تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 748 |
تعداد مقالات | 7,112 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,246,405 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,899,999 |
تاثیر تغذیه پودر هسته خرمای عملآوری شده با پراکسید هیدروژن قلیایی بر قابلیت هضم و عملکرد برههای پرواری | ||
تحقیقات تولیدات دامی | ||
مقاله 7، دوره 9، شماره 4، اسفند 1399، صفحه 57-69 اصل مقاله (686.73 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/ar.2021.4658 | ||
نویسندگان | ||
حسن خنیفر1؛ مرتضی چاجی* 2 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
2استاد، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
چکیده | ||
آزمایش حاضر با هدف بهبود ارزش تغذیهای هسته خرما و بررسی اثر آن بر قابلیت هضم و عملکرد برههای پرواری انجام شد. از تعداد ۳۲ بره نر عربی با سن ۱±6 ماه و میانگین وزن 2±29 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و هشت تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: ۱- جیره شاهد (فاقد پودر هسته خرما)، ۲- جیره حاوی پودر هسته خرمای عملآوری نشده، ۳- جیره حاوی پودر هسته خرمای عملآوری شده با پراکسید هیدروژن قلیایی یک درصد و ۴- جیره حاوی پودر هسته خرمای عملآوری شده با پراکسید هیدروژن قلیایی دو درصد بودند. مصرف خوراک، عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجههای تخمیری شکمبه و فراسنجههای خونی برهها اندازهگیری شدند. نتایج آزمایش نشان داد مصرف خوراک بین تیمارهای مختلف یکسان بود. قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی در تیمار حاوی پودر هسته خرمای خام کمترین مقدار بود (۰۵/۰P<). از نظر افزایش وزن روزانه، وزن نهایی و ضریب تبدیل خوراک کل دوره بین تیمارها تفاوت معنیداری مشاهده نشد. غلظت نیتروژن آمونیاکی در تیمارهای دو و سه و pHمایع شکمبه در تیمارهای دو، سه و چهار نسبت به شاهد بهطور معنیداری کاهش یافت (05/0>P). کل جمعیت پروتوزوآ و گونه انتودینیوم در تیمار دو کمترین مقدار بودند (۰۵/۰P<). هرچند قابلیت هضم پودر هسته خرمای خام عملآوری شده با هر دو سطح پراکسید هیدروژن قلیایی بهبود یافت، اما در حد مورد انتظار نبود. بنابراین، با توجه به عدم تاثیر منفی بر قابلیت هضم مواد مغذی و صفات عملکردی برهها و از طرفی فراوانی و قیمت ارزانتر هسته خرما نسبت به سیلاژ ذرت و سایر اقلام خوراکی، میتوان تا ۱۵ درصد استفاده از پودر هسته خرما در جیره برههای پرواری را توصیه کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتوزوآ؛ فراسنجههای خونی؛ فراسنجههای شکمبهای؛ قابلیت هضم؛ هسته خرمای عملآوری شده | ||
مراجع | ||
Abubakr A. R., Alimon A. R., Yaakub H., Abdullah N. and Ivan M. 2013. Digestibility, rumen protozoa, and ruminal fermentation in goats receiving dietary palm oil by-products. Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences, 12: 147-154.
Al-Dobaid S. N., Mehaia M. A. and Khalil M. H. 2009. Effect of feeding discarded dates on milk yield and composition of aradi goats. Small Ruminant Research, 81: 167-170.
Al-Shahib W. and Marshall R. 2003. Fatty acid content of the seeds from 14 varieties of date palm Phoenixdactylifera. International Journal of Food Science and Technology, 38: 709-712.
Al-Shanti H. A., Kholif A. M., Al-Shakhrit K. J., Al-Banna M. F. and Abu-Showayb I. E. 2013. Use of crushed date seeds in feeding growing assaf lambs. Egyptian Journal of Sheep and Goat Science, 8: 65-73.
AOAC. 2005. Official methods of analysis, 18th ed. Washington, DC: Association of Official Analytical Chemists.
Azzaz H. H., Farahat E. S. A. and Ebeid H. 2017. Effect of partial replacement of corn grains by date seeds on Rahmani ram’s nutrients digestibility and Nubian goat’s milk production. International Journal of Dairy Science, 12: 266-274.
Baah J., Ivan M., Hristov A. N., Koenig K. M., Rode L. M. and Mcallister T. A. 2007. Effects of potential dietary antiprotozoal supplements on rumen fermentation and digestibility in heifers. Journal of Animal Science, 137: 126-137.
Broderick G. A. and Kang J. H. 1980. Automated simultaneous derermination of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media. Journal of Dairy Science, 63: 64-75.
CameronM. G., Fahey G. C., Clark Jr. J. H., Merchen N. R. and Berger L. L. 1990.Effects of feeding alkaline hydrogen peroxide-treated wheat straw-based diets on digestion and production bydairy cows. Journal of Dairy Science, 73: 3544-3554.
Chaji M. 2020. Applied Animal Nutrition: Feeds and Feeding (2nd ed.). Iran, Teharn: Norbaksh. Pp. 1-630.
Chaudhry A. S. 2000. Rumen degradation in sacco in sheep of wheat straw treated with calcium oxide, sodium hydroxide and sodium hydroxide plus hydrogen peroxide. Animal Feed Science and Technology, 83: 313-323.
Dehority B. A. 2003. Rumen microbiology. British Library Cataloguing in Publication Data, 12: 12-18.
Genin D., Kadri A. T., Khorchani K., Sakkal F. and Hamadi M. 2004.Valorisation of date palm by products (DPBP) for livestock feeding in Southern Tunisia. I-Potentialities and traditional utilization. Options Mediterraneennes Series A, 59: 221-226.
Ghezi, Z. 2018. The effect of palm kernel powder on performance, microbial fermentation and digestibility, and some boold parameters of Arabi sheep. MSc Dissertation, Agricultural Sciences and Natural Resources, University of Khuzestan, Mollasani-Ahvaz.
Ivan M., Petit H. V., Chiquette J. and Wright A. D. G. 2013. Rumen fermentation and microbial population in lactating dairy cows receiving diets containing oilseeds rich in C-18 fatty acids. British Journal of Nutrition, 109: 1211-1218.
Khorvash M., Kargar S., Yalchi T. and Ghorbani G. R. 2010. Effect of calcium oxide and calcium hydroxide on the chemical composition and in vitro digestibility of soybean straw. Journal of Food, Agricalture and Environment, 8: 356-359. Lewis S. M., Kerley M. S., Fahey G. C., Berger Jr. L. L. and Gould J. M. 1987. Use of alkaline hydrogen peroxide treated wheat straw as an energy source for the growing ruminant. Nutrition Reports International, 35: 1093.
Li X., Tabil L. G. and Panigrahi S. 2007. Chemical treatments of Nnatural fiber for use in natural fiber-reinforced composites: A review. Journal of Polymers and the Environment, 15: 25-33.
Macome F. M. 2011. Productive performance and carcass characteristics of lambs fed diets containing different levels of palm kernel cake. Rev MVZ Córdoba, 16: 2659- 2667.
Meeske R., Meissner H. H. and Pienaar J. P. 1993. The upgrading of wheat straw by alkaline hydrogen peroxide treatment: The effect of NaOH and H2O2 on the site and extent of digestion in sheep. Animal Feed Science and Technology, 40: 121-133.Milad I. S., Al-Zahhaf A. S. A. M. and Azaga I. A. 2014. The effect of replacing barley with ground date seeds on the performance of growing male goats. Iranian Journal of Applied Animal Science,4: 197-200.
National Research Council (NRC). 2007. Nutrient requirements of lamb. 7th ed, National Academy Press, Washington, DC. USE.
Nehdi I., Omri S., Khalil M. I. and Resayes S. I. 2010. Characteristics and chemical composition of date palm (Phoenix canariensis) seeds and seed oil. Journal of Industrial Crops and Products, 32: 360-365.
Pimentel L. R., da Silva F. F., Silva R. R., Schio A. R., de Oliveira Rodrigues E. S. and de Oliveira P. A. 2015. Feeding behavior of lactating cows fed palm kernel cake in the diet. Acta Scientiarum. Animal Sciences, 37: 83-89.
Pourfarzad A., Mahdavian-Mehr H. and Sedaghat N. 2013. Coffee silverskin as a source of dietary fiber in bread-making: Optimization of chemical treatment using response surface methodology. LWT-Food Science and Technology, 50: 599-606.
Rajeshkumar G., Hariharan V. and Scalici T. 2016. Effect of NaOH treatment on properties of Phoenix Sp. fiber. Journal of Natural Fibers, 13: 702-713.
Sangnark A. and Noomhorm A. 2003. Effect of particle sizes on functional properties ofdietary fibre prepared from sugarcane bagasse. Food Chemistry, 80: 221-229.
Sharifi A. and Chaji M. 2019. Effects of processed recycled poultry bedding with tannins extracted from pomegranate peel on the nutrient digestibility and growth performance of lambs. South African Journal of Animal Science, 49: 290-300. Silva R. L. N. V., Oliveira R. L., Ribeiro O. L., Leão A. G., Carvalho G. G. P., Ferreira A. C., Pinto L. F. B. and Pereira E. S. 2013. Italian Journal of Animal Science, 12: 257-264.
Sun R. C. and Sun X. F. 2002. Fractional and structural characterization of hemicelluloses isolated by alkaline peroxide from barley straw. Carbohydrate Polymers, 49: 415-423.
Tareen M. H., Wagan R., Siyal F. A., Babazadeh D., Bhutto Z. A., Arain M. A. and Saeed M. 2017. Effect of various levels of date palm kernel on growth performance of broilers. Veterinary World, 10: 227-232.
Ul Ain H. B., Saeed F., Arshad M. U., Ahmad N., Nasir M. A., Amir R. M., Kausar R. and Niaz B. 2018. Modification of barley dietary fiber through chemical treatments in combination with thermal treatment to improve its bioactive properties. International Journal of Food Properties, 21: 2491-2499.
Van Soest P. J., Robertson J. B. and Lewis B. A. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and non starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583-3597.
Vu N. D., Tran H. T., Bui N. B., Vu C. D. and Nguyen H. V. 2017. Lignin and cellulose extraction from Vietnam’s rice straw using ultrasound-assisted alkaline treatment method. International Journal of Polymer Science, 20: 1-8.
Wallace R. J., Arthaud L. and Newbold C. J. 2002. Influence of Yucca shidigera extract on ruminal ammonia concentrations and ruminal microorganisms. Applied Environmental Microbiology,60: 1762-1767.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 911 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 616 |