تعداد نشریات | 31 |
تعداد شمارهها | 738 |
تعداد مقالات | 6,956 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,883,378 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,707,664 |
اثر پیشتیمار مدت آبنوشی و امواج فراصوتی بر جوانهزنی و خصوصیات بیوشیمیایی بذر سرخارگل (Echinacea purpurea L.) | ||
علوم و تحقیقات بذر ایران | ||
مقاله 7، دوره 7، شماره 2، تیر 1399، صفحه 205-215 اصل مقاله (1.32 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22124/jms.2020.4558 | ||
نویسندگان | ||
فاطمه رسولی* 1؛ منوچهر قلی پور2؛ حمیدرضا اصغری2؛ محبوبه حجتی3 | ||
1دانشجوی دکتری اکولوژی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران | ||
2دانشیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران | ||
3کارشناسی ارشد اکولوژی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران | ||
چکیده | ||
پیشتیمار بذرها با امواج فراصوتی یکی از روشهای بیوفیزیکی پرایمینگ بذر میباشد، پیشخیساندن بذر در آب نیز یکی از روشهای بهبود جوانهزنی میباشد. از این رو بهمنظور بررسی اثر پیشتیمار مدت آبنوشی و امواج فراصوتی بر جوانهزنی و خصوصیات بیوشیمیایی بذر سرخارگل آزمایشی در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با 8 تیمار و 3 تکرار انجام شد. نتایج جدول تجزیه واریانس دادهها نشان داد که اعمال تیمار بر تمام صفات در سطح احتمال یک درصد معنیدار بود. بیشترین و کمترین میزان جوانهزنی بهترتیب در پیشتیمار امواج فراصوتی و شش ساعت آبنوشی با میانگین 3/97 و تیمار شاهد با میانگین 84 درصد مشاهده شد. بیشترین میزان پروتئین محلول در پیشتیمار امواج فراصوتی - شش و نه ساعت آبنوشی با میانگینهای 6/43 و 8/42 و کمترین میزان آن نیز در تیمار شاهد با میانگین 27 میلیگرم بر گرم وزن تر مشاهده شد. پیشتیمار امواج فراصوتی و آبنوشی در همه موارد میزان قند کل بیشتری را نسبت به عدم پیشتیمار امواج فراصوتی و آبنوشی نشان داد، پیشتیمار امواج فراصوتی صفر و آبنوشی صفر، پیشتیمار امواج فراصوتی و آبنوشی صفر بهترتیب بیشترین مقادیر نشاسته را با میانگینهای 5/6 و 2/5 میلیگرم بر گرم وزن تر و کمترین میزان آن نیز در تیمار پیشتیمار امواج فراصوتی و شش ساعت آبنوشی با میانگین 02/3 میلیگرم بر گرم وزن تر مشاهده شد، در نهایت پیشتیمار امواج فراصوتی بذرها به همراه آبنوشی توانست درصد و سرعت جوانهزنی بذر سرخارگل را بهبود بخشد. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین محلول؛ درصد جوانهزنی؛ سرعت جوانهزنی؛ قندها | ||
مراجع | ||
Adda, A., Regagb, Z., Latigui, A. and Merah, O. 2014. Effect of salt stress on 𝛼-amilase activity, sugars mobilization and osmotic potential of Phaseolus vulgaris L. Seed var. Cocorose during germination. Journal of biological Science, 14: 370-375. (Journal) Akram-Qaderi, F., Kamkar, B. and Soltani, A. 2009. Seed science and technology (3rd Ed.). Mashhad University Press. (Book) Atwater, B.R .1980. Germination, dormancy, and morphology of the seeds of herbaceous ornamental plants. Seed Science and Technology, 8: 523-73. (Journal) Bayat, M., Rahmani, R., Amirnia, R. and Alavi- Siney, S.M. 2014. Determine the best method and time of priming of Echinacea purpurea seed in vitro and pot conditions. Iranian Journal of Seed Science and Research, 1: 1-15. (In Persian)(Journal) Bradford, M.M. 1976. A rapid and sensitive method for the quantitation of microgram quantities of protein utilizing the principle of protein-dye binding. Analytical Biochemistry, 72: 248-254. (Journal) Chen, G., Wanga, Q., Liu, Y., Li, Y., Cui, J., Liu, Y., Liu, H. and Zhang, Y. 2012. Modelling analysis for enhancing seed vigour of switchgrass (Panicum virgatum L.) using an ultrasonic technique. Biomass Bioenergy, 47: 426 -435. (Journal) Cheryl-Kaiser, C., Geneve, R. and Ernst, M. 2015. Echinacea. University of Kentucky. Retrieved June 10, 2015. From http://www.uky.edu/Ag/CCD/echinacea.html. (Website) Foti, S., Cosentino, S.L., Patane, C. and Agosta, G.M.D. 2002. Effects of osmo conditioning upon seed germination of sorghum (Sorghum bicolor L. Moench) under low temperatures. Seed Science and Technology, 30(3): 521-533. (Journal) Elamrani, A., Raymond, P. and Saglio, P. 1992. Nature and utilization of seed reserves during germination and heterotrophic growth of young sugar beet seedlings. Seed Science and Research, 2(01): 1-8. (Journal) Handel, E.V. 1968. Direct micro determination of sucrose. Annals of Biochemistry, 22: 280-283. (Journal) Lipiec, J., Janas, P. and Barabasz, W. 2004. Effect of oscillating magnetic field pulses on the survival of selected microorganisms. International Agro physics Journal, 18: 325-328. (Journal) Machikowa, T., Kulrattanarak, T. and Wonprasaid, S. 2013. Effects of ultrasonic treatment on germination of synthetic sunflower seeds. International Journal of Biological, Agriculture and Food Engineering, 7: 11-18 (Journal) McCready, R.M., Guggolz, J., Silviera, V. and Owens, H.S. 1950. Determination of starch and amylase in vegetables. Analytical Chemistry, 22: 1156-1158. (Journal) Miller, G.L. 1959. Use of dinitrosalicylic acid reagent for determination of reducing sugars. Analytical Chemistry, 31: 426-428. (Journal) Monerri, C. and Garcia-Luis, A. 1986. Sugar and starch changes in pea cotyledons during germination. Physiologia Plantarum, 67 (1): 49-54. (Journal) Omidi, H., Soroushzadeh, A., Salehi, A. and Ghezeli, F. 2005. Evaluation of priming pretreatments on germination rapeseed. Agricultural Science and Technology, 19(2): 1-10. (In Persian)(Journal) Omokolo, D., Ndoumou, G., Ndzomo, T. and Djocgoue, P.F. 1996. Changes in carbohydrate, amino acid and phenol contents in cocoa pods from three clones after infection with Phytophthora megakarya Bra and Grif. Annals of Botany, 77: 153-158. (Journal) Paraver, A., Omidi, H., Sadat Ehsannezhad, H. and Amirzadeh, M. 2008. Effect of hydropriming on coneflower (Echinacea purpurea) seed germination and seedling growth under salt stress. Journal of Seed Eco physiology, 1(1): 57-69. (In Persian)(Journal). Smith-Jochum, C.C. and Albrecht, M.L. 1987. Field establishment of three Echinacea species for commercial production. Acta Horticulture, 208: 115-18. (Journal) Soltani, A., Gholipoor, M. and Zeinali, E. 2006. Seed reserve utilization and seedling growth of wheat as affected by drought and salinity. Environmental and Experimental Botany, 55(1): 195- 200. (Journal)
Soltani, A. and Maddah, V. 2010. Simple applied programs for education and research in agronomy (1st Ed.). Agricultural Assocition Publication. (Book)
Wettlaufer, S.H. and Leopold, A.C. 1991. Relevance of Amadori and Maillard products to seed deterioration. Plant Physiology, 97: 165-169. (Journal)
Yaldagard, M., Mortazavi, S.A. and Tabatabaie, F. 2008. Application of ultrasonic waves as a priming technique for accelerating and enhancing the germination of barley seed: optimization of method by the taguchi approach? Institute of Brewing Journal, 114: 14-21. (Journal)
Zhao, M., Zhang, H., Yan, H., Qiu, L. and Baskin, C. 2018. Mobilization and role of starch, protein, and fat reserves during seed germination of six wild grassland species. Frontires in Plant Science, 9: 1-11 (Journal) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 718 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 633 |