تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 743 |
تعداد مقالات | 7,048 |
تعداد مشاهده مقاله | 10,171,924 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,844,645 |
اثرات سطوح مختلف اسیدآمینه تورین در جیره بر رنگ پذیری ماهی رزی بارب (Pethia conchonius) | ||
تغذیه آبزیان | ||
دوره 6، شماره 2 - شماره پیاپی 12، تیر 1399، صفحه 39-48 اصل مقاله (555.86 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/janb.2021.16792.1091 | ||
نویسندگان | ||
فرشته نجاتی زادگان1؛ فاطمه پیکان حیرتی1؛ سالار درافشان* 1؛ وحید مرشدی2 | ||
1گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران | ||
2گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر، ایران | ||
چکیده | ||
چکیده تورین (2 آمینو اتان سولفونیک اسید)، جزء آمینواسیدهای نیمهضروری و محصول نهایی سوخت و ساز آمینواسیدهای گوگردی است. هدف از این مطالعه، بهبود رنگپذیری ماهی رزیبارب (Pethia conchonius) بود. به این منظور بچهماهیان (میانگین وزن اولیه 7 ± 32 میلیگرم و طول 82/1 ± 83/12 میلیمتر) در پنج تیمار مختلف شامل گروه شاهد (جیره پایه بدون تورین و آستاگزانتین) و چهار سطح مختلف تورین شامل صفر، 100، 250 و 500 (میلیگرم بر کیلوگرم جیره) به همراه میزان ثابت آستاگزانتین (100 میلیگرم بر کیلوگرم) به مدت 60 روز مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج شاخصهای رنگپذیری پوست به روش تصویربرداری دیجیتالی و سنجش محتوای کاروتنوئید عضله نشان داد که بیشترین میزان رنگپذیری در ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی 100 + 250 (میلیگرم بر کیلوگرم جیره) به ترتیب از آستاگزانتین و تورین مشاهده شد. افزودن تورین تا سطح 250 (میلیگرم بر کیلوگرم جیره) منجر به افزایش میزان چربی کل، تریگلیسرید، کلسترول، LDL و HDL لاشه در ماهیان در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0>p). به نظر میرسد که افزودن تورین به جیره حاوی آستاگزانتین میتواند سبب تاثیر بر متابولیسم چربی و درنتیجه بهبود جذب استاگزانتین جیره و شدت رنگپذیری در ماهی رزیبارب شود. | ||
کلیدواژهها | ||
تورین؛ متابولیسم چربی؛ رنگدانه؛ بازارپسندی؛ ماهیزینتی؛ رنگسنجی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 602 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 528 |