تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 744 |
تعداد مقالات | 7,078 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,174,012 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,866,462 |
تأثیر لیزوفسفولیپید بر استفاده از منابع و سطوح مختلف کربوهیدرات در جیره قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 6، شماره 4 - شماره پیاپی 14، دی 1399، صفحه 51-64 اصل مقاله (595.58 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2021.19850.1138 | ||
نویسندگان | ||
بتول ادهمی1؛ عبدالصمد کرامت* 2؛ حسین اورجی1؛ محمد کاظمی فرد3؛ سلیمان محجوب4 | ||
1گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، ساری، مازندران | ||
2دانشکده علوم دامی و شیلات، گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری،مازندران، ایران | ||
3گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، ساری، مازندران | ||
4گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی، بابل، مازندران | ||
چکیده | ||
هدف از مطالعه حاضر، بررسی تأثیر استفاده از لیزوفسفولیپید بر سطوح مختلف منابع کربوهیدراتی (چاودار و ذرت) بر رشد، فراسنجههای خونی و سرمی قزلآلای رنگینکمان بود. 480 قطعه بچهماهی (99/0 ± 7/26 گرم) با جیرههای آزمایشی شامل ذرت 100، ذرت 250، ذرت 100 + لیزو، ذرت 250 + لیزو، چاودار 100، چاودار 250، چاودار 100+ لیزو و چاودار 250+ لیزو در سه تکرار تغذیه شدند. آنالیز 2 × 2 × 2 فاکتوریل برای تعیین اثرات متقابل منبع کربوهیدرات، سطح و لیزوفسفولیپید استفاده شد. نتیجه رشد نشان داد وزن نهایی، نرخ رشد ویژه و غذای مصرفشده در تیمارهای تغذیهشده با 100 گرم ذرت و چاودار با افزودن لیزوفسفولیپید افزایش پیدا کردند، اما برعکس افزودن لیزوفسفولیپید در جیرههای حاوی 250 گرم از این کربوهیدراتها سبب کاهش این مقادیر شد (05/0p<). تعداد گلبول قرمز و هماتوکریت اثرات متقابلی را بین جیره × لیزو و لیزو × سطح نشان دادند (05/0p<). در سطح 100 ذرت تعداد گلبول قرمز و هماتوکریت با افزودن لیزو افزایش یافت (05/0p<). همچنین، اثر متقابلی بین جیره × لیزو در شاخص کلسترول مشاهده شد (05/0p<). مقادیر کلسترول با افزودن لیزو به سطوح مختلف چاودار و ذرت کاهش یافت و در جیرههای فاقد لیزوفسفولیپید در جیرههای حاوی 100 گرم منابع کربوهیدرات بالاتر از سطح 250 گرم بود (05/0p<). به نظر میرسد قزلآلای قابلیت استفاده از 250 گرم چاودار و ذرت را در جیره حاوی پودر چربی بدون لیزوفسفولیپید داشته باشد و لیزوفسفولیپید اثر منفی در این سطح دارد، در حالی که در سطح 100 گرم ذرت و چاودار به افزایش رشد و تحریک خونسازی کمک کرده است. | ||
کلیدواژهها | ||
کربوهیدرات؛ چاودار ذرت؛ قزل آلای رنگین کمان؛ لیزوفسفولیپید؛ بتاگلوکان | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 776 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 781 |