تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,245,967 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,734 |
تأثیر جیره غذایی حاوی پریبیوتیک سلماناکس بر کیفیت فیله قزلآلای رنگین کمان طی نگهداری در یخچال | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 6، شماره 4 - شماره پیاپی 14، دی 1399، صفحه 25-37 اصل مقاله (512.47 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2021.19269.1133 | ||
نویسندگان | ||
الیمرا نعیمی1؛ ابراهیم علیزاده1؛ حجت الله جعفریان* 2؛ احسان احمدی فر1 | ||
1گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، زابل، سیستان و بلوچستان | ||
2گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس، گلستان | ||
چکیده | ||
مطالعه حاضر با هدف ارزیابی کیفی فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان پس از تغذیه با سطوح مختلف پریبیوتیک سلماناکس طراحی و اجرا شد. تعداد 780 قطعه بچه ماهی با میانگین وزنی 2 ± 18 گرم پس از تطبیق با محیط آزمایش به شکل کاملاً تصادفی با تراکم 65 عدد در مخازن با حجم 105 لیتر آب رهاسازی شدند. چهار تیمار شامل سه تیمار آزمایشی و یک تیمار شاهد (هر یک با سه تکرار) در نظر گرفته شد. ماهیان با جیره غذایی حاوی 2، 4 و 6 گرم (T6, T4, T2) در هر کیلوگرم پریبیوتیک سلماناکس، به مدت 8 هفته تغذیه شدند. پس از پایان دوره غذادهی، فیلهها جداسازی، و پس از بستهبندی در یخچال (4 درجه سانتیگراد) نگهداری شدند. فراسنجههای شیمیایی شامل پراکسید (PV)، تیوباربیتوریک اسید (TBA) و مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N)، میکروبی (شمارش باکتریهای کل (TVC)، باکتریهای سرماگرا (PTC) و ارزیابی حسی در روزهای صفر، 3، 6، 9 و 12 پس از نگهداری در یخچال اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که با افزایش زمان نگهداری میزان PV، BA و TVB-N فیلهها بهطور معنیداری افزایش یافت (05/0>p)، اما این افزایش در تیمارهای حاوی سلماناکس به شکل معنیداری کمتر بود (05/0>p). میزان بار باکتریایی کل TVC)) و سرماگرا (PTC) نیز در گروه شاهد طی دوره نگهداری بالاتر از تیمارهای حاوی سلماناکس بود. پایینترین مقدار این شاخصها در T6مشاهده شد (05/0>p). این پژوهش نشان داد که افزایش سطوح مختلف پریبیوتیک سلماناکس در جیره غذایی سبب افزایش زمان ماندگاری فیله قزلآلای رنگینکمان هنگام نگهداری در یخچال میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
پریبیوتیک سلماناکس؛ قزلآلای رنگینکمان؛ جیره غذایی؛ کیفیت فیله | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 973 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 490 |