تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,476 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,898,059 |
تأثیر جیرههای حاوی دانه جو و ذرت (پرک شده با بخار یا بلغور شده)، با یا بدون پروبیوتیک انتروکوکوس فاسیوم بر قابلیت هضم، pH مدفوع، گلوکز خون و آسیبهای پاتولوژیک اسبهای بالغ | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
دوره 10، شماره 4، اسفند 1400، صفحه 83-91 اصل مقاله (921.95 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2022.17677.1559 | ||
نویسندگان | ||
ادریس سعیدی1؛ جعفر فخرائی* 2؛ حسین منصوری یاراحمدی2؛ سمیه مجاهدی3 | ||
1دانشجوی دکترای تخصصی، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک | ||
2استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک | ||
3دانش آموخته دکترای تخصصی، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان | ||
چکیده | ||
هدف از انجام این تحقیق، بررسی اثر فرآوری دانههای جو و ذرت (پرک شده با بخار یا بلغور شده) و افزودن پروبیوتیک حاوی انتروکوکوس فاسیوم (Enterococcus faecium، 10 گرم در روز با دوز 1011×5/2 واحد تشکیلدهنده کلونی) در جیره، بر قابلیت هضم مواد مغذی، pH مدفوع، گلوکز خون و آسیبهای پاتولوژیک در اسبهای بالغ نژاد کرد بود. در این آزمایش از 12 رأس اسب بالغ با میانگین وزن 43±416 کیلوگرم در قالب طرح مربع لاتین تکرار شده 4×4 به روش فاکتوریل 2×2 استفاده شد. آزمایش در چهار دوره 28 روزه، شامل 21 روز برای سازگاری و هفت روز برای نمونهبرداری، انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از جیرههای (با نسبت 60 به 40 علوفه به کنسانتره) حاوی: 1) غلات بلغور شده بدون پروبیوتیک، 2) غلات بلغور شده همراه با پروبیوتیک به میزان 10 گرم در روز به ازای هر اسب، 3) غلات پرک شده با بخار بدون پروبیوتیک و 4) غلات پرک شده با بخار همراه با پروبیوتیک به میزان 10 گرم در روز به ازای هر اسب. نتایج نشان داد قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی، NDF، ADF، گلوکز خون، وقوع لنگش و کولیک تحت تأثیر پرککردن غلات با بخار، افزودن پروبیوتیک و اثر متقابل آنها قرار نگرفت (05/0<P). میانگین pH مدفوع در تیمارهای مختلف برابر با 57/6 بود و تحت تأثیر نوع فرآوری غله، افزودن پروبیوتیک و اثر متقابل آنها قرار نگرفت (05/0<P). در مجموع، تغذیه غلات پرک شده با بخار بهجای غلات بلغور شده و کاربرد 10 گرم پروبیوتیک انتروکوکوس فاسیوم به ازای هر رأس حیوان در جیره اسب، تأثیری بر قابلیت هضم، pH مدفوع، گلوکز خون، وقوع لنگش و کولیک نداشت. به هر حال، تأثیر تغذیه با سطوح بالاتر پروبیوتیک انتروکوکوس فاسیوم در جیرههای حاوی سطح بالاتری از غلات فرآوری شده میتواند بررسی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسب؛ انتروکوکوس فاسیوم؛ فرآوری غلات؛ قابلیت هضم | ||
مراجع | ||
Benyacoub J., Czarnecki-Maulden G. L., Cavadini C., Sauthier T., Anderson R. E., Schiffrin E. J. and von der Weid T. 2003. Supplementation of food with enterococcus faecium (SF68) stimulates immune functions in young dogs. The Journal of Nutrition, 133: 1158-1162.
Berg E. L., Fu C.J., Porter J. H. and Kerley M. S. 2005. Fructooligosaccharide supplementation in the yearling horse: Effects on fecal pH, microbial content, and volatile fatty acid concentrations. Journal of Animal Science, 83: 1549-1553.
Botha M. 2011. Selection of probiotic lactic acid bacteria for horses based on in vitro and in vivo studies. Master of Science Thesis, University of Stellenbosch, Stellenbosch, South Africa.
Brøkner C., Austbø D., Næsset J. A., Knudsen K. E. B. and Tauson A.-H. 2012. Equine pre caecal and total tract digestibility of individual carbohydrate fractions and their effect on caecal pH response. Archives of Animal Nutrition, 66(6): 490-506.
Coverdale J. A. 2016. Horse species symposium: Can the microbiome of the horse be altered to improve digestion? Journal of Animal Science, 94(6): 2275-2281.
Frape D. 2008. Equine nutrition and feeding. Blackwell Science Ltd., Cornwall. UK.
Ghorbani G., Morgavi D., Beauchemin K. and Leedle J. 2002. Effects of bacterial direct-fed microbials on ruminal fermentation, blood variables, and the microbial populations of feedlot cattle. Journal of Animal Science, 80(7): 1977-1985.
Harris P.A. 1997. Energy sources and requirements of the exercising horse. Annual Review of Nutrition, 17: 185-210.
Hussein H. S., Vogedes L. A., Fernandez G. C. J. and Frankeny R. L. 2004. Effects of cereal grain supplementation on apparent digestibility of nutrients and concentrations of fermentation end-products in the feces and serum of horses consuming alfalfa cubes. Journal of Animal Science, 82(7): 1986-1996.
Hymøller L., Dickow M. S. Brøkner C. Austbø D. and Jensen S. K. 2012. Cereal starch, protein, and fatty acid pre-caecal disappearance is affected by both feed technological treatment and efficiency of the chewing action in horses. Livestock Science, 150(1): 159-169.
Jouany J.-P., Medina B., Bertin G. and Julliand V. 2009. Effect of live yeast culture supplementation on hindgut microbial communities and their polysaccharidase and glycoside hydrolase activities in horses fed a high-fiber or high-starch diet. Journal of Animal Science, 87(9): 2844-2852.
Julliand V. and Grimm P. 2017. The impact of diet on the hindgut microbiome. Journal of Equine Veterinary Science, 52: 23-28.
Kienzle E., Pohlenz J. and Radicke S. 1997. Morphology of starch digestion in the horse. Journal of Veterinary Medicine Series A, 44: 207-221.
Mackenthun E., Coenen M. and Vervuert I. 2013. Effects of Saccharomyces cerevisiae supplementation on apparent total tract digestibility of nutrients and fermentation profile in healthy horses. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 97: 115-120.
McLean B. M. L., Hyslop J. J., Longland A. C., Cuddeford D. and Hollands T. 2000. Physical processing of barley and its effects on intra-caecal fermentation parameters in ponies. Animal Feed Science and Technology, 85(1): 79-87.
Medina B., Girard I. D., Jacotot E. and Julliand V. 2002. Effect of a preparation of Saccharomyces cerevisiae on microbial profiles and fermentation patterns in the large intestine of horses fed a high fiber or a high starch diet. Journal of Animal Science, 80(10): 2600-2609.
Nocek J. E. and Kautz W. P. 2006 Direct-fed microbial supplementation on ruminal digestion, health, and performance of pre- and postpartum dairy cattle. Journal of Dairy Science, 89: 260-266.
Nocek J. E., Kautz W. P., Leedle J. A. Z. and Allman J. G. 2002. Ruminal supplementation of direct-fed microbials on diurnal pH variation and in Situ digestion in dairy cattle. Journal of Dairy Science, 85: 429-433.
NRC. 2007. Nutrient requirements of horses. (6th ed.). Washington DC., USA: National Research Council of the National Academies. Pp. 3-33.
Philippeau C., Sadet-Bourgeteau S., Varloud M. and Julliand V. 2015. Impact of barley form on equine total tract fibre digestibility and colonic microbiota. Animal, 9(12): 1943-1948.
Philpot K., Martin M., Butardo V., Willoughby D. and Fitzgerald M. 2006. Environmental factors that affect the ability of amylose to contribute to retrogradation in gels made from rice flour. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 54(14): 5182-5190.
Rosenfeld I. and Austbø D. 2009a. Digestion of cereals in the equine gastrointestinal tract measured by the mobile bag technique on caecally cannulated horses. Animal Feed Science and Technology, 150(3): 249-258.
Rosenfeld I. and Austbø D. 2009b. Effect of type of grain and feed processing on gastrointestinal retention times in horses. Journal of Animal Science 87(12): 3991-3996.
Selmi B., Marion D., Perrier Cornet J. M., Douzals J. P. and Gervais P. 2000. Amyloglucosidase hydrolysis of high-Pressure and thermally gelatinized corn and wheat starches. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 48(7): 2629-2633.
Swyers K. L., Burk A. O., Hartsock T. G., Ungerfeld E. M. and Shelton J. L. 2008. Effects of direct-fed microbial supplementation on digestibility and fermentation end-products in horses fed low- and high-starch concentrates. Journal of Animal Science, 86(10): 2596-2608.
Tanabe S., Suzuki T., Wasano Y., Nakajima F., Kawasaki H., Tsuda T., Nagamine N., Tsurumachi T., Sugaya K., Akita H., Takagi M., Takagi K., Inoue Y., Asai Y. and Morita H. 2014. Anti-inflammatory and intestinal barrier-protective activities of commensal lactobacilli and bifidobacteria in Thoroughbreds: Role of probiotics in diarrhea prevention in neonatal Thoroughbreds. Journal of Equine Science, 25: 37-43.
Van Keulen J. and Young B. A. 1977. Evaluation of acid-insoluble ash as a natural marker in ruminant digestibility studies. Journal of Animal Science, 44(2): 282-287.
Van Soest P. J., Robertson J. B. and Lewis B. A. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74(10): 3583-3597.
Vervuert I., Coenen M. and Bothe C. 2004. Effects of corn processing on the glycaemic and insulinaemic responses in horses. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 88: 348-355.
Whitehouse C., Pagan J., Coleman R., Waldridge B., Yates O. and Garling S. 2015. Evaluation of apparent total tract digestibility and glycemic responses to processed corn in non-exercised Thoroughbred horses. Journal of Equine Veterinary Science, 5(35): 408.
Zeyner A. and Boldt E. 2006. Effects of a probiotic Enterococcus faecium strain supplemented from birth to weaning on diarrhoea patterns and performance of piglets. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 90: 25-31. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 738 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 556 |