تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 755 |
تعداد مقالات | 7,144 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,301,647 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,920,888 |
بررسی اثرات عصاره ارگوسان پرتوتابی شده بر عملکرد رشد، شاخصهای بیوشیمیایی سرم و پاسخهای ایمنی مخاطی پوست در ماهی کاراس معمولی | ||
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان | ||
دوره 9، شماره 2، شهریور 1400، صفحه 107-124 اصل مقاله (687.34 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/japb.2021.17238.1389 | ||
نویسندگان | ||
حسین طایفی نصرآبادی* 1؛ مرضیه حیدریه2؛ نجمه شیخ زاده3؛ صبا نیک صفت زنده دل4؛ پروین کریمی5 | ||
1دانشیار گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
2دانشیار گروه دامپزشکی و علوم دامی، پژوهشکده کشاورزی هستهای، پژوهشگاه علوم و فنون هستهای، کرج، ایران | ||
3دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
4کارشناس ارشد شرکت آبزیان نیل پارس، تهران، ایران | ||
5دانشجوی دکترای تخصصی، گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
چکیده | ||
مطالعه حاضر به بررسی اثرات عصاره ارگوسان پرتوتابی شده و نشده بر عملکرد رشد، برخی شاخصهای بیوشیمیایی سرم و پاسخهای ایمنی مخاطی پوست در ماهی کاراس معمولی (Carassius carassius) پرداخته است. ماهیها با میانگین وزنی 36/0±16/9 گرم در 9 آکواریوم در سه تکرار توزیع و با جیرههای حاوی ارگوسان پرتوتابی شده به میزان 30 کیلوگری (1 گرم در کیلوگرم)، ارگوسان پرتوتابی نشده (1 گرم در کیلوگرم) و جیره فاقد هرگونه افزودنی (شاهد) به مدت 40 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که ماهیان تغذیه شده با جیرههای دارای ارگوسان پرتوتابی شده و نشده عملکرد رشد بالاتری در مقایسه با شاهد داشتند (05/0>P). شاخصهای بیوشیمیایی سرم شامل پروتئین، گلوکز، کلسترول و تریگلیسرید با مصرف جیرههای تیمار در مقایسه با شاهد تغییر نکرد (05/0<P). فعالیت آنزیمهای گوارشی شامل آلکالین فسفاتاز و پروتئاز در روده با مصرف جیرههای تیمار در مقایسه با گروه شاهد به ویژه در گروه ارگوسان پرتوتابی شده افزایش یافت (05/0>P). فعالیت لیزوزیم، آلکالین فسفاتاز و پروتئاز در مخاط بافت پوست نیز با مصرف ارگوسان پرتوتابی شده و نشده در مقایسه با گروه شاهد بهبود یافت. این مطالعه پیشنهاد میکند که مصرف ارگوسان، به ویژه نوع پرتوتابی شده، سبب بهبود کارائی رشد، فعالیت برخی آنزیمهای گوارشی و پاسخهای مخاطی پوست در ماهی کاراس معمولی میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
کاراس معمولی؛ ارگوسان پرتوتابی شده؛ شاخص های بیوشیمیایی؛ پاسخ های ایمنی مخاطی پوست | ||
مراجع | ||
Ahmadifar E., Sadegh T.H., Dawood M.A.O., Dadar M. and Sheikhzadeh N. 2020. The effects of dietary Pediococcus pentosaceus on growth performance, hemato-immunological parameters and digestive enzyme activities of common carp (Cyprinus carpio), Aquaculture, 516: 656–734.
Allain C.C., Poon L.S., Chan C.S., Richmond W. and Fu P.C. 1974. Enzymatic determination of total serum cholesterol. Clinical Chemistry, 20: 470–475.
Aranishi F., Mano N., Nakane M. and Hirose H. 1998. Epidermal response of the Japanese eel to environmental stress. Fish Physiology and Biochemistry, 19: 197–203.
Bagni M., Romano N., Finoia M.G., Abelli L., Scapigliati G., Tiscar P.G., Sarti M. and Marino G. 2005. Short- and long-term effects of a dietary yeast β-glucan (Macrogard) and alginic acid (Ergosan) preparation on immune response in sea bass (Dicentrarchus labrax). Fish and Shellfish Immunology, 18(4): 311–325.
Byun E.H., Kim J.H., Sung N.Y., Choi J., Lim S.T. and Kim K.H. 2008. Effects of gamma irradiation on the physical and structural properties of β-glucan. Radiation Physics and Chemistry, 77: 781–786.
Chiu S.T., Tsai R.T., Hsu J.P., Liu C.H. and Cheng W. 2008. Dietary sodium alginate administration to enhance the non-specific immune responses, and disease resistance of the juvenile grouper Epinephelus fuscoguttatus. Aquaculture, 277: 66–72.
Dawood M.A.O., Koshio S. and Esteban M.A. 2018. Beneficial roles of feed additives as immunostimulants in aquaculture: A review. Reviews in Aquaculture, 10: 950–974.
Fossati P. and Prencipe L. 1982. Serum triglycerides determined calorimetrically with an enzyme and produces hydrogen peroxide. Clinical Chemistry, 28: 2077–2080.
Haji-Saeid M., Safrany A., Sampa M.H. and Ramamoorthy N. 2010. Radiation processing of natural polymers: The IAEA contribution. Radiation Physics and Chemistry, 79: 255–260.
Han X.Y., Du W.L., Huang Q.C., Xu Z.R. and Wang Y.Z. 2012. Changes in small intestinal morphology and digestive enzyme activity with oral administration of copper-loaded chitosan nanoparticles in rats. Biology of Trace Elements Research, 145: 355–360.
Harpaz S. and Uni Z. 1999. Activity of intestinal mucosal brush border membrane enzymes in relation to the feeding habits of three aquaculture fish species. Comparative Biochemistry and Physiology (A), 124: 155–160.
Heidarieh M., Afsharnasab M., Soltani M., Dashtyannasab A., Rajabifar S., Sheikhzadeh N. and Tamimi A.H. 2010. Effects of Ergosan and vibromax to prevent vibriosis and WSSV in Litopenaeus vannamei. Journal of Fisheries and Aquatic Science, 5: 120–125.
Heidarieh M., Borzouei A., Rajabifar S., Ziaie F. and Shafiei S. 2012a. Effects of gamma irradiation on antioxidant activity of Ergosan. Iranian Journal of Radiation Research, 9(4): 245–249.
Heidarieh M., Daryalal F., Mirvaghefi A.R., Shahbazfar A.A., Moodi S. and Heidarieh H. 2014. Histopathological alterations in rainbow trout, Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792), induced by irradiated alginic acid. Journal of Applied Ichthyology, 30(3): 543–545.
Heidarieh M., Mirvaghefi A.R., Akbari M., Farahmand H., Sheikhzadeh N., Shahbazfar A.A. and Behgar M. 2012b. Effect of dietary Ergosan on growth performance, digestive enzymes, intestinal histology, hematological parameters and body composition of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Fish Physiology and Biochemistry, 38(4): 1169–1174.
Hevroy E.M., Espe M., Waagbo R., Sandness K., Rund M. and Hemer G.I. 2005. Nutrition utilization in Atlantic salmon (Salmo salar) fed increased level of fish protein hydrolysate during a period of fast growth. Aquaculture Nutrition, 11: 301–313.
Hoseinifar S.H., Khalili M., Rufchaei R. and Raeisi M. 2016. Investigating the effects of date palm extract on growth performance and mucus immune parameters in common carp (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758) fingerlings. Journal of Academia and Industrial Research, 3(4): 89–100.
Hummel B.C.W. 1959. A modified spectrophotometric determination of chymotrypsin, trypsin, and thrombin. Canadian Journal of Biochemistry and Physiology, 37: 1393–1399.
Imbrogno S., Aiello D. and Filice M. 2019. MS-based proteomic analysis of cardiac response to hypoxia in the goldfish (Carassius auratus). Scientific Reports, 9: 1–11 (18953).
Jalali M.A., Ahmadifar E., Sudagar M. and Azari Takami G. 2009. Growth efficiency, body composition, survival and haematological changes in great sturgeon (Huso huso Linnaeus, 1758) juveniles fed diets supplemented with different levels of Ergosan. Aquaculture Research, 40(7): 804–809.
Karim M.R., Lim K.T., Lee C.J., Islam Bhuiyan M.T., Kim H.J. and Park L.S. 2007. Synthesis of core-shell silver–polyaniline nanocomposites by gamma radiolysis method. Journal of Polymer Science Part, 45: 5741–5747.
Keene J.L. and Noakes D.L.G. 1998. The efficacy of clove oil as an anaesthetic for rainbow trout, Oncorhynchus mykiss (Walbaum). Aquaculture Research, 29(2): 89–101.
Kulkarni V.S., Butte K.D. and Rathod S. 2012. Natural polymers- A comprehensive review. International Journal of Research in Pharmaceutical and Biomedical Sciences, 3: 1597–1613.
Lott J.A. and Turner K. 1975. Evaluation of trinder’s glucose oxidase method for measuring glucose in serum and urine. Clinical Chemistry, 21: 1754–1760.
Lowry O.H., Rosebrough N.J., Farr A.L. and Randall R.J. 1951. Protein measurement with the folin phenol reagent. Journal of Biology and Chemistry, 193: 265–275.
Nekoubin H., Hajimoradloo A. and Hoseinifar S.H. 2020. Effects of apple cider vinegar on growth performance and non-specific immune parameters of skin mucus in common carp (Cyprinus carpio) fingerlings. International Journal of Aquatic Biology, 8(5): 311–316.
Nematollahi M.A., Izadi M., Ziaie F., Mirvaghefi A.R., Heidarieh M. and Mahmoodi S. 2019. Comparison between of effect of Ergosan particles and nano-particles as produced by using gamma rays and ultrasonic waves on the growth and stress parameters indices of rainbow trout. Journal of Aquaculture Sciences, 7(2): 123–131.
Nussler A.K. and Thompson A.W. 1992. Immunomodulatory agents in the laboratory and clinic. Journal of Parasitology, 105: 5–23.
Ojolick E.J., Cusack R., Benfey T.J. and Kerr S.R. 1995. Survival and growth of all female diploid Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) reared at chronic high temperature. Aquaculture, 131: 177–187.
Palaksha K.J., Shin G.W., Kim Y.R. and Jung T.S. 2008. Evaluation of non-specific immune components from the skin mucus of olive flounder (Paralichthys olivaceus). Fish and Shellfish Immunology, 24: 479–488.
Pasanphan W., Rimdusit P., Choofong S., Piroonpan T. and Nilsuwankosit S. 2010. Systematic fabrication of chitosan nanoparticle by gamma irradiation. Radiation Physics and Chemistry, 79: 1095–1102.
Peddie S., Zou J. and Secombes C.J. 2002. Immunostimulation in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) following intraperitoneal administration of Ergosan. Veterinary Immunology and Immunopathology, 86: 101–113.
Platel K., Rao A., Saraswahi G. and Srinivasan K. 2002. Digestive stimulant action of three Indian spices mixes in experimental rats. Die Nahrung, 46: 394–398.
Rungruangsak-Torrissen K., Moss R., Andresen L.H., Berg A. and Waagbo R. 2006. Different expressions of trypsin and chymotrypsin in relation to growth in Atlantic salmon (Salmo salar L.). Fish Physiology and Biochemistry, 32: 7–23.
Sheikhzadeh N., Asadpour R., Jafari Jozani R.A. and Tayefi-Nasrabadi H. 2010. Effect of Ergosan on semen quality of male rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) broodstock. Animal Reproduction Science, 122: 183–188.
Sheikhzadeh N., Chehrara F., Heidarieh M., Nofouzi K. and Baradaran B. 2016. Irradiated Ergosan extract effects on the growth performance and mucus biological components of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Chinese Journal of Oceanology and Limnology, 34(1): 13–18.
Sheikhzadeh N., Karimi Pashaki A., Nofouzi K., Heidarieh M. and Tayefi-Nasrabadi H. 2012. Effects of dietary Ergosan on cutaneous mucosal immune response in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Fish and Shellfish Immunology, 32: 407–410.
Soltani M., Lymbery A., Song S.K. and Hosseini Shekarabi P. 2019. Adjuvant effects of medicinal herbs and probiotics for fish vaccines. Reviews in Aquaculture, 11: 1325–1341.
Song E.J., Lee S.Y., Kim K.B.W.R., Park J.G., Kim J.H., Lee J.W., Byun M.W. and Ahn D.H. 2007. Effect of gamma irradiation on the physical properties of alginic acid and λ-carrageenan. Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition, 36(7): 902–907.
Stokke B.T., Draget K.I., Smidsrod O., Yuguchi Y., Urakawa H. and Kajiwara K. 2000. Small-angle x-ray scattering and rheological characterization of alginate gels. 1. Ca-alginate gels. Macromolecules, 33(5): 1853–1863.
Suljevic D., Alijagic A., Mitrasinovic-Brulic M., Focak M. and Islamagic E. 2016. Comparative physiological assessment of common carp (Cyprinus carpio) and crucian carp (Carassius carassius) based on electrolyte and hematological analysis. Macedonian Journal of Animal Science, 6(2): 95–100.
Wang Y.B. and Li J.R. 2011. Effects of chitosan nanoparticles on survival, growth and meat quality of tilapia, Oreochromis nilotica. Nanotoxicology, 5(3): 425–431.
Wu T., Sun L.C., Du C.H., Cai Q.F., Zhang Q.B., Su W.J. and Cao M.J. 2009. Identification of pepsinogens and pepsins from the stomach of European eel (Anguilla anguilla). Food Chemistry, 115: 137–42.
Yousefi M., Ghafarifarsani H., Hoseinifar S.H., Rashidiand G. and Doan H.V. 2021. Effects of dietary marjoram, Origanum majorana extract on growth performance, hematological, antioxidant, humoral and mucosal immune responses, and resistance of common carp, Cyprinus carpio against Aeromonas hydrophila. Fish and Shellfish Immunity, 108: 127–133.
Yousefi S., Shokri M.M., Noveirian H.A. and Hoseinifar S.H. 2020. Effects of dietary yeast cell wall on biochemical indices, serum and skin mucus immune responses, oxidative status and resistance against Aeromonas hydrophila in juvenile Persian sturgeon (Acipenser persicus). Fish and Shellfish Immunology, 106: 464–472.
Zhou X.X., Wang Y.B., Gu Q. and Li W.F. 2009. Effects of different dietary selenium sources (selenium nanoparticle and selenomethionine) on growth performance, muscle composition and glutathione peroxidase enzyme activity of crucian carp (Carassius auratus gibelio). Aquaculture, 291(1-2): 78–81. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,012 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 667 |