تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,049 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,174,443 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,847,584 |
اثر افزودن نمک های کلسیمی روغن پالم و روغن ماهی به جیره بر عملکرد، ویژگی های لاشه و کیفیت گوشت بره های نر مغانی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 8، دوره 9، شماره 4، اسفند 1399، صفحه 71-80 اصل مقاله (639.24 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2021.15326.1481 | ||
نویسندگان | ||
وحید واحدی* 1؛ نعمت هدایت ایوریق2؛ حامد خلیل وندی بهروزیار3 | ||
1استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی | ||
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی | ||
3استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاوری، دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر جیرههای حاوی نمکهای کلسیمی روغن پالم و روغن ماهی بر عملکرد، ویژگیهای لاشه و کیفیت گوشت برههای پرواری مغانی بود. تعداد 20 رأس بره نر مغانی چهار تا پنج ماهه با میانگین وزن اولیه 8/2±7/32 کیلوگرم به طور تصادفی و بر اساس وزن اولیه به دو گروه آزمایشی (10n=) تقسیم و در جایگاههای انفرادی قرار گرفتند. برهها با یکی از دو جیره 1) حاوی 5/2 درصد روغن پالم و 2) حاوی 5/2 درصد روغن ماهی به مدت 90 روز تغذیه شدند. در انتهای آزمایش، برهها کشتار شده و خصوصیات لاشه و کیفیت گوشت آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. دادهها بر اساس طرح کاملاً تصادفی و با استفاده از رویه GLM نرم افزار SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که نمکهای کلسیمی روغنهای پالم و ماهی تأثیر معنیداری بر عملکرد، خصوصیات لاشه و ترکیات شیمیایی ماهیچه راسته نداشتند. همچنین، میزان نیروی برش، درصد افت حاصل از پخت و کاهش وزن حاصل از شیرابه در ماهیچه راسته تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفتند. گوشت برههایی که با روغن ماهی در مقایسه با روغن پالم تغذیه شده بودند از شدت بوی بیشتر (13/6 در مقابل 06/5) و کیفیت پایینتری (21/4 در مقابل 41/5) برخوردار بودند (05/0>P) و سایر خصوصیات حسی گوشت (تردی، آبداری و طعم) تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت. در کل، تغذیه 5/2 درصد نمکهای کلسیمی روغن ماهی بدون اثر بر عملکرد و ویژگیهای لاشه، از نظر افراد ارزیاب، بوی ماهی در گوشت مصرفی را افزایش داد. | ||
کلیدواژهها | ||
بره؛ خصوصیات لاشه؛ عملکرد رشد؛ کیفیت گوشت؛ نمک های کلسیمی روغن ماهی | ||
مراجع | ||
Allen M. S. 2000. Effects of diet on short-term regulation of feed intake by lactating dairy cattle. Journal of Dairy Science, 83: 1598-1624.
Ansari Z. and Zamiri M. J. 2000. Effects of Salbutamol on carcass characteristics and blood parameters in broiler chickens. Proceeding of fourth international conference on farm animal endocrinology. Salsomaggiore- Parma, Italy.
AOAC. 1990. Official methods of analysis (pp. 931–932). (15th ed.). Arlington, VA: Association of Official Analytical Chemists.
Beaulieu A., Drackley J. and Merchen N. 2002. Concentrations of conjugated linoleic acid (cis-1, trans-11-octadecadienoic acid) are not increased in tissue lipids of cattle fed a high-concentrate diet supplemented with soybean oil. Journal of Animal Science, 80: 847-861.
Burnett V. F., Jacobs J. L., Norng S. and Ponnampalam E. N. 2017. Feed intake, live weight gain and carcass traits of lambs offered pelleted annual pasture hay supplemented with flaxseed (Linum usitatissimum) flakes or algae (Schizochytrium sp.). Animal Production Science, 57: 877-883.
Castro T., Manso T., Mantecón A. R., Guirao J. and Jimeno V. 2005. Fatty acid composition and carcass characteristics of growing lambs fed diets containing palm oil supplements. Meat Science, 69: 757-764.
Daley C. A., Abbott A., Doyle P. S., Nader G. A. and Larson S. 2010. A review of fatty acid profiles and antioxidant content in grass-fed and grain-fed beef. Nutrition Journal, 9(1): 10.
Doreau M. and Chilliard Y. 1997. Digestion and metabolism of dietary fat in farm animals. British Journal of Nutrition, 78(1): 15-35.
Drackley J. K., Richard M. J., Beitz D. C. and Young J. W. 1992. Metabolic changes in dairy cows with ketonemia in response to feed restriction and dietary 1, 3-butanediol. Journal of Dairy Science, 75(6): 1622-1634.
Dunne P. G., Rogalski J., Childs S., Monahan F. J., Kenny D. A. and Moloney A. P. 2011. Long chain n–3 polyunsaturated fatty acid concentration and color and lipid stability of muscle from heifers offered a ruminally protected fish oil supplement. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 59(9): 5015-5025.
Lopez-Carlos M. A., Ramirez R. G., Aguilera-Soto J. I., Plascencia A., Rodriguez H., Arechiga C. F., Rincon R. M., Medina-Flores C. A. and Gutierrez-Bañuelos H. 2011. Effect of two beta adrenergic agonists and feeding duration on feedlot performance and carcass characteristics of finishing lambs. Livestock Science, 138: 251-258.
Lundy Iii F. P., Block E., Bridges Jr W. C., Bertrand J. A. and Jenkins T. C. 2004. Ruminal biohydrogenation in Holstein cows fed soybean fatty acids as amides or calcium salts. Journal of Dairy Science, 87(4): 1038-1046.
Manso T., Bodas R., Castro T., Jimeno V. and Mantecon A. R. 2009. Animal performance and fatty acid composition of lambs fed with different vegetable oils. Meat Science, 83(3): 511-516.
Mottram D. S. and Salter L. J. 1998. Flavor formation in meat-related Maillard systems containing phospholipids. ACS Publications, 442-451.
Najafi M. H., Zeinoaldini S., Ganjkhanlou M., Mohammadi H., Hopkins D. L. and Ponnampalam E. N. 2012. Performance, carcass traits, muscle fatty acid composition and meat sensory properties of male Mahabadi goat kids fed palm oil, soybean oil or fish oil. Meat Science, 92(4): 848-854.
Ponnampalam E. N., Sinclair A. J., Hosking B. J. and Egan A. R. 2002. Effects of dietary lipid type on muscle fatty acid composition, carcass leanness, and meat toughness in lambs. Journal of Animal Science, 80: 628-636.
Priolo A., Micol D. and Agabriel J. 2001. Effects of grass feeding systems on ruminant meat colour and flavour. A review. Animal Research, 50: 185-200.
Sañudo C., Nute G. R., Campo M. M., María G., Baker A., Sierra I., Enser M. E. and Wood J. D. 1998. Assessment of commercial lamb meat quality by British and Spanish taste panels. Meat Science, 48: 91-100.
Santos-Silva J., Mendes I., Portugal P. and Bessa R. 2004. Effect of particle size and soybean oil supplementation on growth performance, carcass and meat quality and fatty acid composition of intramuscular lipids of lambs. Livestock Production Science, 90: 79-88.
Scheeder M. R. L., Casutt M. M., Roulin M., Escher F., Dufey P. A. and Kreuzer M. 2001. Fatty acid composition, cooking loss and texture of beef patties from meat of bulls fed different fats. Meat Science, 58: 321-328.
Scollan N. D., Choi N. J., Kurt E., Fisher A. V., Enser M. and Wood J. D. 2001. Manipulating the fatty acid composition of muscle and adipose tissue in beef cattle. British Journal of Nutrition, 85(1): 115-124.
Vahedi V., Towhidi A., Hedayat-Evrigh N., Vaseghi-Dodaran H., Motlagh M. K. and Ponnampalam E. N. 2015. The effects of supplementation methods and length of feeding of zilpaterol hydrochloride on meat characteristics of fattening lambs. Small Ruminant Research, 131: 107-112.
Vatansever L., Kurt E., Richardson R., Nute G., Enser M., Scollan N. and Wood J. 1999. Phospholipid fatty acids and meat quality in cattle breeds fed different diets. In Proceedings of 56th conference of British Society of Animal Science, England. pp. 52.
Wathes D. C., Abayasekara D. R. and Aitken R. J. 2007. Polyunsaturated fatty acids in male and female reproduction. Biology of Reproduction, 77: 190-201.
Wolf C., Messadène-Chelali J., Ulbrich S. E., Kreuzer M., Giller K. and Bérard J. 2019. Replacing sunflower oil by rumen-protected fish oil has only minor effects on the physico-chemical and sensory quality of Angus beef and beef patties. Meat science, 154: 109-118.
Woods V. B. and Fearon A. M. 2009. Dietary sources of unsaturated fatty acids for animals and their transfer into meat, milk and eggs: A review. Livestock Science, 126: 1-20.
Yim D. G., Kim Y. J. and Chung K. Y. 2015. Effect of quality grade and storage time on the palatability, physicochemical and microbial quality of Hanwoo striploin beef. Korean Journal for Food Science of Animal Resources, 35(4): 449-458. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 708 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 619 |