تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 738 |
تعداد مقالات | 6,956 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,883,560 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,707,744 |
ارزیابی ترکیب اسیدهای چرب و کیفیت عضله بچهماهی انگشتقد کپور معمولی (Cyprinus carpio) پرورش یافته در سیستم آکواپونیک | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 6، شماره 3 - شماره پیاپی 13، آبان 1399، صفحه 37-53 اصل مقاله (658.02 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2021.18990.1125 | ||
نویسندگان | ||
محمد هرسیج؛ بهروز محمدزاده* ؛ مهدی اسدی | ||
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، گلستان | ||
چکیده | ||
با هدف بررسی کیفیت لاشه بچهماهی کپور معمولی پرورش یافته در روش آکواپونیک، این گونه به همراه دو گیاه خیار و کاهو در روش آکواپونیک در قالب سه تیمار (شاهد، همراه با خیار و همراه با کاهو) به مدت 60 روز پرورش داده شد. به منظور ارزیابی کیفیت گوشت ماهی، در پایان دوره پرورش، ترکیب شیمیایی، ترکیب اسیدچرب، رنگ، تجزیه ترکیب بافت و ارزیابی حسی در عضله ماهی تعیین شد. بر اساس نـتایج به دست آمده، میزان پروتئین و چربی به ترتیب در گروه شـاهد و تیمار خـیار، بهطـور معـنیدار بیش از دیگر تیمارهـا بود (05/0>p). بالاترین میزان مجمـوع اسیـدهای چـرب تکغیراشباع و چندغیر اشباع بهترتیب در تیمار خیار و گروه شاهد بهدست آمد. کیفیت چربی عضله در تیمار کاهو بر اساس شاخصهای آتروژنیک و ترومبوژنیک بهتر از تـیمار خـیار بود. مـطابق شاخصهای رنگ، پوست ماهی در گروه شاهد و تیمار کاهو، دارای روشنایی و شفافیت مشابه و بیشتری نسبت به تیمار خیار بود. رنگ عضله و فنریت (Springiness) بهطور معنیدار در ماهیان تیمار خیار بیش از دو تیمار دیگر بود. بر اساس ارزیابی حسی، بو در نمونههای تیمار خیار بهطور معنیدار امتیاز کمتری نسبت به دو تیمار دیگر کسب کرد. در مجموع، کیفیت عضله ماهیان پرورش یافته در روش آکواپونیک در مقایسه با گروه شاهد و بدون حضور گیاه قابل قبول بود و در بین دو تیمار واجد گیاه، ماهیان تیمار خیار کیفیت بهتری داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
کپور معمولی؛ آکواپونیک؛ کیفیت عضله؛ اسید چرب | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 526 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 499 |