تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,108 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,240,559 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,898,099 |
تأثیر جایگزینی چربی پیه گوساله و روغن کانولا به جای بخشی از روغن ماهی جیره بر فراسنجه های رشد، تغذیه و ترکیب شیمیایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 7، شماره 1 - شماره پیاپی 15، فروردین 1400، صفحه 15-26 اصل مقاله (561.88 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2021.20272.1148 | ||
نویسندگان | ||
حمید جافرنوده؛ افشین قلیچی* ؛ سارا جرجانی؛ رضا اکرمی | ||
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر، آزادشهر، گلستان | ||
چکیده | ||
به منطور بررسی تأثیر جایگزینی بخشی از روغن ماهی جیره با چربی گوساله و روغن کانولا بر عملکرد رشـد و تـرکیب شـیمیایی مـاهی قـزلآلای رنـگینکمان، تـعداد 250 عـدد ماهی با وزن مـتوسط 6/0 ± 2/22 گرم و با تراکم 20 عدد در حوضچههای 500 لیتری فایبرگلاس توزیع و طی یک دوره 90 روزه تغذیه شدند. تیمارهای آزمایشی (هر کدام 3 تکرار) به شرح زیر بودند: تیمار 1 (شاهد)، تیمار 2: جایگزینی روغن ماهی با روغن کانولا به میزان 50%، تیمار 3: جایگزینی روغن ماهی با چربی پیه گوساله به میزان 50%، تیمار 4: جایگزینی روغن ماهی با چربی پیه گوساله به میزان 25% و روغن کانولا به میزان 25%. بیشترین میزان افزایش وزن، افزایش زیتوده، نرخ زندهمانی و کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در گروه شاهد و تیمار 4 مشاهده شد. کمترین درصد افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، شاخص رشد روزانه و نسبت کارایی غذا، پروتئین و چربی در تیمار 3 اندازهگیری شد. با توجه به نتایج حاصله، فراسنجه ارزش تولید پروتئین و ارزش تولید چربی در تیمار 3 بیشترین مقدار بود (05/0>p). نتایج سنجش ترکیب شیمیایی نشان داد که میزان رطوبت در تیمار 3 کمتر از دیگر تیمارها بود (05/0>p). همچنین، میزان چربی در ماهیان تیمارهای 3 و 4، نسبت به گروه شاهد و تیمار 2 بهطور معنیدار بیشتر بود. کمترین درصد پروتئین در ماهیان تیمار 2 مشاهده شد. می توان نتیجه گرفت که استفاده از ترکیب چربـیهـای حیوانـی به همراه روغـنهـای گیاهـی و روغن ماهی تأثیر بسیار بهتری در مقایسه با استفاده از هر کدام از آنها به تنهایی در کنار روغن ماهی دارد. بنابراین استفاده از تیمار 4 به لحاظ برتری فراسنجههای مورد بررسی، پیشنهاد میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
قزل آلای رنگین کمان؛ چربی پیه گوساله؛ روغن کانولا؛ فراسنجه های رشد و تغذیه؛ ترکیب شیمیایی عضله | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 664 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 706 |