تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 744 |
تعداد مقالات | 7,079 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,191,342 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,872,714 |
اثر افزودن پودر نعناع فلفلی بر عملکرد، سیستم ایمنی و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی در شرایط القای آسیت | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
دوره 11، شماره 1، خرداد 1401، صفحه 27-38 اصل مقاله (4.83 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2022.19209.1603 | ||
نویسندگان | ||
محمد حسین نعمتی* 1؛ فرحناز امانلو2؛ محمد حسین شهیر3 | ||
1استادیار، بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی زنجان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زنجان، ایران | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان | ||
3دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی اثر افزودن پودر نعناع فلفلی بر عملکرد، سیستم ایمنی و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی در شرایط القای آسیت انجام شد. تعداد 600 قطعه جوجه گوشتی نر راس در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و پنج تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- گروه شاهد مثبت (بدون القای آسیت و بدون افزودن آنتیاکسیدان)، 2- گروه شاهد منفی (القای آسیت بدون افزودن آنتیاکسیدان)، 3- گروه ویتامین C (القای آسیت همراه با 400 میلیگرم در کیلوگرم جیره)، 4- گروه ویتامین E (القای آسیت همراه با 200 میلیگرم در کیلوگرم جیره)، 5 و 6- به ترتیب سطوح یک و دو درصد پودر نعناع فلفلی همراه با القای آسیت بودند. برای القای آسیت از روز 15 آزمایش آب حاوی 1200 میلی گرم در لیتر سدیم (سه گرم در لیتر نمک طعام) در اختیار جوجهها قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی متاثر از القای آسیت بهطور معنیدار کاهش یافت (05/0>P). استفاده از ترکیبات آنتیاکسیدانی ویتامین C، ویتامین E و همچنین پودر نعناع فلفلی در سطح یک درصد منجر به بهبود صفات مذکور شد (05/0>P). در نتیجه القای آسیت، نسبت بطن راست به کل بطن تمایل به معنیداری نشان داد (08/0=P). القای آسیت منجر به کاهش پاسخ ایمنی سلولی شد (05/0>P) و تیمارهای آنتیاکسیدانی به ویژه ویتامین C منجر به بهبود آن شد. بهطور کلی نتایج نشان داد که در شرایط آسیت القا شده، استفاده از پودر نعناع فلفلی به میزان یک درصد، نتایج مثبت مشابه با ترکیبات آنتیاکسیدانی ویتامینی بر عملکرد و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
آسیت؛ آنتیاکسیدان؛ جوجه گوشتی؛ عملکرد؛ نعناع فلفلی | ||
مراجع | ||
Ahmed O. A., Ahmed E. G., Gilbert L. H. and Magdi M. M. 2007. The effect of lighting program and melatonin on the alleviation of the negative impact of heat stress on the immune response in broiler chickens. International Journal of Poultry Science, 6(9): 651-660. Asgharian N., Najafi Gharajeh R. and Abtahi Froushani M. 2020. Effect of spearmint and eucalyptus essential oils on performance, carcass characteristics and immune system of broiler chickens under thermal stress conditions. Animal Production Research, 9(3), 17-30. (In Persian). Bautista-Ortega J. and Ruiz-Feria C. A. 2010. L-Arginine and antioxidant vitamins E and C improve the cardiovascular performance of broiler chickens grown under chronic hypobaric hypoxia. Poultry Science, 89: 2141-2146. Benzie I. F. F. 2003. Evolution of dietary antioxidants. Comparitive Biochemistyr and Physiology. Part A, 136: 113-126. Blahova J., Dobsikova R., Strakova E. and Sucha P. 2007. Effect of low environmental temperature on performance and blood system in broiler chickens (Gallus domesticus). Acta veterinaria Brno, 76: S17-S23. Cheema M. A., Qureshi M. A. and Havenstein G. B. 2003. A comparison of the immune response of a 2001 commercial broiler with a 1957 randombred broiler strain when fed representative 1957 and 2001 broiler diets. Poultry Science, 82: 1519-1529. Currie R. J. W. 1999. Ascites in poultry: recent investigations. Avian Pathology, 28: 313-326. Dadgar S., Lee E. S., Leer T. L. V., Crowe T. G., Classen H. L. and Sahand P. J. 2011. Effect of acute cold exposure, age, sex, and lairage on broiler breast mequalityity. Poultry Science, 90: 444-457. Daneshyar M., Kermanshahi H. and Golian A. 2009. Changes of biochemical parameters and enzyme activities in broiler chickens with cold-induced ascites. Poultry Science, 88: 106-110. Diaz-Cruz A., Nava C., Villanueva R., Serret M., Guinzberg R. and Pina E. 1996. Hepatic and cardiac oxidative stress and other metabolic changes in broilers with the ascites syndrome. Poultry Science, 75: 900-903. Frankic T., Voijc M., Salobir J. and Rezar V. 2009. Use of herbs and spices and their extracts in animal nutrition. Acta Agriculturae Slovenica, 94(2): 95-102. Galib A. M. 2010. The role of peppermint (Mentha piperita) on performance in broiler diets. Agriculture and Biology Journal of North America, 1(5): 1009-1013. Gore A. B. and Qureshi M. A. 1997. Enhancement of humoral and cellular immunity by vitamin E after embryonic exposure. Poultry Science, 76: 984-991. Hangalapura B. N. 2006. Cold stress and immunity: Do chickens adapt to cold by trading-off immunity for thermoregulation? ISBN: 90-8504-358-1. Havenstein G. B., Ferket P.R. and Qureshi M. A. 2003. Growth, livability, and feed conversion of 1957 versus 2001 broilers when fed representative 1957 and 2001 broiler diets. Poultry Science, 82: 1500-1508. Hester P. Y., Muir W. M. and Craig J. V. 1996. Group selection for adaptation to multiple-hen cages: Humoral immune response. Poultry Science, 75: 1315-1320. Huchzermeyer F. W. and De Ruyck A. M. C. 1986. Pulmonary hypertension syndrome associated with ascites in broilers. Veterinary Record, 119: 94. Hulet R. M. 2007. Managing incubation: Where are we and why? Poultry Science, 86: 1017-1019. Humphrey B. D., Stephensen C. B., Calvert C. C. and Klasing K. C. 2006. Lysine deficiency and feed restriction independently alter cationic amino acid transporter expression in chickens (Gallus gallus domesticus). Comparative Biochemistry and Physiology, Part A, 143(2): 218-227. Isakov N., Feldmann M. and Segel S. 2005. The mechanism of modulation of humoral immuno responses after injection of mice with SRBC. Journal of Immunology, 128: 969-975. Khempaka S., Pudpila U. and Molee W. 2013. Effect of dried peppermint (Mentha cordifolia) on growth performance, nutrient digestibility, carcass traits, antioxidant properties, and ammonia production in broilers. Journal of Applied Poultry Research, 22: 904-912. Lee K. W., Everts H., Kappert H. J., Yeom K. H and Beynen A. C. 2003. Dietary carvacrol lowers body weight gain but improve feed conversion in female broiler chickens. Journal of Applied Poultry Research, 12: 394-399. Liang T., Yue W. and Li Q. 2010. Comparison of the phenolic content and antioxidant activities of Apocynum venetum L. (Luo-Bu-Ma) and two of its alternative species. International Journal of Molecular Science, 11(11): 4452-4464. Mahboubi M. and Haghi, G. 2008. Antimicrobial activity and chemical composition of Mentha pulegium L. essential oil. Ethnopharmacology, 19: 325-327. Nemati M. H., Shahir M. H., Harakizezhad M. T. and Lotfalahian H. 2017. Cold-Induced Ascites in Broilers: Effects of Vitamin C and Coenzyme Q10. Brazilian Journal of Poultry Science, 19(3): 537-544. Niu Z. Y., Liu F. Z., Yan Q. L. and Li W. C. 2009. Effects of different levels of vitamin E on growth performance and immune responses of broilers under heat stress. Poultry Science, 88: 2101-2107. Ocak N., Erener G., Burak F., Sungu M., Altop A. and Ozmen A. 2008. Performance of broilers fed diets supplemented with dry peppermint (Mentha piperita L.) or thyme (Thymus vulgaris L.) leaves as growth promoter source. Czech Journal of Animal Science, 53(4): 169-175. Perez-Carbajal C., Caldwell D., Farnell M. M., Stringfellow K., Pohl S., Casco G., Pro-Martinez A. and Ruiz-Feria C. A. 2010. Immune response of broiler chickens fed different levels of arginine and vitamin E to a coccidiosis vaccine and Eimeria challenge. Poultry Science, 89: 1870-1877. Rajani J., Karimi Torshizi M. A. and Rahimi Sh. 2011. Control of ascites mortality and improved performance and meat shelf-life in broilers using feed adjuncts with presumed antioxidant activity. Animal Feed Science and Technology, 170: 239– 245. SAS. 2003. SAS/STAT Software: change and enhancement through realease 9.1 SAS Instit. Inc., Cary, USA Strain J. J. and Benzie I. F. F. 1999. Diet and antioxidant defence. In: M.J. Sadler, J.J. Strain, B. Caballero (Eds), Encyclopedia of Human Nutrition. Academic Press, London. Pp. 95-106. Svensson E., Raberg L., Koch C. and Hasselquist D. 1998. Energetic stress, immunosuppression and the costs of an antibody response. Functional Ecology, 12(6): 912-919. Talpur A. D. 2014. Mentha piperita (Peppermint) as feed additive enhanced growth performance, survival, immune response and disease resistance of Asian seabass, Lates calcarifer (Bloch) against Vibrio harveyi infection. Aquaculture, 420-421: 71-78. Tatli Seven P. and Seven I. 2009. Effects of selenium and vitamin C supplemented with hihg energy diet on the performance of broilers in cold (15 ºC) environment. Bulgarian Journal of Veterinary Medicine, 12(1): 25-32. Xiang R. P., Sun W. D., Zhang K. C., Li J. C., Wang J. Y. and Wang X. L. 2004. Sodium chloride-induced acute and chronic pulmonary hypertension syndrome in broiler chickens. Poultry Science, 83: 732-736. Yersin A. G., Huff W. E., Kubena L. F., Elissalde M. A., Harvey R. B., Witzel D. A. and Giroir L. E. 1992. Changes in hematological, blood gas and serum biochemical variables in broilers during exposure to stimulated high altitude. Avian Disease, 36: 189-197. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,781 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 583 |