تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,944 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,898,448 |
اثر رطوبت بذر و مدت زمان انبارداری بر تنش اکسیداتیو در بذرهای جو | ||
علوم و تحقیقات بذر ایران | ||
مقاله 8، دوره 8، شماره 4، دی 1400، صفحه 428-413 اصل مقاله (1.53 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/jms.2021.5289 | ||
نویسندگان | ||
زهرا مرادیان1؛ سعیده ملکی فراهانی* 2؛ علیرضا رضازاده2 | ||
11دانشجوی کارشناسی ارشد تکنولوژی بذر ، دانشگاه شاهد | ||
2عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد | ||
چکیده | ||
انتخاب ژنوتیپهای مناسب برای انبارداری میتواند از هزینههای هنگفت انبارداری بکاهد. به منظور بررسی تنوع پتانسیل انبارداری ژنوتیپهای جو آزمایشی به صورت فاکتوریل سه عاملی در قالب طرح کاملا تصادفی و سه تکرار اجرا شد. عامل اول شامل هشت ژنوتیپ بومی جو به همراه دو رقم، عامل دوم رطوبت بذر در سه سطح 7، 14 و 18 درصد و عامل سوم مدت زمان پیر کردن بذر (سه روز، یک هفته، چهار هفته) بود. نتایج نشان داد با افزایش رطوبت بذر از درصد جوانهزنی بذرها کاسته شد به طوری که وقتی رطوبت به 18 درصد رسید فقط ژنوتیپهای 3 و 4 پس از یک هفته پیری جوانه زدند و در طی یک ماه ذخیرهسازی با رطوبت بذر 18 درصد هیچ جوانهای مشاهده نشد. در این آزمون بعد از گذشت یک ماه ذخیرهسازی در بذرهای با رطوبت 18% محتوای کل فنلی و میزان مالون دی آلدهید کاهش یافت و از بین ژنوتیپهای مورد بررسی ژنوتیپ 8 (72747) طی سه روز انبارداری با رطوبت بذر 18% بیشترین میزان فنل و درصد جوانهزنی (78/33) را دارا بود. از بین ژنوتیپهای مورد مطالعه ژنوتیپهای 3 و 4 با منشاء چین و 7 و 8 با منشاء ایران برای مقابله با شرایط نامساعد رطوبت و دمای بالای انبار، سطح آنتیاکسیدانی خود را بالا برده و از بنیه و درصد جوانهزنی بالایی برخوردار بودند. | ||
کلیدواژهها | ||
پیری؛ ژنوتیپ؛ فنل؛ جوانهزنی؛ محتوای رطوبت بذر؛ ذخیره سازی | ||
مراجع | ||
Alyvand, R., Tavakol Afshar, R. and Sharifzad, F. 2013. Study the germination of seeds Process and anticipated deterioration during storage conditions. Iranian Journal of Field Crops Science, 1(42): 396-308. (In Persian)(Journal) Ansari, O. and Sharif-Zadeh, F. 2013. Improving germination of primed mountain rye seeds with heat shock treatment. Brazilian Journal of Plant Physiology, 25(3): 1-6. (Journal) Bailly, C., Benamar, A., Corbineau, C. and Come, C. 2000. Antioxidant systems in sunflower (Helianthus annuus L.) seeds as affected by priming. Seed Science and Technology, 10:35–42. (Journal) Balochi, H., Nezami, R., Movahedi dehno, M. and Yadavi, A. 2013. The effect of accelerated ageing on seed germination and growth components indexes three varieties of (Brassica napus). Journal of Plant Researches, 4 (26): 397-411. (In Persian)(Journal) Basra, S.M.A., Ahmad, N., Khan, M.M., Iqbal, N. and Cheema, M.A. 2003. Assessment of cottonseed deterioration during accelerated ageing. Seed Science and Technology, 31: 531-540. (Journal) Benech-Arnold, R.L. and Sanchez, R.A. 2004. Handbook of Seed Physiology: application to agriculture. Food Products Press, Binghamton, New York. (Book) Bewley, J.D., Bradford, K.J., Hilhorst, H.W.M. and Nonogaki, H. 2013. Seeds: Physiology of Development, Germination and Dormancy, third ed. Springer Press, NewYork. 341-374. (Book) Blokhina, O., Virolainen, E. and Fagerstedt, K.V. 2003 Antioxidants, oxidative damage and oxygen deprivation stress: a review. Annals of Botany, 91: 179-194. (Journal) Clerkx, J.M., Vaies, H.B., Ruys, G.J., Groot, S.P.C. and Koornneef, M. 2004 Genetic differences in seed longevity of various Arabidopsis mutants. Physiologia Plantarum, 121: 448-461. (Journal) Do, T.D., Cozzolino, D., Muhlhausler, B., Box, A.J. and Able, A. 2015. Antioxidant capacity and vitamin E in barley: Effect of genotype and storage. Food Chemistry, 187:65-74. (Journal) Fangshan, X., Xianguo, W., Manli, L. and Peisheng, M. 2015. Mitochondrial structural and antioxidant system responses to aging inoat (Avena sativa L.) seeds with different moisture contents. Plant Physiology and Biochemistry, 94:122-129. (Journal)
Freitas, R.A., Dias, D.C.F.S., Olivira, M.G.A., Dias, L.A.S. and Jose, I.C. 2006. Physiological and biochemical changes in naturally and artificially aged cotton seeds. Seed Science and Technology, 34: 253-264. (Journal) Ghaderifar, F., Soltani, A. and Sadeghipoor, H. 2014. Biochemical changes during deterioration of pumpkin seeds: Lipid peroxidation and membrane damage. Iranian Journal of Plant Biology, 6 (20):96-112. (In Persian)(Journal) Hay, F.R., Adams, J., Manger, K. and Probert, R. 2008. The use of non-saturated lithium chloride solutions for experimental control of seed water content. Seed Science and Technology, 36:737–746. (Journal) Heath, R.L. and Packer, L. 1968. Photoperoxidation in isolated choloroplast 1. Kinetics and stoichiometry of fatty acid peroxidation. Archives of Biochemistry and Biophysics, 12: 189-198. (Journal) ISTA, 2013. International rules for seed testing. International Seed Testing Association. Bassersdorf. 223pp. (HandBook) Kapoor, N., Aria, A., Siddiqui, M.A., Kumar, H. and Amir, A. 2011. Physiological and biochemical changes during seed deterioration in aged seeds of rice. Plant Physiology, 6:28-35. (Journal) Kibinza, S., Vinel, D., Come, D., Bailly, C. and Corbineau, F. 2011. Sunflower seed deterioration as related to moisture content during ageing, energy metabolism and active oxygen species scavenging, Physiologia Plantarum, 128: 496–506. (Journal) Li, J., Zhang, Y., Yu, Z., Wang, Y., Yang, Y., Liu, Z. and Jiang, J. 2007. Superior storage stability in low lipoxygenase maize varieties. Stored Products Research, 43: 530-534. (Journal) Nagel, M., Pistrick, J., Mascher, M., Brner, A. and Groot, S.P.C. 2016. Barley Seed Aging: Genetics behind the Dry Elevated Pressure of Oxygen Aging and Moist Controlled Deterioration. Frontiers in Plant Science, 7: 1-11. (Journal) Pradidwong, S., Isarasenee, A. and Pawelzik, E. 2004. Prediction of Mung bean Seed Longevity and Quality Using the Relationship of Seed Moisture content and storage temperature. Deutscher Tropentag, Book of Abstracts, 204. (Book) Soltani, A. and Maddah, V. 2010. Simple Applied Programs for Education and research in Agronomy. Issa Press, Iran. 80. (Book) Tabatabai, S. 2014. Storage under different conditions to determine seed viability constants atmosphere. Seed Research; 20: 2-13. (Journal) Xia, F., Wang, X., Li, M. and Mao, P. 2015. Mitochondrial structural and antioxidant system responses to aging in oat (Avena sativa L.) seeds with different moisture contents. Plant Physiology and Biochemistry, 94:122-1. (Journal) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 826 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 563 |