تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,385 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,991 |
تأثیر مخمر ساکارومایسس سرویسیه در مقایسه با موننسین بر تنش اکسیداتیو برههای پرواری در شرایط تنش گرمایی | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 6، دوره 9، شماره 4، اسفند 1399، صفحه 47-56 اصل مقاله (647.8 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2021.15144.1477 | ||
نویسندگان | ||
افسانه نوائی1؛ سید مجتبی موسوی* 2؛ مهرداد تقی زاده3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان | ||
2استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان | ||
3سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی تأثیر افزودن مخمر در مقایسه با موننسین بر تنش اکسیداتیو برههای پرواری در شرایط تنش گرمایی طبیعی، از 15 رأس بره نر لری، در سه گروه پنج رأسی در قالب طرح کاملاً تصادفی، استفاده شد. گروههای آزمایشی شامل گروه یک: جیره پایه، گروه دو: جیره پایه + پنج گرم مخمر ساکارومایسس سرویسیه و گروه سه: جیره پایه + 30 میلیگرم موننسین بودند. در پایان دوره، خونگیری و آنزیمهای آنتیاکسیدان و برخی از فراسنجههای خونی اندازهگیری گردید. افزودن مخمر ساکارومایسس سرویسیه به جیره پایه، باعث افزایش معنیدار میزان گلوتاتیون احیاء (16/4 میکرومول در هر میلیگرم پلاسما) و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی سوپر اکسید دیسموتاز (80/10 واحد بینالمللی در هر میلیگرم پلاسما)، کاتالاز (15/2 نانومول در هر میلیگرم پلاسما)، گلوتاتیون پراکسیداز (36/75 واحد بینالمللی در هر میلیگرم پلاسما)، پاراکسوناز (71/42 واحد بینالمللی در هر میلیگرم پلاسما) و کاهش معنیدار مقدار اکسید نیتریک (85/14 میکرومول در هر میلیلیتر پلاسما) و مالوندیآلدئید (74/33 میکرومول در هر میلیلیتر پلاسما) در مقایسه با جیره شاهد و افزودن موننسین در پلاسمای خون برههای پرواری گردید (05/0(P | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیمهای آنتیاکسیدانی؛ بره پرواری؛ تنش گرمایی؛ مخمر ساکارومایسس سرویسیه | ||
مراجع | ||
تقیزاده م. 1397. اثر پودر زیره، رازیانه و مخمر بر عملکرد، خصوصیات لاشه، فراسنجههای خون و اکوسیستم شکمبه برههای تغذیه شده با کنسانتره بالا. پایاننامه دکتری، دانشگاه زابل. یزدی م. ح.، امانلو ح.، میرزایی الموتی ح. ر.، هرکی نژاد م. ط.، نبیپور ا.، و محجوبی ا. 1395. اثر خورانیدن پیشسازهای گلوکز بهصورت سرک بر عملکرد و شاخصهای دمایی بدنی در گوسالههای نر هلشتاین تحت تنش حرارتی. پژوهشهای تولیدات دامی، 13: 108-115. AOAC. 2000. Official Methods of Analysis. 17thed. Association of Official Analytical Hemists, Gaithersburg, MD. Abdalla E. B., El-Masry K. A., Khalil F. A., Teama F. E. and Emara S. S. 2015. Alleviation of oxidative stress by using olive pomace in crossbred (Brown Swiss X Baladi) calves under hot environmental conditions. Arab Journal of Nuclear Science and Applications, 48(4): 88-99. Abdollahi M., Ranjbar A., Shadnia S., Nikfar S. and Rezaie A. 2004. Pesticides and oxidative stress: A review. Medical Science Monitor, 10(6): 141-147. Adesogan A. T. 2009. Using dietary additives to manipulate rumen fermentation and improve nutrient utilization and animal performance. Proceedings: 20th Florida Ruminant Nutrition Symposium. Gainesville, pp. 13-37. Aebi H. 1984. Catalase in vitro. Methods In Enzymology, 121-126. Amaretti A., di Nunzio M., Pompei A., Raimondi S., Rossi M. and Bordoni A. 2013. Antioxidant properties of potentially probiotic bacteria: in vitro and in vivo activities. Applied Microbiology and Biotechnology, 97(2): 809-817. Avallone L., Lombardi P. and D'Angelo A. 1993. Levels of CK and behaviour of its isoenzymes in water buffalo calves with natural breast breeding. Acta MedicalVeterinary, 39: 27-31. Baumgard L. H. and Rhoads R. P. Jr. 2013. Effects of heat stress on postabsorptive metabolism and energetics. Annual Reviews of Animal Bioscience, 1(1): 311-337. Bruno R. G. S., Rutigliano H. M., Cerri R. L., Robinson P. H. and Santos J. E. 2009. Effect of feeding Saccharomyces cerevisiae on performance of dairy cows during summer heat stress. Animal Feed Science and Technology, 150(3): 175-186. Ding J., Zhou Z. M., Ren L. P. and Meng Q. 2008. Effect of monensin and live yeast supplementation on growth performance, nutrient digestibility, carcass characteristics and ruminal fermentation parameters in lambs fed steam-flaked corn-based diets. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 21(4): 547-554. El-Masry K. A., Abdalla E. B., Emara S. E. and Hussein A. F. 2018. Effect of dried rosemary supplement as antioxidant agent on blood biochemical changes in relation to growth performance of heat-stressed crossbred (Brown Swiss × Baladi) calves. World’s Veterinary Journal, 8(8): 95-105. Fonty G. and Chaucheyras-Durand F. 2006. Effects and modes of action of live yeasts in the rumen. Biologia, 61(6): 741-750. Gazi M. R., Hoshikuma A., Kanda K., Murata A. and Kato F. 2001. Detection of free radical scavenging activity in yeast culture. Bulletin of the Faculty of Agriculture-Saga University, 86: 67-74. Gümüş R., Erol H. S., Imik H. and Halıcı M. 2017. The effects of the supplementation of lamb rations with oregano essential oil on the performance, some blood parameters and antioxidant metabolism in meat and liver tissues. Kafkas Universitesi Veteriner Fakult Dergisi, 23(3): 395-401. Jia P., Cui K., Ma T., Wan F., Wang W., Yang D., Wang Y., Guo B., Zhao L. and Diao Q. 2018. Influence of dietary supplementation with Bacillus licheniformis and Saccharomyces cerevisiae as alternatives to monensin on growth performance, antioxidant, immunity, ruminal fermentation and microbial diversity of fattening lambs. Scientific Reports, 8(1): 16712. Jouany J. 2001. A new look at yeast cultures as probiotics for ruminants. Feed Mix, 9(6): 17-19. Li M., Dai F. R., Du X. P., Yang Q. D. and Chen Y. 2012. Neuroprotection by silencing iNOS expression in a 6-OHDA model of Parkinson’s disease. Journal of Molecular Neuroscience, 48(1): 225-233. Marai I., El-Darawany A., Fadiel A. and Abdel-Hafez M. 2007. Physiological traits as affected by heat stress in sheep—A review. Small Ruminant Research, 71(1-3): 1-12. Marklund S. and Marklund G. 1974. Involvement of the superoxide anion radical in the autoxidation of pyrogallol and a convenient assay for superoxide dismutase. European Journal of Biochemistry, 47(3): 469-474. Martarelli D., Verdenelli M. C., Scuri S., Cocchioni M., Silvi S., Cecchini C. and Pompei P. 2011. Effect of a probiotic intake on oxidant and antioxidant parameters in plasma of athletes during intense exercise training. Current Microbiology, 62(6): 1689-1696. Nishino T. and Ishikawa F. 1998. Pharmaceutical, cosmetic and food antioxidants containing yeasts and a method for evaluation of antioxidant activity of microorganisms. Japan Patent, 10287872: A2. Oruç E. Ö. and Usta D. 2007. Evaluation of oxidative stress responses and neurotoxicity potential of diazinon in different tissues of Cyprinus carpio. Environmental Toxicology and Pharmacology, 23(1): 48-55. Rahman I., Kode A. and Biswas S. K. 2006. Assay for quantitative determination of glutathione and glutathione disulfide levels using enzymatic recycling method. Nature Protocols, 1(6): 3159. Ratajczak-Wrona W., Jablonska E., Antonowicz B., Dziemianczyk D. and Grabowska S. Z. 2013. Levels of biological markers of nitric oxide in serum of patients with squamous cell carcinoma of the oral cavity. International Journal of Oral Science, 5(3): 141-145. Rotruck J. T., Pope A. L., Ganther H. E., Swanson A. B., Hafeman D. G. and Hoekstra W. G. 1973. Selenium: Biochemical role as a component of glutathione peroxidase. Science, 179(4073): 588-590. Sahoo K. C., Tamhankar A. J., Johansson E. and Lundborg C. S. 2010. Antibiotic use, resistance development and environmental factors: A qualitative study among healthcare professionals in Orissa, India. BMC Public Health, 10(1): 629. Salami S., Guinguina A., Agboola J., Omede A., Agbonlahor E. and Tayyab U. 2016. In vivo and postmortem effects of feed antioxidants in livestock: A review of the implications on authorization of antioxidant feed additives. Animal, 10(8): 1375-1390. Shehu B., Ayanwale B., Ayo J. and Uchendu C. 2015. Effect of Saccharomyces cerevisiae supplementation on some biomarkers of oxidative stress in weaned rabbits during the hot-dry season. World Rabbit Sciences, 24: 67-70. Sowińska J., Tański Z., Milewski S., Ząbek K., Wójcik A., Sobiech P. and Illek J. 2016. Effect of diet supplementation with the addition of Saccharomyces cerevisiae upon stress response in slaughter lambs. Acta Veterinaria Brno, 85(2): 177-184. Thomas L. 1998. Alanine aminotransferase (ALT), Aspartate aminotransferase (AST). In: Thomas L, editor. Clinical Laboratory Diagnostics. 1st ed. Frankfurt: TH-Books Verlagsgesellschaft, pp. 55-65. Truusalu K., Naaber P., Kullisaar T., Tamm H., Mikelsaar R. H., Zilmer K., Rehema A., Zilmer M. and Mikelsaar M. 2004. The influence of antibacterial and antioxidative probiotic lactobacilli on gut mucosa in a mouse model of Salmonella infection. Microbial Ecology In Health and Disease, 16(4): 180-187. Ungerfeld R. and Melo A. F. 2019. Stress and behavioural responses to winter shearing differ between pregnant and non-pregnant ewes. Physiology and Behavior, 210(15): 112653. Van Soest P. J., Robertson J. B. and Lewis B. A. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74(10): 3583-3597. Wang L., Wang Z., Zou H. and Peng Q. 2016. Yeast culture and vitamin E supplementation alleviates heat stress in dairy goats. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 29(6): 814-822.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 772 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 657 |