterial activity of acetic and lactic acid against Listeria monocytogenes and their effect on the intracellular constituent release. Feyz, 21(2): 162-169. Wang K., Chang Z., Ma Y., Lei C., Wang J., Zhu T., Liu H., Zuo Y. and Li X. 2009. Study on solvent extraction of propionic acid from simulated discharged water in vitamin B12 production by anaerobic fermentation. Bioresource Technology, 100: 2878-2882. Yang X., Liu Y., Yan F., Yang C. and Yang X. 2019. Effects of encapsulated organic acids and essential oils on intestinal barrier, microbial count, and bacterial metabolites in broiler chickens. Poultry Science, 98(7): 2858-2865. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,274 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 587 |