تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 744 |
تعداد مقالات | 7,079 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,193,114 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,873,683 |
اثر سطوح مختلف کنجاله کلزا و آنزیم پروتئاز بر عملکرد، صفات کیفی تخم مرغ و قابلیت هضم مواد مغذی در مرغ های تخم گذار | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 5، دوره 9، شماره 4، اسفند 1399، صفحه 33-45 اصل مقاله (659.03 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2021.15020.1474 | ||
نویسندگان | ||
سمیرا نادری سهامی ضمیر1؛ سارا میرزایی گودرزی* 2؛ علی اصغر ساکی3؛ پویا زمانی4 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا | ||
2استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا | ||
3استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا | ||
4دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف کنجاله کلزا و آنزیم پروتئاز بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ، قابلیت هضم مواد مغذی، فعالیت آمینوپپتیداز رودهای و وزن نسبی اندامهای گوارشی در مرغهای تخمگذار از سن 28 تا 36 هفتگی انجام شد. 180 قطعه مرغ تخمگذار سویه هایلاین W36 در قالب طرح کاملاً تصادفی بهصورت آزمایش فاکتوریل 2×3 شامل سه سطح کنجاله کلزا (صفر، 29/7 و 59/14 درصد) و دو سطح آنزیم پروتئاز (صفر و 200 گرم در تن) به شش تیمار، پنج تکرار و شش قطعه مرغ در هر تکرار اختصاص یافتند. در کل دوره آزمایش، عملکرد تولیدی مرغهای تخمگذار و صفات کیفی تخممرغ تحت تأثیر سطوح کنجاله کلزا و یا آنزیم پروتئاز قرار نگرفت (05/0<P). همچنین، اثر سطوح کنجاله کلزا و آنزیم پروتئاز بر انرژی قابل متابولیسم و قابلیت هضم پروتئین و ماده آلی جیره معنیدار نبود (05/0<P). فعالیت آمینوپپتیداز دئودنوم (001/0>P) و ژژنوم (0511/0=P) در پرندگان تغذیه شده با 59/14 درصد کنجاله کلزا مکمل شده با آنزیم پروتئاز (به ترتیب 61/10 و 94/11 واحد به ازای میلیگرم بافت)، بهطور معنیداری افزایش یافت. همچنین، افزودن آنزیم پروتئاز، فعالیت آمینوپپتیداز دئودنوم را افزایش داد (74/7 در مقابل 69/6 واحد به ازای میلیگرم بافت) (0103/0=P). نتایج این آزمایش نشان داد که میتوان کنجاله کلزا را تا سطح 59/14 درصد با آنزیم پروتئاز در جیره مرغهای تخمگذار استفاده کرد بدون اینکه هیچگونه اثر منفی بر عملکرد تولیدی، صفات کیفی تخممرغ و قابلیت هضم مواد مغذی داشته باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیم آمینوپپتیداز؛ پروتئاز؛ عملکرد؛ کنجاله کلزا؛ مرغ تخم گذار | ||
مراجع | ||
میرزایی گودرزی س.، برجی زاده ف.، ساکی ع.، علیپور د.، و زمانی پ. 1395. اثر سطوح کنجاله آفتابگردان و آنزیم پروتئاز بر صفات عملکردی و ریخت شناسی روده باریک در مرغهای تخمگذار. نشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 111: 163-176. Al- Saffar A. E., Attia Y. A., Mahmoud M. B., Zewell H. S. and Bovera F. 2012. Productive and reproductive performance and egg quality of laying hens fed diets containing different levels of date pits with enzyme supplementations. Tropical Animal Health and Production, 45: 327-334.
Amerah A. M., Romero L. F., Awati A. and Ravindran V. 2017. Effect of exogenous xylanase, amylase, and protease as single or combined activities on nutrient digestibility and growth performance of broilers fed corn/soy diets. Poultry Science, 96: 807-816.
AOAC. 2005. Official Methods of Analysis. 18th ed. Assoc. Off. Anal. Chemists Int., Gaithersburg, MD.
Bedford M. R. 2000. Exogenous enzyme in monogastric nutrition their current value and future benefits. Animal Feed Science and Technology, 86: 1-13.
Canola Council of Canada. 2009. Canola meal: Feed industry guide. Canadian International Grains Institute. 4th ed. Accessed Oct. 2012. http://www.canolacouncil.org.
Chaparzadeh N. and ZarandiMiandooab L. 2011. The effects of salinity on pigments content and growth of two canola (BRASSICA NAPUS) cultivars. Iranian Journal of Plant Biology, 3: 13-26.
Cowieson A. J. and Roos F. F. 2014. Bioefficacy of a mono-component protease in the diets of pigs and poultry: a meta-analysis of effect on ileal amino acid digestibility. Journal of Applied Animal Nutrition, 2(e13): 1-8.
Cowieson A. J., Singh D. N. and Adeola O. 2006. Prediction of ingredient quality and the effect of a combination of xylanase, amylase, protease and phytase in the diets of broiler chicks. 2. Energy and nutrient utilisation. British Poultry Science, 47: 490-500.
Gal-Garber O. and Uni Z. 2000. Chicken intestinal aminopeptidase: partial sequence of the gene expression and activity. Poultry Science, 79: 41-45.
Garcia M., Lazaro R., Latorre M., Gracia M. and Mateos G. G. 2008. Influence of enzyme supplementation and heat processing of barley on digestive traits and productive performance of broilers. Poultry Science, 87: 940-948.
Goldberg E. M., Donna R., Michel A. and James D. 2016. Interactions between canola meal and flaxseed oil in the diets of White Lohmann hens on fatty acid profile and sensory characteristics of table eggs. Poultry Science, 95: 1805-1812.
Gopinger E., Xavier E. G., Elias M. C., Catalan A. A. S., Castro M. L. S., Nunes A. P. and Roll V. F. B. 2014. The effect of different dietary levels of canola meal on growth performance, nutrient digestibility, and gut morphology of broiler chickens. Poultry Science, 93: 1130-1136.
Hahn-Didde D. and Purdum S. E. 2014. The effects of an enzyme complex in moderate and low nutrient dense diets with dried distillers grains with solubles in laying hens. The Journal of Applied Poultry Research, 23: 23-33.
Haugh R. R. 1937. The Haugh unit for measuring egg quality. The U. S. Egg and Poultry Magazine, 43: 522-555.
Hong K. J., Lee C. H. and Kim S. W. 2004. Aspergillus oryzae GB-107 fermentation improves nutritional quality of food soybeans and feed soybean meals. Journal of Medicinal Food, 7: 430-435.
Hy-Line International. 2015. Hy-Line W-36 Commercial Management Guide, 2015. Hy-Line Int., West Des Moines, IA, USA.
Ikegami S., Tsuchihashi F., Harada H., Tsuchihashi N., Nishide E. and Innami S. 1990. Effect of viscous indigestible polysaccharides on pancreatic biliary secretion and digestive organs in rats. Journal of Nutrition, 120: 353-360.
Kalmendal R. and Tauson R. 2012. Effects of a xylanase and protease, individually or in combination, and an ionophore coccidiostat on performance, nutrient utilization, and intestinal morphology in broiler chickens fed a wheat- soybean meal- based diet. Poultry Science, 91: 1387-1393.
Karimzadeh S., Rezaei M. and Teimouri A. 2016. Effects of canola bioactive peptides on performance, digestive enzyme activities, nutrient digestibility, intestinal morphology and gut microflora in broiler chicken. Poultry Science, 4: 27-36.
Khajali F. and Slominski B. A. 2012. Factors that affect the nutritive value of canola meal for poultry. Poultry Science, 91: 2564-2575.
Kocher A., Choct M., Porter M. D. and Broz J. 2000. The effects of enzyme addition to broiler diets containing high levels of canola or sunflower meal. Poultry Science, 79: 1936-1942.
Lemme A., Ravindran V. and Bryden W. L. 2004. Ileal digestibility of amino acids in feed ingredients for broilers. World’s Poultry Science Journal, 60: 423-438.
Ludovic L., Kathleen S., Derek D. and Jean-Christophe B. 2015. Benefits of protease addition on top of a commercial young laying hen diet. In: Proceeding of 104th Poultry Science Association Annual Meeting, 27-30 July. Kentucky, pp. 87-90.
Manyeula F., Mlambo V., Marume U. and Sebola N. A. 2020. Partial replacement of soybean products with canola meal in indigenous chicken diets: size of internal organs, carcass characteristics and breast meat quality. Poultry Science, 99: 256-262.
Mirzaie goudarzi S., Saki A. A., Mohamamdi N. and Zamani P. 2017. The effect of substitution of soybean with canola meal in laying hens diet formulated on the basis of total or digestible amino acids on performance and blood parameters. Journal of Livestock Science and Technologies, 5: 1-8.
Moss A. F., Chrystal P. V., Yueming D. L., Selle P. H. and Liu S. Y. 2018. Responses in digestibilities of macro-minerals, trace minerals and amino acids generated by exogenous phytase and xylanase in canola meal diets offered to broiler chickens. Animal Feed Science and Technology, 240: 22-30.
Mushtaq T., Sarwar M., Ahmad G., Mirza M. A., Nawaz H., Haroon M. M. and Noreen U. 2007. Influence of canola meal-based diets supplemented with exogenous enzyme and digestible lysine on performance, digestibility, carcass, and immunity responses of broiler chicken. Poultry Science, 86: 2144-2151.
Oba A., Pinheiro J. W., Silva C. A., Castro- Gomez R. J. H., Benites C. R., Ueno F. Y. and Almeida M. 2013. Characteristicas produtivas, qualitativas a microbiologicas de galinhas poedeiras alimentadas com diferents niveis de complexo enzimatico. Animal Science, 34: 4179-4186.
Romero L. F., Parsons C. M., Utterback P. L., Plumdtead P. W. and Ravindran V. 2013. Comparative effect of dietary carbohydrases without or with protease on the ileal digestibility of energy and amino acids and AMEn in young broilers. Animal Feed Science and Technology, 181: 35-44.
Saha D. C. and Gilbreath R. L. 1991. Analytical recovery of chromium from diet and feces determined by colorimetry and atomicabsorption spectrophotometry. Journal of the Science of Food and Agriculture, 55: 433-446.
SAS Institute. 2004. SAS Users Guide. Version 9.1. SAS Institute. Cary, North Carolina.
Selle P. H., Cowieson A. J., Cowieson N. P. and Ravindran V. 2012. Protein-phytate interactions in pig and poultry nutrition: a reappraisal. Nutrition Research Reviews, 25: 1-17.
Shirazi-Beechey S. P., Smith M. W., Wang Y. and James P. S. 1991. Postnatal development of lamb intestinal digestive enzymes is not regulated by diet. The Journal of Physiology, 437: 691-698.
Torki M., Habibian M. and Davoodifar M. 2015. Response of laying hens to diet inclusion of canola meal as influenced by dietary nonphytate phosphorus level and microbial phytase supplementation. Journal of Livestock Science and Technologies, 3: 1-12.
Vieira Filho J. A., Geraldo A., Maachado L. C., Brito J. A., Bertecchini A. G. and Muran E. S. F. 2015. Effect of protease supplementation on production performance of laying hens. Acta Scientiarum. Animal Sciences, 37: 29-33.
Zeb A. 1998. Possibilties and limitation of feeding rapeseed meal to broiler chicks. Ph.D. dissertation George August University, Gottingen. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 929 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 715 |